joi, aprilie 15, 2021

Turcia: Imagini fabricate care îl poziționează pe Gulen împotriva protestelor din SUA

Mai multe conturi de pe Twitter au distribuit imagini fabricate, care îl poziționează în mod fals pe Fethullah Gülen, împotriva manifestațiilor din SUA, relatează Turkish Minute.

Conform contului oficial de Twitter al clericului turc, autoexilat în SUA, informația este falsă. 

„Suntem conștienți de imagini fabricate care arată acest cont le emite, declarații false despre moartea domnului George Floyd. Postările au fost raportate pe Twitter . Toate declarațiile oficiale pot fi găsite pe contul lui @ FGulencomEN ”. a fost postat luni, pe contul oficial de Twitter al lui Gülen.

George Floyd, un bărbat negru înarmat, în vârstă de 46 de ani, a murit luni, după ce un ofițer de poliție alb l-a ținut la pământ pe Floyd cu un genunchi la gât timp de aproape nouă minute.

Floyd poate fi auzit într-un videoclip, rugându-l în mod repetat cu ofițerul, spunând: „Nu pot să respir”. 

De atunci, protestele masive au izbucnit la nivel național, în timp ce manifestanții au protestat împotriva justiție pentru Floyd și toți oamenii negri neînarmați uciși de poliție.

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.

Turcia a sechestrat averea unui ziarist din România. Necdet Celik:”Eu nu sunt terorist, sunt ziarist”

Autoritățile turc au sechestrat averea unui ziarist turc din România și a altor 205 de susținători ai clericului Fethullah Gulen, pentru “a prevenii finanțarea terorismului”.

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

CEDO condamnă Turcia pentru încălcarea drepturilor faimosului scriitor, Ahmet Altan

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru încălcat drepturile proeminentului scriitor Ahmet Altan, conform Duvar English.

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale