joi, martie 4, 2021

Turcia: Bărbat paralizat declarat” apt să rămână în închisore”

Consiliul de medicină legală din Istanbul a declarat că un deținut paralizat cu mai multe probleme de sănătate este „apt să rămână în închisoare, raportează Turkish Minutes.

Medicii susține că bărbatul poate rămâne în după gratii deși este paralizat, adăugând că Ministerul Justiției este mai potrivit pentru a lua decizia finală, deoarece au mai multe informații cu privire la condițiile închisorii.

„Deținutul poate rămâne în închisoare cu condiția ca acesta să fie dus la spital în mod regulat pentru a primi tratamentul”,se arată în declarație.

Ali Yılmaz, este paralizat pe partea stângă a corpului, are o tumoare pe creier și suferă de crize epileptice frecvente. Potrivit fiicei sale Begüm Yılmaz, Yılmaz abia poate să meargă și are nevoie de scaune și paturi special concepute.

„Conform raportului, tatăl meu nu poate folosi scările, nu își poate folosi mâna stângă și nu poate dormi pe un pat standard sau nu poate sta pe un scaun standard. Poate că îi putem satisface nevoile acasă, dar condițiile închisorii nu sunt cu siguranță potrivite. Cum poate să aibă grijă de el când ar trebui să-și spele chiar și hainele? ” susține aceasta.

Begüm a adăugat că tatăl ei a fost plasat într-o carantină după fiecare vizită la spital.Fata a spus că secția era aglomerată, neigienică, nu avea apă curentă și nu era încălzită corespunzător. Begüm a spus că este îngrijorată că sănătatea tatălui ei se va deteriora în aceste condiții.

„Tatăl meu a slăbit deja 35 de kilograme și încă slăbește”, afirma fiica.

Secțiile de carantină din închisorile turcești sunt cunoscute pentru condițiile lor proaste și supraaglomerarea.

Yilmaz, fost profesor, a fost demis printr-un decret guvernamental în 2016. El a fost arestat pe 10 noiembrie 2020 pentru presupuse legături cu mișcarea Gülen.

Ministrul de Interne, Süleyman Soylu, a declarat, pe 15 iulie 2020,  că un număr total de 282.790 de persoane au fost reținute sub acuzații legate de lovitură de stat, iar 94.975 dintre ele fiind arestate.

Turcia:Un contrabandist a murit într-un accident rutier suspect

Heysem Topalca, care era cunoscut sub pseudonimul „Comandantul Fantomelor”, a murit într-un accident, fără ca o singură știre despre moartea lui să fie relatată în presa din Turcia.

Sinuciderile din Turcia au crescut cu 48% în timpul guvernării lui Erdogan

Un raport a dezvăluit că sinuciderile din Turcia au crescut cu 48 la sută de la venirea la putere a Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), condus de președintele turc, Recep Erdogan

Turcia: 219 femei însărcinate și mame cu copii mici au fost reținute

219 de femei însărcinate și femei cu copii sub șase ani au fost reținute sau arestate sub acuzația unor presupuse legături cu Mișcarea Gulen, conform raportului unei organizații care luptă pentru drepturile omului

Erdogan anunță relaxarea măsurilor anti COVID-19: “Începe o normalizare controlată”

Erdoğan a făcut declarații după o ședință de cabinet, afirmând că lista măsurilor va fi actualizată la fiecare două săptămâni, de la o provincie la alta.

Vești bune pentru comercianții din România! Cheltuielile din tranzacțiile cu Turcia sunt iar deductibile

România a rezolvat problema care afecta comerțul cu Turcia, modificând Codului Fiscal prin eliminarea anexei II a listei UE, care introducea o nouă categorii de cheltuieli nedeductibile, respectiv cheltuielile generate prin achiziții de la furnizori înregistrați fiscal în jurisdicții necooperante fiscal, conform portalului avocatnet.ro

Turcia:Bărbat paralizat trimis după gratii sub acuzații de terorism

Curtea Supremă de Apel a Turciei a decis ieri, condamnarea, lui Bilal Konakçı, sub acuzația de terorism , în ciuda faptului că este paralizat,

Jurnaliștii din Suedia îi cer lui Erdogan să-l elibereze pe scriitorul Ahmet Altan

16 jurnaliști din Suedia, printre care șefii unor organizații de presă proeminente, i-au cerut lui Erdoğan să ia măsuri pentru eliberarea din...

Interviu cu scriitoarea celei mai citite rubrici politice din Turcia: ”Potrivit lui Erdoğan, cetățeanul ideal este cel ascultător”

Una dintre cele mai populare scriitoare din Turcia, Ece Temelkuran a vorbit despre societatea turcă și situația politică din țară