vineri, aprilie 8, 2022

Turcia: Femeie bolnavă de cancer în stadiu final arestată pentru legături cu Mișcarea Gulen

Un tribunal turc a arestat o femeie care suferea de cancer în stadiul final pentru presupusele sale legături cu Mișcare Gülen, conform Duvar English.

Sora lui Ayșe Özdoğan a declarat, pe 2 octombrie, că poliția a sosit acasă pentru a o aresta și a fost dusă la o închisoare din provincia Denizli, din Egeea.

Femeia a cerut autorităților să-și amâne pedeapsa, invocând gravitatea stării sale de sănătate.

Acuzat că este membru al unei organizații teroriste armate, Özdoğan a fost condamnat la nouă ani și patru luni de închisoare.Fiind manager într-un cămin studențesc, având un cont bancar în Bank Asya, apartenența la o asociație și utilizarea aplicației de mesagerie ByLock au fost citate printre dovezile faptului că era gülenistă.

Özdoğan a fost închisă în trecut, dar a fost eliberată în decembrie 2019, urmând să primiească tratament în ultimii doi ani.

Din cauza cancerului în stadiul final, Özdoğan le-a spus autorităților în mod repetat că nu poate supraviețui în închisoare. eaDe asemenea, utilizatorii rețelelor sociale au solicitat autorităților să nu o aresteze.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.