vineri, martie 31, 2023

Turcia anchetează compania italiană, Ferrero pentru monopolizarea pieței de alune

Turcia a lansat o anchetă împotriva compania italian, Ferrero privind monopolizarea pieței de alune, conform Turkish Minutes.

Ferrero are peste 1.000 de angajați în Turcia, unde își aprovizionează de peste trei decenii alune în regiunea Mării Negre.

Însă compania, cel mai mare cumpărător de alune din Turcia, în special pentru Nutella, celebră în întreaga lume, i-a înfuriat pe fermierii turci.

Turcii acuză Ferrero că le plătește sume mici pentru alune și apoi își vinde produsele la prețuri semnificativ mai mari.

„Am început procesul nostru legal cu autoritatea de concurență în septembrie împotriva companiei italiene Ferrero, care încearcă să monopolizeze industria alunelor”, susține Hilmi Güler, primarul provinciei Ordu, de la malul Mării Neagră, a cărei economie se bazează în mare parte pe veniturile din alune.

Güler a promis că va lupta pentru a proteja fermierii turci împotriva exploatării.

„A fost lansată o anchetă din cauza acțiunilor companiei la toate nivelurile, de la producție la cumpărare, decojire și export. Nu putem lăsa alunul la cheremul câtorva speculatori. Lucrăm pentru a adăuga o nouă dimensiune acestui lucru”, afirmă primarul.

Într-o declarați, Ferrero a spus că compania nu deține în mod direct sau gestionează ferme din Turcia și nu își aprovizionează alune direct de la fermieri.

„Achiziționează alunele de care are nevoie pentru produsele sale respectând reglementările pieței libere și pe baza dinamicii pieței”, se arată în comunicatul Ferrero.

Turcia este cel mai mare producător mondial de alune, reprezentând aproximativ 70% din totalul ofertei mondiale.

Gigantul global produce și ciocolată Ferrero Rocher și ouă de ciocolată, Kinder.

Alegerile din Turcia sunt mai vulnerabile decât cele din Zimbabwe și Pakistan

Potrivit noului index al Freedom House, care își propune să investigheze relația dintre platformele digitale și integritatea alegerilor, Turcia este una dintre mai vulnerabile țările din lume.

Turcii nu l-au ascultat pe Erdogan! Rata fertilității a scăzut cel mai mult din Europa

În ultimii 20 de ani, s-a înregistrat o creștere cu 7% a ratei totale de fertilitate în Europa, țara cu cea mai mare rată totală de fertilitate din Europa în 2021 a fost Franța cu 1,84.

27 martie, ultima zi în care se poate depune candidatura. Un faimos actor vrea să fie deputat

27 martie este ultima zi în care candidații vor fi desemnați de alegătorii care încearcă să adune 100 de mii de semnături,...

Scenariile AI cu Erdogan au ajuns virale. Iată imaginile în cazul în care câștigă sau pierde alegerile

Platforma de documentare turcă, 140journos, a creat cu ajutorul programele de inteligență artificială, viața post-electorală a președintelui Recep Tayyip Erdogan

Dacia Duster va fi produs în Turcia!  200.000 de mașini pe an vor ieși din uzina din Bursa

Potrivit reportajului special al jurnalistului Emre Özpeynirci, care ia pulsul industriei auto, Oyak Renault s-a angajat la producția popularului SUV model Duster de la Dacia și își propune ca 200.000 de mașini să fie produse anual în provincia Bursa.

Eurostat: 145% mai mulți turci au solicitat azil în UE în 2022

Potrivit Eurostat, în 49.720 de turci au căutat adăpost în țările europene în 2022, comparativ cu anul 2021, când 20.315 cetățeni turci au solicitat azil.

Salvator din Craiova povestește despre experiența din Hatay: „Am văzut imagini de nedescris.”

O echipă formată din opt oameni şi şase câini din Dolj, a participat la salvarea victimelor cutremurului din Hatay, Turcia, la scurt...

Kılıçdaroğlu și-a lansează campania electorală. Mărțișorul folosit ca simbol:„Îți promit că primăvara va veni din nou”

În videoclip, Kılıçdaroğlu a spus „Vă promit, o Turcie care îi iubește și îi respectă pe cei care sunt diferiți așa cum sunt. O Turcie căreia îi place să trăiască.”, susține politicianul.