vineri, ianuarie 1, 2021

Turcia: Cea dea a 6 victimă din grupul unei dispariții forțate se află în custodia poliției

Gokhan Turkmen, unul dintre cei șase cetățeni turci răpiți în februarie se aflată în custodia poliției, a anunțat miercuri soția sa, Zehra Turkmen, potrivit ipa.news

În a  269-a zi  de la dispariția sa, soția acestuia apostat  pe contul de Twitter că poliția a sunat-o pentru a-i  spune că soțul ei se afla în custodia departamentului de poliție din Antalya.

Potrivit Amnesty International, organizația pentru drepturile omului care a solicitat autorităților turce să investigheze dispariția bărbatului , acesta fusese  acuzat de terorism pentru presupuse legături cu mișcarea Gulen.

Turkmenul a fost văzut ultima dată de mama sa în orașul din  sud Antalya, pe 7 februarie 2019.El a fost raportat ca dispărut pe 12 februarie, o dată cu alți cinci cetățeni care au reapărut pe rând în custodia poliției. 

Patru din cele șase persoane răpite în Ankara, în februarie trecut, au reapărut în custodia poliției antiteroriste din țară, la sfârșitul lunii iulie a acestui an. Apoi un altul a reapărut în la sfârșitul lunii septembrie.

 Rudele victimelor și supraviețuitorilor care au suferit dispariția forțată au învinuit Serviciul Național de Informații Turc (MIT).

Un raport prezentat Consiliului Europei susține că MIT efectuează răpiri care vizează presupuși afiliați Gulen și alte grupuri desemnate de Ankara ca teroriști.Turcia a găzduit peste 14 milioane de vizitatori străini în 2020

Ministerul Turciei pentru Cultură și Turism a făcut publice, vineri, datele din 2020 care arată că Turcia a găzduit 14.486.632 de vizitatori străini, conform Shafaq.com

Jurnalistă scoasă de Ministrul Sănătății de pe grupul de informare din cauza întrebărilor critice la adresa lui Erdogan

Jurnalista Özge Uyanık, de la Yol TV a fost eliminată din grupul de comunicare WhatsApp al Ministerului Sănătății, după ce a adresat o întrebare critică președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

TRT folosită ca marioneta guvernului turc pentru a impune cenzura pe Youtube

TRT, unul dintre cei mai mari furnizori de conținut pe YouTube, din Turcia este folosită de către guvernul turc pentru a cenzura canalele de Youtube critice asupra oficialilor turci, informează Turkish Minutes.

Erdogan vrea legături mai bune cu Israelul:”Politica Palestinei este linia noastră roșie.”

Președintele Tayyip Erdogan a vorbit cu reporterii, după rugăciunea de vineri, despre evenimentele din Israel. De asemenea, a criticat apropierile recente intermediate de SUA între Israel și patru țări musulmane.

Turcia:”Vaccinul COVID-19 deschide calea către educație față în față”

Ministrul Educației, Ziya Selcuk a declarat că după vaccinarea grupurilor cu risc crescut, profesorii se pot vaccina dacă doresc.

Vești pentru turiști. Testul PCR obligatoriu pentru intrarea în Turcia

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a publicat, vineri, conform căreia călătorii trebui să prezinte un rezultat negativ al testului PCR efectuat cu cel mult 72 de ore pentru a urca în zboruri internaționale cu direcția Turcie.

Turcia:3 femei ucise brutal în 24 de ore. Apartament incendiat pentru a acoperi fapta

3 cazuri de ucidere brutală au fost raportate în Turcia în doar 24 de ore, printre victime este și o profesoară din Istanbul care a fost arsă de vie de iubitul ei, conform presei turcești.

Scandal: Un diplomat turc prins cu 100 de kg de heroină este acoperit de guvernului turc

Un fost diplomat a fost prins cu 100 de kg de heroină la granița cu Bulgaria și este acoperit de oficialii turci aflați la conducere, conform Ahval News.