sâmbătă, aprilie 9, 2022

Turcia a întârziat cu campania de vaccinare, dar a recuperat cu peste 500.000 de vaccinați în 24 de ore

Turcia a lansat campania de vaccinare abia pe 14 ianuarie, dar a recuperat cu 520.393 de vaccinați în primele 24 de ore.

Prima etapă de vaccinare cu CoronaVac, produs de compania chineză Sinovac a început cu personalul medical și cu oficialii turcii.

Printre primii care s-au vaccinat, miercuri, a fost ministrul sănătății,Fahrettin Koca, urmat de președintele Recep Erdogan.

Bătaie pe vaccin 

Controversele nu au întârziat să apară, iar turcii au criticat mai mulți membrii din partidul AKP al lui Erdogan după ce s-au vaccinat.

Printre cei mai discutați a fost cel mai tânăr membru AKP, Hatice Merve Tatar, în vârstă de 23 de ani, care s-a vaccinat miercuri.

Hatice Merve Tatar cel mai tânăr membru al partidului condus de Erdogan.

De asemenea, liderul partidului naționalist şi aliatul lui Erdogan, Devlet Bahceli a stârnit comentariilor turcilor pentru că o echipă a trebuit să se deplaseze la biroul său pentru a-l vaccina.

Pe de altă parte, Kemal Kılıçdaroğlu, din partidul republicat de opoziție a reacționat într-o postare pe Twitter.

“Eu îmi aștept rândul ca să mă vaccinez în calitate de cetățean.” a scris oficialul.

 Turcia a primit primul transport de 3 milioane de doze de vaccinuri din China la sfârșitul lunii decembrie, ca parte a unei înțelegeri pentru un total de 50 de milioane și se așteaptă să primească restul în perioada următoare. De asemenea, țara a pregătit centre de vaccinare în toate orașele populate masiv.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca