duminică, mai 16, 2021

Turcia: Fructul care costă 1.000 de lire kilogramul

Un fruct obișnuit în Turcia a observat o creștere scandaloasă a prețurilor în acest sezon, vânzătorii raportând că un kilogram ar fi ajuns la 1.000 de lire turcești (aproximativ 135 de dolari), conform Turkish Minutes.

Cu toate că vânzătorii nu au specificat sursa corcodușelor, susțin că nu mai vând fructele în kilograme pentru a le face mai accesibile pentru clienți.

„Toată lumea este șocată de preț, dar bărbații ale căror soții însărcinate doresc corcodușe sunt bucuroși să constate că sunt disponibile iarna”, a declarat un furnizor.

Politicile agricole în cadrul Partidului de Justiție și Dezvoltare (AKP) au sărăcit din ce în ce mai mult fermierii din Turcia și au condus țara să importe bunuri cultivate pe plan intern până de curând.

Schimbările climatice și poluarea cauzate de industrializarea excesivă au compromis terenurile fermierilor turci, numeroși lucrători din Marea Egee, raportând recolte reduse în 2020.

Povestea nesfârșită a Turciei cu Uniunea Europeană

Republica Turcia este un stat de aproximativ 100 de ani. A fost fondată în condiții dificile, a suferit de foamete în primii 30 de ani, a fost afectată de cel de-al doilea război mondial. A trecut la sistemul multipartid în 1950, dar experiența democrației a fost întreruptă în medie la fiecare zece ani.

Moartea suspectă a jurnalistei de origine kazahă, rămâne fără răspuns după 3 ani

Un parlamentar din partidul de la conducere a făcut declarații despre moartea controversată a unei tinere jurnaliste de origine kurdă, conform Turkish Minutes.

Enes Kanter a dat foc la înștiințarea de arestarea la cererea lui Erdogan

Faimosul baschetbalist, Enes Kanter a dat foc la înștiințarea de arestare trimisă la cererea președintelui Turciei, Recep Erdogan.

Hagia Sofia: Bannerul „Nu există alt Dumnezeu decât Allah” a stârnit controverse

Hagia Sophia a fost împodobită, vineri, cu un semn tradițional iluminat, cunoscut sub numele de mahya, pentru prima dată în 87 de ani, stârnind controverse, conform Ahval News.

Fostul ofițer de poliție, victimă a epurării practicate de guvernul turc, a murit la scurt timp după eliberare

Fostul ofițer de poliție, victimă a epurării practicate de guvernul turc, a murit la scurt timp după eliberare

Peste 26 la sută din turci nu își permit să acopere cheltuielile de bază

26,6 la sută dintre turci nu își permit să acopere costurile de bază ale traiului, pe când 54 la sută sunt la...