duminică, ianuarie 3, 2021

Turcia: La 70 de ani a plantat 10.000 de puieți. A transformat o groapă de gunoi într-o pădure

Un bărbat în vârstă de 70 de ani care locuiește în provincia Mardin din sud-est  a transformat o groapă de gunoi într-o pădure prin plantarea a mii de puieți, relatează Hurriyet Daily News.

Șeyhmus Erginoğlu a plantat un total de 14.000 de copaci, inclusiv 7.000 de pini și 3.000 de platani, în zonele inactive ale Mardinului, timp de 25 de ani, făcând orașul verde, unde predomină climatul continental.

„Am construit 50 de fântâni de apă de izvor în Mardin. Am plantat  10.000 de puieți în Savurkapı și merg mai departe. Vin în fiecare zi să ud puieții. Am cheltuit aici 17.000 de lire turcești (2.100 de dolari) ”, a povestit Erginoğlu, menționând că zona în care a plantat copaci a fost anterior o haldă de gunoi.

După ce a lucrat mult timp ca șofer de camion, Erginoğlu a renunțat la slujbă acum 25 de ani și a luat o scurtă pauză de două luni, după care și-a dedicat viața, naturii.

„Am slujit aici. Puieții au crescut, iar acum familiile vin să stea la umbra copacilor și să facă un picnic. Ei mănâncă legumele pe care le-am cultivat eu ”, a explicat bărbatul, menționând că singura rugăminte către vizitatori a fost de a nu deteriora copacii.

Erginoğlu și-a exprimat, de asemenea, bucuria față de postările sale pe rețelele de socializare, pe care ministrul turc al agriculturii și silviculturii, Bekir Pakdemirli, le-a împărtășit, arătându-l drept bun exemplu.

Istanbul:Copacii înfloresc în decembrie. Specialiștii trag semnale de avertizare

Experții au avertizat asupra schimbărilor climatice, după ce în Turcia s-a înregistrat temperaturi mari în decembrie,

Jurnalistă scoasă de Ministrul Sănătății de pe grupul de informare din cauza întrebărilor critice la adresa lui Erdogan

Jurnalista Özge Uyanık, de la Yol TV a fost eliminată din grupul de comunicare WhatsApp al Ministerului Sănătății, după ce a adresat o întrebare critică președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Erdogan vrea legături mai bune cu Israelul:”Politica Palestinei este linia noastră roșie.”

Președintele Tayyip Erdogan a vorbit cu reporterii, după rugăciunea de vineri, despre evenimentele din Israel. De asemenea, a criticat apropierile recente intermediate de SUA între Israel și patru țări musulmane.

Scandal: Un diplomat turc prins cu 100 de kg de heroină este acoperit de guvernului turc

Un fost diplomat a fost prins cu 100 de kg de heroină la granița cu Bulgaria și este acoperit de oficialii turci aflați la conducere, conform Ahval News.

Turcia:3 femei ucise brutal în 24 de ore. Apartament incendiat pentru a acoperi fapta

3 cazuri de ucidere brutală au fost raportate în Turcia în doar 24 de ore, printre victime este și o profesoară din Istanbul care a fost arsă de vie de iubitul ei, conform presei turcești.

Turcia:”Vaccinul COVID-19 deschide calea către educație față în față”

Ministrul Educației, Ziya Selcuk a declarat că după vaccinarea grupurilor cu risc crescut, profesorii se pot vaccina dacă doresc.

TRT folosită ca marioneta guvernului turc pentru a impune cenzura pe Youtube

TRT, unul dintre cei mai mari furnizori de conținut pe YouTube, din Turcia este folosită de către guvernul turc pentru a cenzura canalele de Youtube critice asupra oficialilor turci, informează Turkish Minutes.