12.8 C
București
miercuri, septembrie 23, 2020

TURCİA: Fapte diverse din istoria represiunii de după puciul eşuat: un bătrân şi un nepot, în aceeaşi celulă

În provincia Siirt un bătrân de 83 de ani, Haci Isa Sezek, fost arestat după ce în prealabil a fost reţinut timp de 25 de zile. Acolo împarte aceeași celulă cu nepotul său Suleyman, arestat cu un an înainte.

Fata bătrânului, Ayșe Sezek a declarat că tatăl ei a fost reținut în 1994 și supus torturilor în urma cărora are şi acum grave probleme de sănătate . Ayșe Sezek se întreabă pe drept cuvânt: ,,Dece tatăl meu ,care este atât de bătrân nu este judecat în libertate?”

Acesta fusese trimis în penitenciaul din Siirt categoria E. Sezek este acuzat că ar fi membru al grupului unei organizații. Ayșe Sezek precizează că mama sa în vărstă de 93 de ani s-a îmbolnăvit după arestarea soțului ei, fiind internată în spital.

Şi în 1994 a fost supus unor torturi impresionante.

anne-sezek

Ayșe Sezek, povestește cum tatăl ei, Haci Isa Sezek, arestat 1994 și supus torturilor, este tot mai bolnav. ,,Unchii mei s-au întâlnit cu câțiva avocați în Siirt. Pentru că era deținut politic niciun avocat nu vrea să se împlice în caz. Tatăl meu nu are, prin urmare,nici un avocat. Pentru a ajunge măcar în în instanță,mai trebuie să aștepte 4-5 luni;Fac un apel public: tatăl meu este foarte bătrân și nu știe încă de ce este acuzat. Rog să-l lase în libertate” a spus fiica îndureată.

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.