marți, decembrie 6, 2022

Turcia ACUM.Curiozitățile românilor: Cât costă benzina, aurul și la ce a crescut prețul?

Inflația, situația economică instabilă din Turcia, pe lângă operațiunea de invazie a Rusiei în Ucraina a dus la schimbări în fiecare săptămâna a prețurilor și multe întrebări din partea străinilor care sunt interesați să călătorească în Turcia. Iată răspunsuri la cele mai frecvente întrebări!

Gramul de aur

Prețul gramului de aur se tranzacționează la 914,6 de lire, (55 de euro), iar o uncie de aur este în prezent la 1.925 de dolari, conform portalului turcesc, Birgun.

Lira

Lira a crescut săptămâna aceasta ajungând la 14,83 per dolar și 16.37 per euro. Urmărește AICI evoluția live a lirei.

Prețul la carburant

Milioane de proprietari de vehicule urmăresc evoluțiile de ultimă oră în ceea ce privește prețurile la combustibil. Prețurile combustibililor se schimbă constant din cauza evenimentelor din Ucraina. La începutul de săptămână s-au anunțat o creștere la carburant.

La benzină litru ajuns la 18,17 de lire în Istanbul, 18,17 de lire în Ankara și 18,29 de lire în Izmir.

Prețurile la motorină sunt următoarele în Istanbul-20.68 de lire, în Ankara- 20,68 de lire și în provincia vestică, Izmir, 20,78 de lire.

Prețurile la GPL sunt 11,25 de lire în Izmir, 11,31 de lire în Ankara și 11.20 în Istanbul.

Litru de ulei

Un litru de ulei a ajuns să coste în jur de 35 de lire turcești, (2,14 euro), iar o sticlă de 5 litri de ulei costă aproximativ 140 de lire turcești.(8,56 euro), conform SuperHaber.Tv

Pe site-ul de cumpărături HepsiBurada, uleiul se vinde cu 218 lire turcești (13,3 de euro)pentru 5 litri. VEZI OFERTA

Prețul la carne a crescut cu 40 la sută

Un kilogram de carne de vită a crescut de la 56 de lire la 83 de lire, cu o creștere de 48 la sută făcută de Instituția pentru carne și lapte.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

Istanbul: Armenii au mers la urne. Primele alegeri după nouă ani

Alegerile au avut loc pe 16, 20 noiembrie și, de asemenea, în această duminică, 4 decembrie. Peste 3.600 de persoane au votat la alegerile pentru consiliile fundației lor pentru școli, spitale și biserici.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.