miercuri, februarie 17, 2021

Turcia a întârziat cu campania de vaccinare, dar a recuperat cu peste 500.000 de vaccinați în 24 de ore

Turcia a lansat campania de vaccinare abia pe 14 ianuarie, dar a recuperat cu 520.393 de vaccinați în primele 24 de ore.

Prima etapă de vaccinare cu CoronaVac, produs de compania chineză Sinovac a început cu personalul medical și cu oficialii turcii.

Printre primii care s-au vaccinat, miercuri, a fost ministrul sănătății,Fahrettin Koca, urmat de președintele Recep Erdogan.

Bătaie pe vaccin 

Controversele nu au întârziat să apară, iar turcii au criticat mai mulți membrii din partidul AKP al lui Erdogan după ce s-au vaccinat.

Printre cei mai discutați a fost cel mai tânăr membru AKP, Hatice Merve Tatar, în vârstă de 23 de ani, care s-a vaccinat miercuri.

Hatice Merve Tatar cel mai tânăr membru al partidului condus de Erdogan.

De asemenea, liderul partidului naționalist şi aliatul lui Erdogan, Devlet Bahceli a stârnit comentariilor turcilor pentru că o echipă a trebuit să se deplaseze la biroul său pentru a-l vaccina.

Pe de altă parte, Kemal Kılıçdaroğlu, din partidul republicat de opoziție a reacționat într-o postare pe Twitter.

“Eu îmi aștept rândul ca să mă vaccinez în calitate de cetățean.” a scris oficialul.

 Turcia a primit primul transport de 3 milioane de doze de vaccinuri din China la sfârșitul lunii decembrie, ca parte a unei înțelegeri pentru un total de 50 de milioane și se așteaptă să primească restul în perioada următoare. De asemenea, țara a pregătit centre de vaccinare în toate orașele populate masiv.

Turcia: Avocata și activista Eren Keskin a fost condamnată la închisoare sub acuzații de terorism

Activista pentru drepturile omului și avocata Eren Keskin alături de alți trei jurnaliști au fost condamnați, pe 15 februarie, la închisoare sub acuzații de terorism, conform presei turcești.

Bătrână chemată să se justifice după ce i-a spus lui Erdogan: „Mi-e foame!”

O bătrână a fost chemată de oficiali turci să se justifice după ce i-a spus lui Erdogan că îi e foame, în timpul unei vizite oficiale în provincia estică, Elazig, conform Gazete Duvar.

Drama unei familii: 2 tineri căsătoriți s-au sinucis. Copilul de 18 luni rămas orfan

Doi tineri căsătoriți au fost găsiți în morți în apartamentul lor, joi seară, urmând ca fiica de 18 luni să rămână orfană, informează cotidianul Cumhurriyet.

Turcia:Începerea școlii față în față amânată din cauza vremii nefavorabile

Turcia a amânat începerea școlii din 15 februarie, în 18 orașe inclusiv Istanbul din cauza ninsorii abundente,

Turcia pune în pericol uigurii: “Le este frică de brațul lung al unui stat chinez din ce în ce mai prosper și mai...

Turcia a semnat primul său tratat de extrădare cu China în 2017, document care așteaptă acum ratificarea în parlament iar uigurii se...

Turcia: 39 de persoane reținute pentru activitatea de pe social media într-o săptămână

Poliția turcă a reținut 39 de persoane în perioada 1-7 februarie pentru presupusa „desfășurare a propagandei teroriste”, potrivit unei declarații publicate de Ministerul de Interne.

Campania de vaccinare în Turcia. Ministrul sănătății: “Succesul țării noastre este clar”

Ministrul sănătății a făcut declarații despre campania de vaccinare din Turcia, pe 10 februarie, după ședința de la Consiliului științific

Imamul de la Hagia Sophia cere schimbarea Constituției: “Turcia trebui să revină la setările sale inițiale”

Imamul principal de la Hagia Sophia a cerut eliminarea din Constituția Turciei a principiului laicității, inspirat de la francezi, o formă mai puțin ”libertară” a conceptului de laicism