vineri, aprilie 8, 2022

Turcia: Cadrele medicale anunțate să se pregătească de o tură de 10 de zile pe fondul pandemiei Covid19

Spitalele și clinicile le-au transmis cadrelor medicale să își facă bagaje pentru ture de 10 zile, pe fondul creșterii focarului de răspândire, relatează Gazete Duvar.

După îndemnul spitalor, sindicatele lucrătorilor din domeniul sănătății susțin că lucrătorii din domeniul sănătății ar trebui să lucreze pe ture rotative în loc de 10 zile la rând.

Speculațiile discuțiilor dintre angajații din domeniul sănătății Ankara sunt că guvernul îi va face să lucreze fără întrerupere timp de 10 zile, plasându-i sub carantină timp de 14 zile, după ce li se termină tura.

Ministerul Sănătății nu a făcut niciun anunț oficial în această privință, a declarat Gönül Erden, co-președinte al Uniunii Muncitorilor din Sănătate din Turcia (SES).

„Vorbesc despre șederi lungi în spital, dar colegii noștri nu pot lucra non-stop. Mesele lor și unde vor dormi , acestea sunt probleme care trebuie să fie rezolvate „, a susținut Erden.

Dacă lucrătorii medicali lucrează ture de 10 zile, asta  nu ar face decât să se răspândească coronavirusul, a declarat președintele Asociației Medicale Turce (TTB) Prod, Sinan Adıyaman.

Potrivit lui Adıyaman, Asociația Medicală Turcă a primit rapoarte din toată Turcia că lucrătorii din domeniul sănătății nu au echipament de protecție.

„Primesc echipament de două zile la un moment dat. Aceste livrări trebuie să fie stocate pentru a putea proteja lucrătorii noștri din domeniul sănătății, care pot proteja societatea ”, a susținut Adıyaman.

Până în prezent, Turcia a ajuns la 1872 de cazuri confirmate cu Covid-19, cu 44 de decese.Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.