miercuri, februarie 21, 2024

Turcia: Fost procuror reținut pentru a doua oară la o zi de la eliberare

Un fost procuror turc și personalitate TV, a fost reținut după un apel al unui procuror la o zi după ce a fost eliberat din sentința de doi ani, potritivit Turkish Minute.

Sămbătă, Gültekin Avcı a fost eliberat din peniteciarul Silivri, de lângă Istanbul, în care a fost încarcerat din 26 august. Acesta a ajuns la rudele din provincia Izmir în aceaşi zi. Nu a trecut mult, iar procurorul care se ocupa de dosarul său a atacat eliberarea lui. Astfel, bărbatul a fost reținut de către politişti din secţia Karabaglar, după aproape o zi de libertate.

Gultekin Avcı a fost reținut pentru prima dată pe 18 septembrie 2015 ca parte a unei anchete asupra unui grup de polițiști și jurnaliști care au fost acuzați că au complotat împotriva birocraților. Fostul procuror a fost acuzat pentru dezvăluiri despre legăturile unor birocrați din Ankara şi spioni din Iran. Aceste dezvăluiri au fost catalogate ‘complot’ de către instanțele turceşti.

Cu o lună înainte de la puciul eşuat a fost eliberat, însă după 15 iulie, a fost arestat pentru încercarea de a răsturna guvernul turc. Avci a fost închis mai mult de doi ani în penitenciatul renumit Silivri.

––––––––––––––––––––––––––––––

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.