duminică, aprilie 17, 2022

Turcia: Bărbat paralizat declarat” apt să rămână în închisore”

Consiliul de medicină legală din Istanbul a declarat că un deținut paralizat cu mai multe probleme de sănătate este „apt să rămână în închisoare, raportează Turkish Minutes.

Medicii susține că bărbatul poate rămâne în după gratii deși este paralizat, adăugând că Ministerul Justiției este mai potrivit pentru a lua decizia finală, deoarece au mai multe informații cu privire la condițiile închisorii.

„Deținutul poate rămâne în închisoare cu condiția ca acesta să fie dus la spital în mod regulat pentru a primi tratamentul”,se arată în declarație.

Ali Yılmaz, este paralizat pe partea stângă a corpului, are o tumoare pe creier și suferă de crize epileptice frecvente. Potrivit fiicei sale Begüm Yılmaz, Yılmaz abia poate să meargă și are nevoie de scaune și paturi special concepute.

„Conform raportului, tatăl meu nu poate folosi scările, nu își poate folosi mâna stângă și nu poate dormi pe un pat standard sau nu poate sta pe un scaun standard. Poate că îi putem satisface nevoile acasă, dar condițiile închisorii nu sunt cu siguranță potrivite. Cum poate să aibă grijă de el când ar trebui să-și spele chiar și hainele? ” susține aceasta.

Begüm a adăugat că tatăl ei a fost plasat într-o carantină după fiecare vizită la spital.Fata a spus că secția era aglomerată, neigienică, nu avea apă curentă și nu era încălzită corespunzător. Begüm a spus că este îngrijorată că sănătatea tatălui ei se va deteriora în aceste condiții.

„Tatăl meu a slăbit deja 35 de kilograme și încă slăbește”, afirma fiica.

Secțiile de carantină din închisorile turcești sunt cunoscute pentru condițiile lor proaste și supraaglomerarea.

Yilmaz, fost profesor, a fost demis printr-un decret guvernamental în 2016. El a fost arestat pe 10 noiembrie 2020 pentru presupuse legături cu mișcarea Gülen.

Ministrul de Interne, Süleyman Soylu, a declarat, pe 15 iulie 2020,  că un număr total de 282.790 de persoane au fost reținute sub acuzații legate de lovitură de stat, iar 94.975 dintre ele fiind arestate.

Noi măsuri: Turcia cere cel puțin 400.000 de dolari pentru cetățenie

Străinii trebuie să investească cel puțin 400.000 dolari pentru o imobil, în loc de 250.000 de dolari, pentru a fi eligibili pentru cetățenie cu condiția deținerii proprietății timp de trei ani.

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Turcia: Aproape 75% dintre tinerii vor în Uniunea Europeană

71 la sută din comentarii au spus că ar vota „da” dacă ar exista un referendum cu privire la aderarea Turciei la UE, în timp ce rata a fost de 75 la sută în rândul tinerilor, o creștere față de 69 la sută anul trecut.

Statistici: Cum fac față turcii la creșterea prețurilor. 31 sută susțin că uneori rămân flămânzi

MetroPoll Research Company, în cadrul unei cercetări, i-a întrebat pe cetățeni ce fac pentru a „se descurca” în fața deteriorării condițiilor economice.

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Turcia: Presa a primit amenzi în valoare de 55,8 milioane de lire

Consiliul Suprem de Radio și Televiziune (RTÜK) a câștigat anul trecut venituri de 17 milioane TL (1,1 milioane USD) din 1.661 de amenzi impuse organizațiilor media anul trecut

Turcia: Anchetă după ce o duzină de cărți au fost lăsate la o moschee

Poliția de la departamentul Combaterea Terorismului caută persoana care a lăsat la intrarea moscheii, șase Coranuri și alte cărți religioase scrise de Fethullah Gulen, care se dădeau ca promoție la ziarului Zaman, în urmă cu 20 de ani.

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional