joi, aprilie 22, 2021

Turcia: La 70 de ani a plantat 10.000 de puieți. A transformat o groapă de gunoi într-o pădure

Un bărbat în vârstă de 70 de ani care locuiește în provincia Mardin din sud-est  a transformat o groapă de gunoi într-o pădure prin plantarea a mii de puieți, relatează Hurriyet Daily News.

Șeyhmus Erginoğlu a plantat un total de 14.000 de copaci, inclusiv 7.000 de pini și 3.000 de platani, în zonele inactive ale Mardinului, timp de 25 de ani, făcând orașul verde, unde predomină climatul continental.

„Am construit 50 de fântâni de apă de izvor în Mardin. Am plantat  10.000 de puieți în Savurkapı și merg mai departe. Vin în fiecare zi să ud puieții. Am cheltuit aici 17.000 de lire turcești (2.100 de dolari) ”, a povestit Erginoğlu, menționând că zona în care a plantat copaci a fost anterior o haldă de gunoi.

După ce a lucrat mult timp ca șofer de camion, Erginoğlu a renunțat la slujbă acum 25 de ani și a luat o scurtă pauză de două luni, după care și-a dedicat viața, naturii.

„Am slujit aici. Puieții au crescut, iar acum familiile vin să stea la umbra copacilor și să facă un picnic. Ei mănâncă legumele pe care le-am cultivat eu ”, a explicat bărbatul, menționând că singura rugăminte către vizitatori a fost de a nu deteriora copacii.

Erginoğlu și-a exprimat, de asemenea, bucuria față de postările sale pe rețelele de socializare, pe care ministrul turc al agriculturii și silviculturii, Bekir Pakdemirli, le-a împărtășit, arătându-l drept bun exemplu.

6 primării sunt anchetate pentru că au ajutat cetățenii să fugă ilegal din Turcia

Ministerul de Interne al Turciei a anunțat că a lansat o anchetă asupra a șase primării pentru că ar fi furnizat pașapoarte de serviciu persoanelor care nu sunt eligibile din punct de vedere legal pentru a le ajuta să fugă din țară, potrivit Turkish Minutes.

O turcoaică a pictat-o pe Angela Merkel în semn de mulțumire. Răspunsul lui Merkel

O profesoară de desen fugită din Turcia a desenat-o pe Angela Merkel în semn de mulțumire pentru ajutorul oferit refugiaților, conform Bold...

Scriitorul turc,Ahmet Altan a fost eliberat: „Primul pas către libertate”

Faimosul scriitor turc Ahmet Altan a fost eliberat, miercuri seară, după ce a petrecut mai mult de patru ani după gratii pentru presupusa sa implicare în puciul eșuat din 15 iulie 2016, de lovitură de stat din 2016, conform Turkish Minutes.

Turcia:Student ajuns după gratii pentru o postare pe Twitter

Lui Cihan Erdal, în vârstă de 32 de ani, doctorand la Universitatea Carleton din Canada, i s-a refuzat eliberarea de către un tribunal turc, vineri, urmând să rămână în arest preventiv cel puțin până pe 26 aprilie, când este programată următoarea sa audiere.

Criză economică în Turcia: Cartofi și ceapă din partea guvernului

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a lansat o campanie de ajutorare, în cadrul căreia familiile cu probleme financiare vor primi cartofi și ceapă, relatează Turkish Minutes.

Un artist din SUA cere 5 milioane de dolari despăgubire faimosului bucătar turc,Nusret Gökçe

Bucătarul turc Nusret Gökçe, cunoscut și sub denumirea de „Salt Bae”, face obiectul unui proces de 5 milioane de dolari ceruți de un artist din SUA pentru folosirea neautorizată a unor lucrări de artă, relatează Duvar English.

Un actor turc a fost anchetat pentru că l-ar fi insultat pe Erdogan pe Twitter

Genco Erkal, actor și regizor turc,a depus mărturii procurorilor la Judecătoria Çağlayan din districtul Șișli, din Istanbul, pe 19 aprilie.

43 de turci au plecat cu un proiect pentru mediu în Germania, dar nu s-au mai întors

43 din 45 de persoane din Turcia care au participat la un proiect din Germania nu s-au mai întors în țară,