joi, iulie 18, 2024

Turcia: Fructul care costă 1.000 de lire kilogramul

Un fruct obișnuit în Turcia a observat o creștere scandaloasă a prețurilor în acest sezon, vânzătorii raportând că un kilogram ar fi ajuns la 1.000 de lire turcești (aproximativ 135 de dolari), conform Turkish Minutes.

Cu toate că vânzătorii nu au specificat sursa corcodușelor, susțin că nu mai vând fructele în kilograme pentru a le face mai accesibile pentru clienți.

„Toată lumea este șocată de preț, dar bărbații ale căror soții însărcinate doresc corcodușe sunt bucuroși să constate că sunt disponibile iarna”, a declarat un furnizor.

Politicile agricole în cadrul Partidului de Justiție și Dezvoltare (AKP) au sărăcit din ce în ce mai mult fermierii din Turcia și au condus țara să importe bunuri cultivate pe plan intern până de curând.

Schimbările climatice și poluarea cauzate de industrializarea excesivă au compromis terenurile fermierilor turci, numeroși lucrători din Marea Egee, raportând recolte reduse în 2020.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Erdogan la summitul NATO: Turcia vrea să fie membră a Organizației de Cooperare de la Shanghai, condusă de China

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a declarat la summitul NATO, de la Washington, care marchează cea de-a 75-a aniversare de la înființarea Alianței, că vrea să se aliaza cu China.

Fraudă ca în filme în Istanbul comisă de doi cetățeni britanici de origine română

Un agent imobiliar care dorea să vândă o casă de lux în valoare de 140 de milioane de lire în cartierul Levent, din Istanbul, a fost fraudat cu 14 milioane de lire de către doi cetăţeni britanici de origine română.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.