marți, decembrie 6, 2022

Turcia: La 70 de ani a plantat 10.000 de puieți. A transformat o groapă de gunoi într-o pădure

Un bărbat în vârstă de 70 de ani care locuiește în provincia Mardin din sud-est  a transformat o groapă de gunoi într-o pădure prin plantarea a mii de puieți, relatează Hurriyet Daily News.

Șeyhmus Erginoğlu a plantat un total de 14.000 de copaci, inclusiv 7.000 de pini și 3.000 de platani, în zonele inactive ale Mardinului, timp de 25 de ani, făcând orașul verde, unde predomină climatul continental.

„Am construit 50 de fântâni de apă de izvor în Mardin. Am plantat  10.000 de puieți în Savurkapı și merg mai departe. Vin în fiecare zi să ud puieții. Am cheltuit aici 17.000 de lire turcești (2.100 de dolari) ”, a povestit Erginoğlu, menționând că zona în care a plantat copaci a fost anterior o haldă de gunoi.

După ce a lucrat mult timp ca șofer de camion, Erginoğlu a renunțat la slujbă acum 25 de ani și a luat o scurtă pauză de două luni, după care și-a dedicat viața, naturii.

„Am slujit aici. Puieții au crescut, iar acum familiile vin să stea la umbra copacilor și să facă un picnic. Ei mănâncă legumele pe care le-am cultivat eu ”, a explicat bărbatul, menționând că singura rugăminte către vizitatori a fost de a nu deteriora copacii.

Erginoğlu și-a exprimat, de asemenea, bucuria față de postările sale pe rețelele de socializare, pe care ministrul turc al agriculturii și silviculturii, Bekir Pakdemirli, le-a împărtășit, arătându-l drept bun exemplu.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.