duminică, noiembrie 20, 2022

Turcia anchetează compania italiană, Ferrero pentru monopolizarea pieței de alune

Turcia a lansat o anchetă împotriva compania italian, Ferrero privind monopolizarea pieței de alune, conform Turkish Minutes.

Ferrero are peste 1.000 de angajați în Turcia, unde își aprovizionează de peste trei decenii alune în regiunea Mării Negre.

Însă compania, cel mai mare cumpărător de alune din Turcia, în special pentru Nutella, celebră în întreaga lume, i-a înfuriat pe fermierii turci.

Turcii acuză Ferrero că le plătește sume mici pentru alune și apoi își vinde produsele la prețuri semnificativ mai mari.

„Am început procesul nostru legal cu autoritatea de concurență în septembrie împotriva companiei italiene Ferrero, care încearcă să monopolizeze industria alunelor”, susține Hilmi Güler, primarul provinciei Ordu, de la malul Mării Neagră, a cărei economie se bazează în mare parte pe veniturile din alune.

Güler a promis că va lupta pentru a proteja fermierii turci împotriva exploatării.

„A fost lansată o anchetă din cauza acțiunilor companiei la toate nivelurile, de la producție la cumpărare, decojire și export. Nu putem lăsa alunul la cheremul câtorva speculatori. Lucrăm pentru a adăuga o nouă dimensiune acestui lucru”, afirmă primarul.

Într-o declarați, Ferrero a spus că compania nu deține în mod direct sau gestionează ferme din Turcia și nu își aprovizionează alune direct de la fermieri.

„Achiziționează alunele de care are nevoie pentru produsele sale respectând reglementările pieței libere și pe baza dinamicii pieței”, se arată în comunicatul Ferrero.

Turcia este cel mai mare producător mondial de alune, reprezentând aproximativ 70% din totalul ofertei mondiale.

Gigantul global produce și ciocolată Ferrero Rocher și ouă de ciocolată, Kinder.

Suedia modifică constituția pe fondul cererilor de extrădare ale Turciei

Parlamentul Suediei a adoptat, miercuri, un amendament constituțional care va face posibilă adoptarea unor legi anti-terorism mai dure, o cerere esențială din...

Imagini virale în Turcia: Erdogan și clasa politică din Turcia au ajuns personaje Disney

„Încerc lucruri noi pentru a antrena inteligența artificială. Am antrenat-o cu imaginile celor care conduc politica turcă. Când o combin cu modelele Disney, a ieșit așa ceva”, susține Karaboğa.

Brațul lung a lui Erdogan: Om de afaceri turc răpit din Azerbaidjan și adus în Turcia

Demirok, în vârstă de 42 de ani, care a lucra în ultimii șapte ani în afacerea cu echipamente medicale în Baku, Azerbaidja, și-a părăsit casa pentru a merge la muncă în dimineața zilei de 6 septembrie.

Erdogan s-a întâlnit cu Biden. SUA „umăr la umăr cu aliatul nostru NATO, Turcia, în combaterea terorismului”.

În cadrul întâlnirii, Biden a transmis condoleanțe Turciei în urma unui bombardament de duminică de la Istanbul, care a provocat moartea a șase persoane. 

Demirtaș, închis după gratii, și-a putut să-și viziteze tatăl, în urma unui atac de cord a acestuia

Demirtaş Defence Group, un grup de avocaţi care îl reprezintă pe renumitul politician kurd, a lansat o declaraţie în care spune că atât mama, cât şi tatăl lui Demirtaş au fost internaţi în spital după ce s-au îmbolnăvit.

Erdogan are planuri pentru cel puțin 100 de ani. Ce înseamnă „Secolul Turciei”?

Erdogan a condus Turcia timp de două decenii și se îndreaptă către urne fără sprijinul turcilor determinat de o criză economică care a înregistrat minime record ale lirei și inflația a atins un nivel scăzut record.

Turcia:Prețurile caselor au crescut cu 189 la sută într-un an

Indicele prețurilor proprietăților rezidențiale (RPPI) a crescut cu 189,2% în septembrie față de anul precedent. RPPI a înregistrat o creștere de 4,9 la sută pe o bază lunară, potrivit datelor.

Turcia anchetează compania italiană, Ferrero pentru monopolizarea pieței de alune

„Am început procesul nostru legal cu autoritatea de concurență în septembrie împotriva companiei italiene Ferrero, care încearcă să monopolizeze industria alunelor”, susține Hilmi Güler, primarul provinciei Ordu, de la malul Mării Neagră, a cărei economie se bazează în mare parte pe veniturile din alune.