vineri, aprilie 19, 2024

Turcia: Copil prins sub dărâmături așteaptă să fie salvat

Un băiețel de 8 ani, care se afla sub ruine de la brâu în jos, în cartierul Antakya, din provincia Hatay, așteaptă să fie salvat de ieri, conform Bold Medya.

Cetățenii au încercat să-l ajute, însă nu au putut scoate copilul afară, în schimb i-au dat apă și l-au învelit cu pilota.

Copilul, despre care se spune că este sirian, iar părinții lui se află și ei sub dărâmături, nu poate vorbi din cauza șocului pe care l-a trăit.

În cartierul central Antakya, toate casele din districtul Cebrail, unde se află clădiri vechi de 40-50 de ani, s-au prăbușit aproape complet, iar mulți oameni au rămas sub dărâmături.

Astăzi, la prima lumină a dimineții, eforturile de căutare și salvare au început din nou în alte regiuni, însă echipele nu au putut ajunge încă în cartierul Cebrail.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume.