miercuri, aprilie 14, 2021

Turcia: Concert online pentru a marca” Ziua Națională a Suveranității și a Copilului”

Președinția Turciei a anunțat, sâmbătă, intențiile de a organiza un concert online live pentru a marca “Ziua Națională a Suveranității și a Copilului”, raportează Daily Sabah.

Potrivit unui comunicat lansat de Direcția Comunicații, mai mulți muzicieni vor concerta live din șapte locații diferite din Istanbul pentru a „trimite un mesaj de solidaritate și unitate întregii lumi” ,joi, pe 23 aprilie, zi  care marchează 100 de ani de la deschiderea Marii Adunări Naționale din Turcia.

Concertul, intitulat „# from7hillsto7continents” va fi transmis online pe canalul oficial de Youtube al direcției.

Dintre interpreți va face parte și pianistul turc de renume mondial İdil Biret, cu o interpretare solo a Simfoniei nr. 9 de  Beethoven,  de-a lungul strâmtorii Bosforului din Istanbul, fiind urmat de harpistul turc Șirin Pancaroğlu și cântăreața Bora Uymaz cu o interpretare a lui “Ben Yürürem Yane Yane”, o odă a influentului poet și mistic turc, Yunus Emre, la Maiden Tower.

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale

Turcia a sechestrat averea unui ziarist din România. Necdet Celik:”Eu nu sunt terorist, sunt ziarist”

Autoritățile turc au sechestrat averea unui ziarist turc din România și a altor 205 de susținători ai clericului Fethullah Gulen, pentru “a prevenii finanțarea terorismului”.

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.

CEDO condamnă Turcia pentru încălcarea drepturilor faimosului scriitor, Ahmet Altan

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru încălcat drepturile proeminentului scriitor Ahmet Altan, conform Duvar English.

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan