vineri, aprilie 15, 2022

Turcia: Aproape 75% dintre tinerii vor în Uniunea Europeană

Aproximativ 75 la sută dintre tinerii din Turcia doresc ca țara lor să devină membră a Uniunii Europene, arată cercetările realizate de German Marshall Fund, citat de Gazete Duvar.

71 la sută din comentarii au spus că ar vota „da” dacă ar exista un referendum cu privire la aderarea Turciei la UE, în timp ce rata a fost de 75 la sută în rândul tinerilor, o creștere față de 69 la sută anul trecut.

Populația tânără chestionată în martie din 27 de provincii avea vârste cuprinse între 18 și 24 de ani. Rata celor din afara grupului de vârstă care au declarat că sprijină aderarea Turciei la UE a fost de 58%.

„Faptul că tinerii, printre care se numără oameni care nu au votat niciodată în viața lor, gândesc foarte pozitiv la UE are o semnificație în ceea ce privește locul în care vor să vadă Turcia”, a spus cercetătorul principal al GMF, Kadri Taștan.

44 sută nu cred că UE ar accepta Turcia

Majoritatea au spus că ei cred că Turcia va adera la UE în următorii 10-15 ani.

Aproximativ 68,8 la sută văd Turcia ca parte a Europei din punct de vedere geografic, în timp ce 57,2 la sută cred că Turcia este o parte a continentului din punct de vedere istoric, 45,6 la sută din punct de vedere economic, 44,5 la sută din punct de vedere al securității și 31,1 la sută văd că sunt apropiați cultural de Europa.

Dar jumătate dintre cei chestionați cred că UE nu are nicio intenție de a accepta candidatura Turciei. 44 la sută dintre cei nu cred că Turcia va deveni vreodată membră a UE, în creștere față de 39,7 la sută anul trecut.

SUA cea mai mare amenințare

Aproximativ 60% dintre cei care cred că S.U.A. este cea mai mare amenințare pentru Turcia. Aproximativ 31% cred că Rusia este cea mai mare amenințare.

Șaptezeci și cinci la sută dintre politicile de mediu și climă menționate ar trebui să fie prioritare, chiar dacă duce la încetinirea creșterii economice și la pierderea locurilor de muncă.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Turcia: Presa a primit amenzi în valoare de 55,8 milioane de lire

Consiliul Suprem de Radio și Televiziune (RTÜK) a câștigat anul trecut venituri de 17 milioane TL (1,1 milioane USD) din 1.661 de amenzi impuse organizațiilor media anul trecut

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Portret de campion. Diana Țolu, tânăra care a pus pentru prima dată România pe locul I, la Olimpiada Europeană de Matematică 

Diana Țolu, la doar 18 ani a făcut istorie în cadrul Olimpiadei Europeană de Matematică pentru Fete, fiind prima româncă care a câștigat aurul în istoria de 11 ani a acestei competiții.

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Turcia: Anchetă după ce o duzină de cărți au fost lăsate la o moschee

Poliția de la departamentul Combaterea Terorismului caută persoana care a lăsat la intrarea moscheii, șase Coranuri și alte cărți religioase scrise de Fethullah Gulen, care se dădeau ca promoție la ziarului Zaman, în urmă cu 20 de ani.

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Turcia: Aproape 75% dintre tinerii vor în Uniunea Europeană

71 la sută din comentarii au spus că ar vota „da” dacă ar exista un referendum cu privire la aderarea Turciei la UE, în timp ce rata a fost de 75 la sută în rândul tinerilor, o creștere față de 69 la sută anul trecut.