duminică, mai 16, 2021

Turcia a întârziat cu campania de vaccinare, dar a recuperat cu peste 500.000 de vaccinați în 24 de ore

Turcia a lansat campania de vaccinare abia pe 14 ianuarie, dar a recuperat cu 520.393 de vaccinați în primele 24 de ore.

Prima etapă de vaccinare cu CoronaVac, produs de compania chineză Sinovac a început cu personalul medical și cu oficialii turcii.

Printre primii care s-au vaccinat, miercuri, a fost ministrul sănătății,Fahrettin Koca, urmat de președintele Recep Erdogan.

Bătaie pe vaccin 

Controversele nu au întârziat să apară, iar turcii au criticat mai mulți membrii din partidul AKP al lui Erdogan după ce s-au vaccinat.

Printre cei mai discutați a fost cel mai tânăr membru AKP, Hatice Merve Tatar, în vârstă de 23 de ani, care s-a vaccinat miercuri.

Hatice Merve Tatar cel mai tânăr membru al partidului condus de Erdogan.

De asemenea, liderul partidului naționalist şi aliatul lui Erdogan, Devlet Bahceli a stârnit comentariilor turcilor pentru că o echipă a trebuit să se deplaseze la biroul său pentru a-l vaccina.

Pe de altă parte, Kemal Kılıçdaroğlu, din partidul republicat de opoziție a reacționat într-o postare pe Twitter.

“Eu îmi aștept rândul ca să mă vaccinez în calitate de cetățean.” a scris oficialul.

 Turcia a primit primul transport de 3 milioane de doze de vaccinuri din China la sfârșitul lunii decembrie, ca parte a unei înțelegeri pentru un total de 50 de milioane și se așteaptă să primească restul în perioada următoare. De asemenea, țara a pregătit centre de vaccinare în toate orașele populate masiv.

Hagia Sofia: Bannerul „Nu există alt Dumnezeu decât Allah” a stârnit controverse

Hagia Sophia a fost împodobită, vineri, cu un semn tradițional iluminat, cunoscut sub numele de mahya, pentru prima dată în 87 de ani, stârnind controverse, conform Ahval News.

Enes Kanter a dat foc la înștiințarea de arestarea la cererea lui Erdogan

Faimosul baschetbalist, Enes Kanter a dat foc la înștiințarea de arestare trimisă la cererea președintelui Turciei, Recep Erdogan.

Peste 26 la sută din turci nu își permit să acopere cheltuielile de bază

26,6 la sută dintre turci nu își permit să acopere costurile de bază ale traiului, pe când 54 la sută sunt la...

Povestea nesfârșită a Turciei cu Uniunea Europeană

Republica Turcia este un stat de aproximativ 100 de ani. A fost fondată în condiții dificile, a suferit de foamete în primii 30 de ani, a fost afectată de cel de-al doilea război mondial. A trecut la sistemul multipartid în 1950, dar experiența democrației a fost întreruptă în medie la fiecare zece ani.

Fostul ofițer de poliție, victimă a epurării practicate de guvernul turc, a murit la scurt timp după eliberare

Fostul ofițer de poliție, victimă a epurării practicate de guvernul turc, a murit la scurt timp după eliberare

Moartea suspectă a jurnalistei de origine kazahă, rămâne fără răspuns după 3 ani

Un parlamentar din partidul de la conducere a făcut declarații despre moartea controversată a unei tinere jurnaliste de origine kurdă, conform Turkish Minutes.