sâmbătă, martie 6, 2021

Turcia lansează o aplicația pentru a „contracara minciunile din social media”

Directorul comunicațiilor prezidențiale turcești, Fahrettin Altun, a declarat că Turcia va lansa o aplicație de verificare a faptelor pentru a „contracara minciunile din social media”, informează Duvar English.

Aplicația numită „DOĞRU MU”,( Este adevărat) , va verifica dacă informațiile sau știrile difuzate pe social media sunt false. Acesta va fi disponibil pentru iOS și Android.

Anunțul lui Altun a venit ca răspuns la un apel al Öznur Küçüker Sirene, pro-guvernamental la Direcția comunicații pentru a forma o pagină de verificare a faptelor, împărtășind în același timp capturi de ecran ale știrilor referitoare la încălcările drepturilor omului dezvăluite de deputatul Partidului Democrat al Popoarelor (HDP) Ömer Faruk Gergerlioğlu.

Öznur Küçüker Sirene a susținut că opoziția „otrăvește publicul prin minciuni”. Altun l-a citat apoi pe Sirene și a spus că platforma DOĞRU MU a fost concepută special pentru a răspunde acestei nevoi.

„În prezent se află în stadiul de testare. Va fi lansat foarte curând și va fi unul dintre instrumentele noastre robuste în lupta pentru adevăr”, susține Altun.

Aplicația a fost ridiculizată pe rețelele de socializare, deoarece mass-media pro-guvernamentală este adesea cea care răspândește știri false. Mulți utilizatori au subliniat că aplicația va marca doar știrile care beneficiază guvernul ca fiind adevărate, iar restul ca fiind false.

Vești bune pentru comercianții din România! Cheltuielile din tranzacțiile cu Turcia sunt iar deductibile

România a rezolvat problema care afecta comerțul cu Turcia, modificând Codului Fiscal prin eliminarea anexei II a listei UE, care introducea o nouă categorii de cheltuieli nedeductibile, respectiv cheltuielile generate prin achiziții de la furnizori înregistrați fiscal în jurisdicții necooperante fiscal, conform portalului avocatnet.ro

Jurnaliștii din Suedia îi cer lui Erdogan să-l elibereze pe scriitorul Ahmet Altan

16 jurnaliști din Suedia, printre care șefii unor organizații de presă proeminente, i-au cerut lui Erdoğan să ia măsuri pentru eliberarea din...

Turcia:Un contrabandist a murit într-un accident rutier suspect

Heysem Topalca, care era cunoscut sub pseudonimul „Comandantul Fantomelor”, a murit într-un accident, fără ca o singură știre despre moartea lui să fie relatată în presa din Turcia.

SUA scrisoare către Erdogan pentru a opri încălcarea drepturilor omului

160 de membri ai Camerei Reprezentanților SUA au semnat o scrisoare bipartinică trimisă secretarului de stat, Antony Blinken, prin care cerea administrației președintelui Joe Biden să abordeze probleme „tulburătoare” ale drepturilor omului, în momentul prefigurării politicilor pentru relațiile cu Turcia, conform Reuters.

Erdogan anunță relaxarea măsurilor anti COVID-19: “Începe o normalizare controlată”

Erdoğan a făcut declarații după o ședință de cabinet, afirmând că lista măsurilor va fi actualizată la fiecare două săptămâni, de la o provincie la alta.

Libertatea presei în Turcia: 1 din 4 jurnaliști, supus violenței fizice și verbale

Unul din patru jurnaliști a fost supuși violenței fizice și verbale în 2020, conform unui raport al Asociației Jurnaliștilor Turci (TGC), care dezvăluie presiunea crescândă asupra jurnaliștilor din Turcia

Tragedie:O bătrână se luptă cu guvernul pentru propriul apartament:” Plătești 45.000 de lire sau ești evacuată din clădire”

O bătrână în vârstă de 81 de ani, din provincia vestică Izmir, se luptă cu guvernul turc pentru propriul apartament, relatează presa turcească.

Sinuciderile din Turcia au crescut cu 48% în timpul guvernării lui Erdogan

Un raport a dezvăluit că sinuciderile din Turcia au crescut cu 48 la sută de la venirea la putere a Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), condus de președintele turc, Recep Erdogan