joi, aprilie 7, 2022

Turcia lansează o aplicația pentru a „contracara minciunile din social media”

Directorul comunicațiilor prezidențiale turcești, Fahrettin Altun, a declarat că Turcia va lansa o aplicație de verificare a faptelor pentru a „contracara minciunile din social media”, informează Duvar English.

Aplicația numită „DOĞRU MU”,( Este adevărat) , va verifica dacă informațiile sau știrile difuzate pe social media sunt false. Acesta va fi disponibil pentru iOS și Android.

Anunțul lui Altun a venit ca răspuns la un apel al Öznur Küçüker Sirene, pro-guvernamental la Direcția comunicații pentru a forma o pagină de verificare a faptelor, împărtășind în același timp capturi de ecran ale știrilor referitoare la încălcările drepturilor omului dezvăluite de deputatul Partidului Democrat al Popoarelor (HDP) Ömer Faruk Gergerlioğlu.

Öznur Küçüker Sirene a susținut că opoziția „otrăvește publicul prin minciuni”. Altun l-a citat apoi pe Sirene și a spus că platforma DOĞRU MU a fost concepută special pentru a răspunde acestei nevoi.

„În prezent se află în stadiul de testare. Va fi lansat foarte curând și va fi unul dintre instrumentele noastre robuste în lupta pentru adevăr”, susține Altun.

Aplicația a fost ridiculizată pe rețelele de socializare, deoarece mass-media pro-guvernamentală este adesea cea care răspândește știri false. Mulți utilizatori au subliniat că aplicația va marca doar știrile care beneficiază guvernul ca fiind adevărate, iar restul ca fiind false.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.