sâmbătă, aprilie 9, 2022

Turcia: La 70 de ani a plantat 10.000 de puieți. A transformat o groapă de gunoi într-o pădure

Un bărbat în vârstă de 70 de ani care locuiește în provincia Mardin din sud-est  a transformat o groapă de gunoi într-o pădure prin plantarea a mii de puieți, relatează Hurriyet Daily News.

Șeyhmus Erginoğlu a plantat un total de 14.000 de copaci, inclusiv 7.000 de pini și 3.000 de platani, în zonele inactive ale Mardinului, timp de 25 de ani, făcând orașul verde, unde predomină climatul continental.

„Am construit 50 de fântâni de apă de izvor în Mardin. Am plantat  10.000 de puieți în Savurkapı și merg mai departe. Vin în fiecare zi să ud puieții. Am cheltuit aici 17.000 de lire turcești (2.100 de dolari) ”, a povestit Erginoğlu, menționând că zona în care a plantat copaci a fost anterior o haldă de gunoi.

După ce a lucrat mult timp ca șofer de camion, Erginoğlu a renunțat la slujbă acum 25 de ani și a luat o scurtă pauză de două luni, după care și-a dedicat viața, naturii.

„Am slujit aici. Puieții au crescut, iar acum familiile vin să stea la umbra copacilor și să facă un picnic. Ei mănâncă legumele pe care le-am cultivat eu ”, a explicat bărbatul, menționând că singura rugăminte către vizitatori a fost de a nu deteriora copacii.

Erginoğlu și-a exprimat, de asemenea, bucuria față de postările sale pe rețelele de socializare, pe care ministrul turc al agriculturii și silviculturii, Bekir Pakdemirli, le-a împărtășit, arătându-l drept bun exemplu.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.