duminică, aprilie 18, 2021

Turcia întărește restricțiile după creșterea numărul de cazuri COVID-19

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a anunțat că va întări restricțiile pentru a reduce răspândirea COVID-19, după actualizarea hărții epidemiologice a țării, conform presei turcești.

Conform hărții, 58 de provincii din 81 se află acum în zona „roșie” sau „cu risc foarte mare”, printre care inclusiv centrul cultural și economic al Istanbulului și capitala națională, Ankara.

Evaluarea riscurilor din partea Ministerului Sănătății este împărțită în patru categorii, colorate în  albastru pentru risc scăzut, galben pentru risc mediu, portocaliu pentru risc ridicat și roșu pentru risc foarte mare.

Astfel, va fi  impusă carantină totală la sfârșitul săptămânii, în zonele roșii. Restaurantelor și cafenelelor din toată țara li se va permite să rămână deschise la o capacitate de 50%. Aproximativ 80 la sută din cei 84 de milioane de locuitori ai Turciei locuiesc în aceste zone.

Mai mult, mesele comunitare din luna Ramadanului au fost interzise, ​​așa cum a fost cazul anul trecut.

Turcia, care a relaxat măsurile în urmă cu o lună, a raportat recent o medie de 30.000 de noi infecții în fiecare zi.

CEDO condamnă Turcia pentru încălcarea drepturilor faimosului scriitor, Ahmet Altan

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru încălcat drepturile proeminentului scriitor Ahmet Altan, conform Duvar English.

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital,

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com