miercuri, aprilie 14, 2021

Turcia: Fost procuror reținut pentru a doua oară la o zi de la eliberare

Un fost procuror turc și personalitate TV, a fost reținut după un apel al unui procuror la o zi după ce a fost eliberat din sentința de doi ani, potritivit Turkish Minute.

Sămbătă, Gültekin Avcı a fost eliberat din peniteciarul Silivri, de lângă Istanbul, în care a fost încarcerat din 26 august. Acesta a ajuns la rudele din provincia Izmir în aceaşi zi. Nu a trecut mult, iar procurorul care se ocupa de dosarul său a atacat eliberarea lui. Astfel, bărbatul a fost reținut de către politişti din secţia Karabaglar, după aproape o zi de libertate.

Gultekin Avcı a fost reținut pentru prima dată pe 18 septembrie 2015 ca parte a unei anchete asupra unui grup de polițiști și jurnaliști care au fost acuzați că au complotat împotriva birocraților. Fostul procuror a fost acuzat pentru dezvăluiri despre legăturile unor birocrați din Ankara şi spioni din Iran. Aceste dezvăluiri au fost catalogate ‘complot’ de către instanțele turceşti.

Cu o lună înainte de la puciul eşuat a fost eliberat, însă după 15 iulie, a fost arestat pentru încercarea de a răsturna guvernul turc. Avci a fost închis mai mult de doi ani în penitenciatul renumit Silivri.

—————————————————————————————–

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news

Turcia a sechestrat averea unui ziarist din România. Necdet Celik:”Eu nu sunt terorist, sunt ziarist”

Autoritățile turc au sechestrat averea unui ziarist turc din România și a altor 205 de susținători ai clericului Fethullah Gulen, pentru “a prevenii finanțarea terorismului”.

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital,

CEDO condamnă Turcia pentru încălcarea drepturilor faimosului scriitor, Ahmet Altan

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru încălcat drepturile proeminentului scriitor Ahmet Altan, conform Duvar English.

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan