vineri, aprilie 19, 2024

Turcia anchetează compania italiană, Ferrero pentru monopolizarea pieței de alune

Turcia a lansat o anchetă împotriva compania italian, Ferrero privind monopolizarea pieței de alune, conform Turkish Minutes.

Ferrero are peste 1.000 de angajați în Turcia, unde își aprovizionează de peste trei decenii alune în regiunea Mării Negre.

Însă compania, cel mai mare cumpărător de alune din Turcia, în special pentru Nutella, celebră în întreaga lume, i-a înfuriat pe fermierii turci.

Turcii acuză Ferrero că le plătește sume mici pentru alune și apoi își vinde produsele la prețuri semnificativ mai mari.

„Am început procesul nostru legal cu autoritatea de concurență în septembrie împotriva companiei italiene Ferrero, care încearcă să monopolizeze industria alunelor”, susține Hilmi Güler, primarul provinciei Ordu, de la malul Mării Neagră, a cărei economie se bazează în mare parte pe veniturile din alune.

Güler a promis că va lupta pentru a proteja fermierii turci împotriva exploatării.

„A fost lansată o anchetă din cauza acțiunilor companiei la toate nivelurile, de la producție la cumpărare, decojire și export. Nu putem lăsa alunul la cheremul câtorva speculatori. Lucrăm pentru a adăuga o nouă dimensiune acestui lucru”, afirmă primarul.

Într-o declarați, Ferrero a spus că compania nu deține în mod direct sau gestionează ferme din Turcia și nu își aprovizionează alune direct de la fermieri.

„Achiziționează alunele de care are nevoie pentru produsele sale respectând reglementările pieței libere și pe baza dinamicii pieței”, se arată în comunicatul Ferrero.

Turcia este cel mai mare producător mondial de alune, reprezentând aproximativ 70% din totalul ofertei mondiale.

Gigantul global produce și ciocolată Ferrero Rocher și ouă de ciocolată, Kinder.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.