miercuri, august 31, 2022

Consilierul lui Erdogan referindu-se la exemplul oferit de Preşedintele Trump

Consilierul președintelui Recep Tayyip Erdogan, İlnur Çevik, s-a referit în luarea sa de cuvânt la situaţia din SUA de după învestitura preşedintelui Donald Trump.

El a remarcat: ,,Trump, din ziua de cănd a fost învestit a semnat 15 decrete. Adică aranjează țara după el într-un mod treptat. A îndepărtat o mulțime de oameni din funcții și a angajat o mulțime de oameni în aceeași funcții. Acum o sută de mii de oameni se mută din casele lor din Washington. Din alte state vin oameni spre Washington și de la Washington oamenii pleacă acasă în statele lor. Oamenii care au fost legaţi de administraţia Obama. Același lucru o să fie valabil și pentru Turcia” a declarat consilierul turc.

Observaţie: Selectarea cadrelor în Administraţia americană de către fiecare echipă prezindenţială este o practică curentă în SUA. La toate schimbările- normale şi inerente în alternanţa la putere-marile canale de televiziune transmit în direct acest procedeu de predare a ştafetei, fiecare Preşedinte venind la Casa Albă cu propria echipă.

S-ar putea ca autorul opiniei emise mai sus (consilierul preşedintelui turc) să nu cunoască uzanţele guvernării în SUA şi din această cauză să i se pară avantajoase pentru propria guvernare turcă. Democraţia americană dispune de mecanisme interne de reglare şi acomodare, perfecţionate pe parcursul sutelor de ani, aşa încât ea să funcţioneze. (N.R.)

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.

Turcia: Mâncare stradală, preferata turcilor, afectată de inflație

„Creșterea prețurilor are un impact în special asupra noastră. Ca studenți, ne bazăm pe banii de buzunar dați de familiile noastre. Cu greu ne putem permite să mergem la un restaurant și să comandăm o friptură, covrigi sunt întotdeauna alegerea noastră”, a declarat pentru un student din cartierul popular Kızılay, din Ankara.

Imagini șocante! Faimosul cântăreț, İbrahim Tatlıses a fost rănit într-un accident rutier în Bodrum

Faimosul cântărețul, İbrahim Tatlıses a fost transportat la spital după ce s-a ciocnit frontal cu camionul care venea din sens opus, în...

Iahtul de lux a lui Erdogan a fost văzut în tranzit în Bosfor pentru prima de la reamenajare

Un iaht prezidențial turc, cunoscut anterior ca nava auxiliară Yakamoz Y68 a marinei turce, a fost văzut pentru prima dată tranzitând Bosfor...

Avocatul faimosului jurnalist Mehmet Altan a depus plângere la CEDO împotriva autorităților turcești

Avocatul jurnalistului Mehmet Altan au depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), împotriva Consiliului Judecătorilor și Procurorilor (HSK)...

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.

Turcia: Aplicație care localizează câinii maidanezi interzisă, după ce animalele au fost otrăvite

Avocații Baroului din Istanbul au declarat că tortura și uciderea animalelor constituie o infracțiune și au depus o cerere pentru închiderea aplicației online, Havrita.