duminică, aprilie 2, 2023

Turcia: Concert online pentru a marca” Ziua Națională a Suveranității și a Copilului”

Președinția Turciei a anunțat, sâmbătă, intențiile de a organiza un concert online live pentru a marca “Ziua Națională a Suveranității și a Copilului”, raportează Daily Sabah.

Potrivit unui comunicat lansat de Direcția Comunicații, mai mulți muzicieni vor concerta live din șapte locații diferite din Istanbul pentru a „trimite un mesaj de solidaritate și unitate întregii lumi” ,joi, pe 23 aprilie, zi  care marchează 100 de ani de la deschiderea Marii Adunări Naționale din Turcia.

Concertul, intitulat „# from7hillsto7continents” va fi transmis online pe canalul oficial de Youtube al direcției.

Dintre interpreți va face parte și pianistul turc de renume mondial İdil Biret, cu o interpretare solo a Simfoniei nr. 9 de  Beethoven,  de-a lungul strâmtorii Bosforului din Istanbul, fiind urmat de harpistul turc Șirin Pancaroğlu și cântăreața Bora Uymaz cu o interpretare a lui “Ben Yürürem Yane Yane”, o odă a influentului poet și mistic turc, Yunus Emre, la Maiden Tower.

Turcii nu l-au ascultat pe Erdogan! Rata fertilității a scăzut cel mai mult din Europa

În ultimii 20 de ani, s-a înregistrat o creștere cu 7% a ratei totale de fertilitate în Europa, țara cu cea mai mare rată totală de fertilitate din Europa în 2021 a fost Franța cu 1,84.

Alegerile din Turcia sunt mai vulnerabile decât cele din Zimbabwe și Pakistan

Potrivit noului index al Freedom House, care își propune să investigheze relația dintre platformele digitale și integritatea alegerilor, Turcia este una dintre mai vulnerabile țările din lume.

27 martie, ultima zi în care se poate depune candidatura. Un faimos actor vrea să fie deputat

27 martie este ultima zi în care candidații vor fi desemnați de alegătorii care încearcă să adune 100 de mii de semnături,...

Caz șocant! Sora unui deținute torturată și găsită moartă, candidează la alegerile parlamentare

„… Câțiva deținuți au murit în închisoare de la moartea lui Garibe. Femeile în special se confruntă cu mult mai multe încălcări ale drepturilor în închisoare. Mi-ar plăcea să fiu vocea tuturor prizonierilor, în special a celor de sex feminin”, susține Gezer.

Scenariile AI cu Erdogan au ajuns virale. Iată imaginile în cazul în care câștigă sau pierde alegerile

Platforma de documentare turcă, 140journos, a creat cu ajutorul programele de inteligență artificială, viața post-electorală a președintelui Recep Tayyip Erdogan

Eurostat: 145% mai mulți turci au solicitat azil în UE în 2022

Potrivit Eurostat, în 49.720 de turci au căutat adăpost în țările europene în 2022, comparativ cu anul 2021, când 20.315 cetățeni turci au solicitat azil.

190 de miliarde de vânzări către străini: Cumpărarea unei case în Turcia a devenit un vis pentru cetățeni

Deputatul CHP İzmir, Özcan Purçu a înaintat o întrebare către Ministeru Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice cu privire la vânzarea de locuințe către străini.

Kılıçdaroğlu și-a lansează campania electorală. Mărțișorul folosit ca simbol:„Îți promit că primăvara va veni din nou”

În videoclip, Kılıçdaroğlu a spus „Vă promit, o Turcie care îi iubește și îi respectă pe cei care sunt diferiți așa cum sunt. O Turcie căreia îi place să trăiască.”, susține politicianul.