marți, septembrie 26, 2023

Turcia: Elevii se întorc la școală! Noi reguli pentru anul școlar 2023-2024

Aproximativ 20 de milioane de elevi din Turcia începe, luni, școala, pe fondul noilor reglementări, conform presei turcești.

Într-un mesaj care precede redeschiderea școlii, Ministrul Educației, Yusuf Tekin a îndemnat părinții, profesorii și elevii să-și împărtășească responsabilitatea pentru educație, subliniind că aceasta este esențială pentru viitorul copiilor și bunăstarea națiunii.

„Să ne asumăm împreună această responsabilitate și să ne susținem propriii copii și pe toți copiii din jurul nostru. Să luăm anul universitar 2023-2024 ca o perioadă de mobilizare socială în educație. Cu o conducerea puternică a președintelui nostru, Recep Tayyip Erdoğan, credința sa în națiunea noastră iubită și sprijinul său pentru educație, vom lucra împreună cu determinare și perseverență în noul an universitar pentru a ne atinge obiectivele „Secolului Turciei”, afirmă acesta.

Noi reglementări

Potrivit calendarului anunțat anterior de Ministerul Educației pentru noul an universitar, prima vacanță a anului universitar va avea loc între 13 și 17 noiembrie.

Săptămâna trecută, ministerul a anunțat implementarea săptămânii integrării, orientată către elevii de clasa I.

În plus, reglementările noi introduse prezentate de minister cu privire la examene prevăd că toate examenele pentru toate cursurile predate ar trebui să se desfășoare într-un format scris comun, cu întrebări deschise și cu răspunsuri scurte.

Elevii din clasa a IV-a din acest an vor fi scutiți de examenele scrise și vor primi în schimb fișe de dezvoltare.

Practica reluării cursurilor, care fusese suspendată de mult timp, va fi reintrodusă în cazul în care un student nu îndeplinește criteriul de absență sau nu reușește să obțină performanța academică așteptată.

Fără absențe!

Abordând creșterea preferinței pentru învățământul la distanță în rândul elevilor de liceu din cauza pandemiei și a cutremurelor din 6 februarie, Ministrul turc al Educației a menționat că vor fi înăspri cerințele pentru tranziția de la învățământul tradițional la învățământul la distanță.

Studii recente au indicat că 9% dintre liceenii turci optează acum pentru învățământul la distanță pentru a se pregăti mai bine pentru examenele de admitere la universitate.

Referindu-se la flexibilitatea introdusă în timpul pandemiei cu privire la numărul de absențe de care poate beneficia un student într-un semestru, Tekin a declarat: „Nu ar exista nicio clemență anul acesta”.

Educație în zonele afectate de cutremur

La începutul lunii trecute, Ministrul turc al Educației anunțat reluarea fără probleme a educației în toate cele 11 provincii afectate de cutremur, subliniind că aproximativ 45.000 de săli de clasă au fost reconstruite până acum.

De asemenea, Autoritatea pentru Managementul Dezastrelor și Urgențelor (AFAD) a finalizat instalarea a 6.343 de containere pentru profesorii care vor lucra la Hatay.

În declarația făcută pe contul de socializare al AFAD, s-a afirmat că aceștia continuă să lucreze cu toate instituțiile pentru a readuce viața la normal în Hatay, unul dintre orașele grav afectate de cutremurele din februarie.

Turiștii din Turcia: Rușii în top, cu peste 4 milioane de turiști în ultimele 8 luni

Turcia a găzduit 36.​754.146 de vizitatori în perioada de 8 luni a anului, Rusia fiind pe primul loc cu 4. 351. 000 de persoane.

SpaceX a lui Elon Musk vrea licență pentru a lansa Starlink în Turcia

Cererea a venit la scurt timp după ce Musk a avut o întâlnire cu președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, duminică, la New York, cu ocazia Adunării Generale a ONU.

Statistică TurkStat: Speranța de viață a scăzut în Turcia

Speranța generală de viață a scăzut ușor față de anii trecuți, femeile trăind cu cinci ani mai mult ca bărbații, conform Daily...

Raport Eurostat: Turcia are cel mai mic număr de doctor per cetățean din Europa

Turcia ocupă locul al cincilea după Germania, Italia, Franța și Spania în ceea ce privește numărul total de medici, dar ultimul cu raportul doctor per populație.

UE: Imposibil pentru turci să călătorească fără viză, din cauza legilor privind terorismul

Nacho Sanchez Amor a făcut declarații despre raportul recent al Parlamentului European privind Turcia și reacția președintelui turc la raport, subliniind că Turcia trebuie să îndeplinească șase criterii ca parte a cererii sale de aderare la UE pentru a călători fără viză în UE.

Istanbul: Sancțiuni pentru sirieni care nu părăsească orașul până 24 septembrie

Direcția de Management al Migrației subliniază că perioada acordată refugiaților nu va fi prelungită.