23.6 C
București
vineri, septembrie 18, 2020

Consilierul lui Erdogan referindu-se la exemplul oferit de Preşedintele Trump

Consilierul președintelui Recep Tayyip Erdogan, İlnur Çevik, s-a referit în luarea sa de cuvânt la situaţia din SUA de după învestitura preşedintelui Donald Trump.

El a remarcat: ,,Trump, din ziua de cănd a fost învestit a semnat 15 decrete. Adică aranjează țara după el într-un mod treptat. A îndepărtat o mulțime de oameni din funcții și a angajat o mulțime de oameni în aceeași funcții. Acum o sută de mii de oameni se mută din casele lor din Washington. Din alte state vin oameni spre Washington și de la Washington oamenii pleacă acasă în statele lor. Oamenii care au fost legaţi de administraţia Obama. Același lucru o să fie valabil și pentru Turcia” a declarat consilierul turc.

Observaţie: Selectarea cadrelor în Administraţia americană de către fiecare echipă prezindenţială este o practică curentă în SUA. La toate schimbările- normale şi inerente în alternanţa la putere-marile canale de televiziune transmit în direct acest procedeu de predare a ştafetei, fiecare Preşedinte venind la Casa Albă cu propria echipă.

S-ar putea ca autorul opiniei emise mai sus (consilierul preşedintelui turc) să nu cunoască uzanţele guvernării în SUA şi din această cauză să i se pară avantajoase pentru propria guvernare turcă. Democraţia americană dispune de mecanisme interne de reglare şi acomodare, perfecţionate pe parcursul sutelor de ani, aşa încât ea să funcţioneze. (N.R.)

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

Turcia: Pacienții cu COVID-19 obligați să poarte brățări.Amenzi de 3.150 de lire pentru cei care încalcă regula

Consiliul provincial de sănătate din sud-estul Mardin a decis pe 10 septembrie că toți pacienții cu COVID-19 vor fi obligați să poarte...

CoronaVirus: 90% din turci consideră că trebuie impusă o interdicție de circulație națională

90% din populația Turciei consideră că ar trebui să fie impusă o interdicție de circulație la nivel național sau în fiecare provincie, conform unui sondaj realizat de sondajul Ipsos.

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Ankara: Mandat de arestare pentru 60 de avocați sunt acuzații de terorism

Procuratura șefă din Ankara a emis, vineri, mandate de arestare pentru 60 de avocați acuzați de terorism, relatează Turkish Minutes.

Turcia:Orele de lucru prin rotație, după ce numărul de infectați au depășit 1.700 de cazuri pe zi

Prefectul Istanbul a declarat, luni, că oficialii i-au în calcul planurile de rotație a programului de lucru pentru angajații din sectorul public și privat, după ce cazurile COVID-19 au depășit 1.700.

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.