25.1 C
București
joi, septembrie 24, 2020

Turcia: Cea dea a 6 victimă din grupul unei dispariții forțate se află în custodia poliției

Gokhan Turkmen, unul dintre cei șase cetățeni turci răpiți în februarie se aflată în custodia poliției, a anunțat miercuri soția sa, Zehra Turkmen, potrivit ipa.news

În a  269-a zi  de la dispariția sa, soția acestuia apostat  pe contul de Twitter că poliția a sunat-o pentru a-i  spune că soțul ei se afla în custodia departamentului de poliție din Antalya.

Potrivit Amnesty International, organizația pentru drepturile omului care a solicitat autorităților turce să investigheze dispariția bărbatului , acesta fusese  acuzat de terorism pentru presupuse legături cu mișcarea Gulen.

Turkmenul a fost văzut ultima dată de mama sa în orașul din  sud Antalya, pe 7 februarie 2019.El a fost raportat ca dispărut pe 12 februarie, o dată cu alți cinci cetățeni care au reapărut pe rând în custodia poliției. 

Patru din cele șase persoane răpite în Ankara, în februarie trecut, au reapărut în custodia poliției antiteroriste din țară, la sfârșitul lunii iulie a acestui an. Apoi un altul a reapărut în la sfârșitul lunii septembrie.

 Rudele victimelor și supraviețuitorilor care au suferit dispariția forțată au învinuit Serviciul Național de Informații Turc (MIT).

Un raport prezentat Consiliului Europei susține că MIT efectuează răpiri care vizează presupuși afiliați Gulen și alte grupuri desemnate de Ankara ca teroriști.Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,

Un copil a murit de cancer fără să-și ia rămas bun de la tatăl său, închis sub acuzații false de terorism

Un copil în vârstă de șapte ani a murit sâmbătă, după ce a pierdut lupta cu cancerul la creier, înainte să-și poată lua rămas bun de la tată, un profesor închis pentru acuzații de terorism false.