duminică, aprilie 10, 2022

Turcia: Cea dea a 6 victimă din grupul unei dispariții forțate se află în custodia poliției

Gokhan Turkmen, unul dintre cei șase cetățeni turci răpiți în februarie se aflată în custodia poliției, a anunțat miercuri soția sa, Zehra Turkmen, potrivit ipa.news

În a  269-a zi  de la dispariția sa, soția acestuia apostat  pe contul de Twitter că poliția a sunat-o pentru a-i  spune că soțul ei se afla în custodia departamentului de poliție din Antalya.

Potrivit Amnesty International, organizația pentru drepturile omului care a solicitat autorităților turce să investigheze dispariția bărbatului , acesta fusese  acuzat de terorism pentru presupuse legături cu mișcarea Gulen.

Turkmenul a fost văzut ultima dată de mama sa în orașul din  sud Antalya, pe 7 februarie 2019.El a fost raportat ca dispărut pe 12 februarie, o dată cu alți cinci cetățeni care au reapărut pe rând în custodia poliției. 

Patru din cele șase persoane răpite în Ankara, în februarie trecut, au reapărut în custodia poliției antiteroriste din țară, la sfârșitul lunii iulie a acestui an. Apoi un altul a reapărut în la sfârșitul lunii septembrie.

 Rudele victimelor și supraviețuitorilor care au suferit dispariția forțată au învinuit Serviciul Național de Informații Turc (MIT).

Un raport prezentat Consiliului Europei susține că MIT efectuează răpiri care vizează presupuși afiliați Gulen și alte grupuri desemnate de Ankara ca teroriști.Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii