duminică, februarie 5, 2023

Consilierul lui Erdogan referindu-se la exemplul oferit de Preşedintele Trump

Consilierul președintelui Recep Tayyip Erdogan, İlnur Çevik, s-a referit în luarea sa de cuvânt la situaţia din SUA de după învestitura preşedintelui Donald Trump.

El a remarcat: ,,Trump, din ziua de cănd a fost învestit a semnat 15 decrete. Adică aranjează țara după el într-un mod treptat. A îndepărtat o mulțime de oameni din funcții și a angajat o mulțime de oameni în aceeași funcții. Acum o sută de mii de oameni se mută din casele lor din Washington. Din alte state vin oameni spre Washington și de la Washington oamenii pleacă acasă în statele lor. Oamenii care au fost legaţi de administraţia Obama. Același lucru o să fie valabil și pentru Turcia” a declarat consilierul turc.

Observaţie: Selectarea cadrelor în Administraţia americană de către fiecare echipă prezindenţială este o practică curentă în SUA. La toate schimbările- normale şi inerente în alternanţa la putere-marile canale de televiziune transmit în direct acest procedeu de predare a ştafetei, fiecare Preşedinte venind la Casa Albă cu propria echipă.

S-ar putea ca autorul opiniei emise mai sus (consilierul preşedintelui turc) să nu cunoască uzanţele guvernării în SUA şi din această cauză să i se pară avantajoase pentru propria guvernare turcă. Democraţia americană dispune de mecanisme interne de reglare şi acomodare, perfecţionate pe parcursul sutelor de ani, aşa încât ea să funcţioneze. (N.R.)

CEDO a decis! Turcia trebuie să plătească peste 12.000 de euro daune morale unui jurnalist

Turcia a încălcat articolele 5 (1), (3), (4), (5) și 10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului în cazul unui jurnalist care a fost arestat de un tribunal turc în urma unei tentative de lovitură de stat în 2016.

„Privighetoarea Dobrogei” s-a stins din viață! Faimoasa solistă a fost prima avocată tătăroaică din România

Faimoasa cântăreață, supranumită „Privighetoarea Dobrogei” s-a stins din viață, marți, 31 ianuarie 2023. Kadriye Nurmambet, născută în Dobrich, Bulgaria în...

Turcia: Pragul sărăciei a depășit de 3 ori salariu minim pe economie

Pragul de sărăcie indică banii necesari pentru ca o familie de patru persoane să se hrănească suficient și sănătos și acoperă și cheltuielile cu bunurile de bază precum îmbrăcăminte, chirie, electricitate, apă, transport, educație și sănătate. Acesta a crescut la 28.875 de lire în ianuarie, iar salariu minim este de 8.506 de lire.

Ce ar însemna ca Erdogan să piardă alegerile prezidențiale?

Criza economică din Turcia a pus în pericol lunga domnie a lui Erdogan. Pe măsură ce prețurile au crescut, președintele a continuat să reducă ratele dobânzilor, răsturnând teoria economică și conducând prețurile mai mari.

Harta corupție: Turcia a avut cel mai mic punctaj din ultimii 10 ani

Harta corupției la nivel mondial situează Turcia cu cinci locuri mai jos, după ce reușit să obțină 34 de puncte din 100 în 2022, pierzând 2 puncte într-un an, având cel mai mic scor din ultimii zece ani.

Conferință despre toleranță. Dumitru Borțun: „Conviețuirea este cea mai grea meserie din lume” 

Zeci de tineri bucureșteni au participat la conferința ,,Toleranța și Rolul ei în Perioada Contemporană”, desfășurată pe 2 februarie, la ARCUB.

Expoziția  „Istoria fotbalului turc”. Erdogan expus, dar nu și Hakan Şükür

Hakan Şükür a fost exclus de la expoziția „Tuturi şi gol: expoziţia de istorie a fotbalului turc”, deschisă la Palat, cu participarea preşedintelui Erdoğan, a foştilor jucători naţionali de fotbal, a preşedinţilor de club şi a politicienilor.

Erdogan catalogat ca „Piroman” de presa din Germania

Revista săptămânală germană Stern s-a referit la președintele turc Recep Tayyip Erdoğan drept un „incendiat” pe coperta ultimului său număr, spunând că președintele alimentează conflicte periculoase, inclusiv în Germania, pentru a-și asigura puterea în timp ce se pregătește pentru alegerile din mai.