miercuri, aprilie 14, 2021

Turcia: Cadrele medicale anunțate să se pregătească de o tură de 10 de zile pe fondul pandemiei Covid19

Spitalele și clinicile le-au transmis cadrelor medicale să își facă bagaje pentru ture de 10 zile, pe fondul creșterii focarului de răspândire, relatează Gazete Duvar.

După îndemnul spitalor, sindicatele lucrătorilor din domeniul sănătății susțin că lucrătorii din domeniul sănătății ar trebui să lucreze pe ture rotative în loc de 10 zile la rând.

Speculațiile discuțiilor dintre angajații din domeniul sănătății Ankara sunt că guvernul îi va face să lucreze fără întrerupere timp de 10 zile, plasându-i sub carantină timp de 14 zile, după ce li se termină tura.

Ministerul Sănătății nu a făcut niciun anunț oficial în această privință, a declarat Gönül Erden, co-președinte al Uniunii Muncitorilor din Sănătate din Turcia (SES).

„Vorbesc despre șederi lungi în spital, dar colegii noștri nu pot lucra non-stop. Mesele lor și unde vor dormi , acestea sunt probleme care trebuie să fie rezolvate „, a susținut Erden.

Dacă lucrătorii medicali lucrează ture de 10 zile, asta  nu ar face decât să se răspândească coronavirusul, a declarat președintele Asociației Medicale Turce (TTB) Prod, Sinan Adıyaman.

Potrivit lui Adıyaman, Asociația Medicală Turcă a primit rapoarte din toată Turcia că lucrătorii din domeniul sănătății nu au echipament de protecție.

„Primesc echipament de două zile la un moment dat. Aceste livrări trebuie să fie stocate pentru a putea proteja lucrătorii noștri din domeniul sănătății, care pot proteja societatea ”, a susținut Adıyaman.

Până în prezent, Turcia a ajuns la 1872 de cazuri confirmate cu Covid-19, cu 44 de decese.Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital,

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.

Turcia a sechestrat averea unui ziarist din România. Necdet Celik:”Eu nu sunt terorist, sunt ziarist”

Autoritățile turc au sechestrat averea unui ziarist turc din România și a altor 205 de susținători ai clericului Fethullah Gulen, pentru “a prevenii finanțarea terorismului”.

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale

CEDO condamnă Turcia pentru încălcarea drepturilor faimosului scriitor, Ahmet Altan

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru încălcat drepturile proeminentului scriitor Ahmet Altan, conform Duvar English.