joi, ianuarie 7, 2021

Turcia a introdus noi măsuri pentru a depista pacienții cu COVID-19

Autoritățile turce au introdus, miercuri, noi măsuri pentru utilizarea codului care depistează pacienții cu COVID-19, relatează Daily Sabah.

Codul HES va fi obligatoriu de prezentat pentru călătoriile cu transportul în comun sau pentru cazări și alte facilități de cazare din întreaga țară.

Codul HES, o abreviere pentru aplicația Hayat Eve Sığar (Viața se potrivește în casă) dezvoltată de Ministerul Sănătății s-a extins în toată țara, după ce a fost testat câteva zile în instituțiile de stat.

Toți cetățenii inclusiv turiştii care vor folosi mijloace de transport în Ankara și Istanbul trebuie să-și personalizeze cardurile de transport pănă pe 16 octombrie.

Aplicația oferă detalii despre  starea de sănătate a utilizatorului, indiferent dacă persoana suferă sau nu de coronavirus. Codul va fi integrat în abonamentele electronice utilizate în transportul de masă, de la metrou la autobuze. 

Măsura are ca scop descurajarea celor care au întrerupt carantina, care au fost o vedere obișnuită în unele orașe. De asemenea, hotelurilor li se va interzice să accepte clienții care nu pot afișa codul HES. Hotelurile și alte facilități de cazare care acceptă astfel de clienți vor fi închise timp de 10 zile.

Turcia:3 femei ucise brutal în 24 de ore. Apartament incendiat pentru a acoperi fapta

3 cazuri de ucidere brutală au fost raportate în Turcia în doar 24 de ore, printre victime este și o profesoară din Istanbul care a fost arsă de vie de iubitul ei, conform presei turcești.

Turcia: 92 de ofițeri condamnați pe viață pentru lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016

Cea mai recentă audiere din procesul a 132 de militari, inclusiv ofițeri de rang înalt al Forțelor Armate Turcești (TSK), a avut loc pe 31 decembrie, la Înalta Curte Penală din Ankara.

Turcia: Femeile din mass-media se confruntă cu hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex

Jurnalistele din Turcia se confruntă cu probleme la locul de muncă, printre care hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex la locul de muncă, raportează Centrul pentru Libertate din Stockholm.

Istanbul:Copacii înfloresc în decembrie. Specialiștii trag semnale de avertizare

Experții au avertizat asupra schimbărilor climatice, după ce în Turcia s-a înregistrat temperaturi mari în decembrie,

COVID-19:Primăria din Izmir își cere scuze pentru cauzarea supraaglomerării

În comunicatul, din 3 ianuarie, municipalitatea și-a cerut scuză pentru decizia de a trimite un camion cu pachete de ajutorare în districtul Konak, urmând ca oameni să se străngă în zonă.

Turcia:”Vaccinul COVID-19 deschide calea către educație față în față”

Ministrul Educației, Ziya Selcuk a declarat că după vaccinarea grupurilor cu risc crescut, profesorii se pot vaccina dacă doresc.

Turcia: Capelă istorică distrusă de căutătorii de comori profitând de carantina impusă de COVID-19

O capelă istorică veche de 250 de ani, din provincia vestică Balıkesir, a fost distrusă de căutătorii de comori care au profitat de carantina impusă pentru a opri răspândirea COVID-19, conform Hurriyet Daily News.

Rector numit de Erdogan: Studenții de la o universitate importantă din Turcia protestează

Studenții de la una dintre cele mai importante universități din Turcia au pornit o campanie pe rețelele de socializare contra rectorului ales prin decret guvernamental de Erdogan, conform Yol TV.