joi, septembrie 1, 2022

Turcia: Aproape 75% dintre tinerii vor în Uniunea Europeană

Aproximativ 75 la sută dintre tinerii din Turcia doresc ca țara lor să devină membră a Uniunii Europene, arată cercetările realizate de German Marshall Fund, citat de Gazete Duvar.

71 la sută din comentarii au spus că ar vota „da” dacă ar exista un referendum cu privire la aderarea Turciei la UE, în timp ce rata a fost de 75 la sută în rândul tinerilor, o creștere față de 69 la sută anul trecut.

Populația tânără chestionată în martie din 27 de provincii avea vârste cuprinse între 18 și 24 de ani. Rata celor din afara grupului de vârstă care au declarat că sprijină aderarea Turciei la UE a fost de 58%.

„Faptul că tinerii, printre care se numără oameni care nu au votat niciodată în viața lor, gândesc foarte pozitiv la UE are o semnificație în ceea ce privește locul în care vor să vadă Turcia”, a spus cercetătorul principal al GMF, Kadri Taștan.

44 sută nu cred că UE ar accepta Turcia

Majoritatea au spus că ei cred că Turcia va adera la UE în următorii 10-15 ani.

Aproximativ 68,8 la sută văd Turcia ca parte a Europei din punct de vedere geografic, în timp ce 57,2 la sută cred că Turcia este o parte a continentului din punct de vedere istoric, 45,6 la sută din punct de vedere economic, 44,5 la sută din punct de vedere al securității și 31,1 la sută văd că sunt apropiați cultural de Europa.

Dar jumătate dintre cei chestionați cred că UE nu are nicio intenție de a accepta candidatura Turciei. 44 la sută dintre cei nu cred că Turcia va deveni vreodată membră a UE, în creștere față de 39,7 la sută anul trecut.

SUA cea mai mare amenințare

Aproximativ 60% dintre cei care cred că S.U.A. este cea mai mare amenințare pentru Turcia. Aproximativ 31% cred că Rusia este cea mai mare amenințare.

Șaptezeci și cinci la sută dintre politicile de mediu și climă menționate ar trebui să fie prioritare, chiar dacă duce la încetinirea creșterii economice și la pierderea locurilor de muncă.

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.

Turcia crește de cinci ori mai mult taxele de tranzit pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Potrivit rapoartelor presei turce, taxa a fost stabilită la 4,08 de dolari pentru fiecare tonă de tonaj net înregistrat, de cinci ori taxa inițială de 0,83 dolari și o creștere a veniturilor anuale curente de la 40 milioane dolari la 200 milioane de dolari, noul regulament fiind așteptat să intre în vigoare pe 7 octombrie.

Imagini șocante! Faimosul cântăreț, İbrahim Tatlıses a fost rănit într-un accident rutier în Bodrum

Faimosul cântărețul, İbrahim Tatlıses a fost transportat la spital după ce s-a ciocnit frontal cu camionul care venea din sens opus, în...

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.

Vești proaste pentru turci!Prețurile la energie electrică și gaze cresc cu până la 50 la sută

Autoritatea de reglementare a energiei EMRA din Turcia a declarat că a crescut cu 20% prețurile la energie electrică casnică, cu 30% pe cele utilizate de sectoarele publice și de servicii și cu 50% pe cele utilizate în industrie, de pe 1 septembrie.

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.

Avocatul faimosului jurnalist Mehmet Altan a depus plângere la CEDO împotriva autorităților turcești

Avocatul jurnalistului Mehmet Altan au depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), împotriva Consiliului Judecătorilor și Procurorilor (HSK)...