duminică, septembrie 26, 2021

Turcia: Bărbat paralizat declarat” apt să rămână în închisore”

Consiliul de medicină legală din Istanbul a declarat că un deținut paralizat cu mai multe probleme de sănătate este „apt să rămână în închisoare, raportează Turkish Minutes.

Medicii susține că bărbatul poate rămâne în după gratii deși este paralizat, adăugând că Ministerul Justiției este mai potrivit pentru a lua decizia finală, deoarece au mai multe informații cu privire la condițiile închisorii.

„Deținutul poate rămâne în închisoare cu condiția ca acesta să fie dus la spital în mod regulat pentru a primi tratamentul”,se arată în declarație.

Ali Yılmaz, este paralizat pe partea stângă a corpului, are o tumoare pe creier și suferă de crize epileptice frecvente. Potrivit fiicei sale Begüm Yılmaz, Yılmaz abia poate să meargă și are nevoie de scaune și paturi special concepute.

„Conform raportului, tatăl meu nu poate folosi scările, nu își poate folosi mâna stângă și nu poate dormi pe un pat standard sau nu poate sta pe un scaun standard. Poate că îi putem satisface nevoile acasă, dar condițiile închisorii nu sunt cu siguranță potrivite. Cum poate să aibă grijă de el când ar trebui să-și spele chiar și hainele? ” susține aceasta.

Begüm a adăugat că tatăl ei a fost plasat într-o carantină după fiecare vizită la spital.Fata a spus că secția era aglomerată, neigienică, nu avea apă curentă și nu era încălzită corespunzător. Begüm a spus că este îngrijorată că sănătatea tatălui ei se va deteriora în aceste condiții.

„Tatăl meu a slăbit deja 35 de kilograme și încă slăbește”, afirma fiica.

Secțiile de carantină din închisorile turcești sunt cunoscute pentru condițiile lor proaste și supraaglomerarea.

Yilmaz, fost profesor, a fost demis printr-un decret guvernamental în 2016. El a fost arestat pe 10 noiembrie 2020 pentru presupuse legături cu mișcarea Gülen.

Ministrul de Interne, Süleyman Soylu, a declarat, pe 15 iulie 2020,  că un număr total de 282.790 de persoane au fost reținute sub acuzații legate de lovitură de stat, iar 94.975 dintre ele fiind arestate.

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Le Monde: Interviu inedit cu scriitorul turc, Ahmet Altan

Le Monde: Interviu inedit cu scriitorul turc, Ahmet Altan