vineri, aprilie 15, 2022

Instanța a achitat politicianul pro-kurd acuzat în cazul Bella Ciao de la minarete

Un tribunal turc a achitat politicianul pro-kurde acuzat de incitare la ură pentru distribuirea videoclipurilor cu melodia „Bella Ciao” ​​difuzată de mai multe moschei din Izmir în luna mai, conform Duvar English.

Banu Özdemir, fostul vicepreședinte al opoziției pentru İzmir a fost achitată, pe 10 decembrie, după ce a fost arestată în luna mai pentru postarea de pe Twitter și a fost încarcerat timp de nouă zile.

Decizia de achitare a 50-a Curte Penală de la Izmir a fost împărtășită de principalul opoziție, președintele provincial al Partidului Popular Republican (CHP) din Izmir, Deniz Yücel, pe contul său de Twitter.

“Justiția turcă a trecut un test important. Salutăm toți membrii sistemului judiciar care onorează legea și justiția ”, a scris Yücel.

Piesa de rezistență italiană „Bella Ciao” ​​a fost difuzată simultan pe 20 mai din mai multe minarete ale moscheii din Izmir. Autoritățile au spus ulterior că sistemul care transmite apelurile la rugăciune în moschei a fost „sabotat” și a lansat o anchetă asupra incidentului.

Bella Ciao este o melodie care a fost  folosită de partizanii italieni de stânga în timpul Celui De-al Doilea Război Mondial.

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Turcia: Anchetă după ce o duzină de cărți au fost lăsate la o moschee

Poliția de la departamentul Combaterea Terorismului caută persoana care a lăsat la intrarea moscheii, șase Coranuri și alte cărți religioase scrise de Fethullah Gulen, care se dădeau ca promoție la ziarului Zaman, în urmă cu 20 de ani.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Turcia: Presa a primit amenzi în valoare de 55,8 milioane de lire

Consiliul Suprem de Radio și Televiziune (RTÜK) a câștigat anul trecut venituri de 17 milioane TL (1,1 milioane USD) din 1.661 de amenzi impuse organizațiilor media anul trecut