duminică, aprilie 21, 2024

Turcia: Concert online pentru a marca” Ziua Națională a Suveranității și a Copilului”

Președinția Turciei a anunțat, sâmbătă, intențiile de a organiza un concert online live pentru a marca “Ziua Națională a Suveranității și a Copilului”, raportează Daily Sabah.

Potrivit unui comunicat lansat de Direcția Comunicații, mai mulți muzicieni vor concerta live din șapte locații diferite din Istanbul pentru a „trimite un mesaj de solidaritate și unitate întregii lumi” ,joi, pe 23 aprilie, zi  care marchează 100 de ani de la deschiderea Marii Adunări Naționale din Turcia.

Concertul, intitulat „# from7hillsto7continents” va fi transmis online pe canalul oficial de Youtube al direcției.

Dintre interpreți va face parte și pianistul turc de renume mondial İdil Biret, cu o interpretare solo a Simfoniei nr. 9 de  Beethoven,  de-a lungul strâmtorii Bosforului din Istanbul, fiind urmat de harpistul turc Șirin Pancaroğlu și cântăreața Bora Uymaz cu o interpretare a lui “Ben Yürürem Yane Yane”, o odă a influentului poet și mistic turc, Yunus Emre, la Maiden Tower.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.