miercuri, octombrie 14, 2020

Turcia a introdus noi măsuri pentru a depista pacienții cu COVID-19

Autoritățile turce au introdus, miercuri, noi măsuri pentru utilizarea codului care depistează pacienții cu COVID-19, relatează Daily Sabah.

Codul HES va fi obligatoriu de prezentat pentru călătoriile cu transportul în comun sau pentru cazări și alte facilități de cazare din întreaga țară.

Codul HES, o abreviere pentru aplicația Hayat Eve Sığar (Viața se potrivește în casă) dezvoltată de Ministerul Sănătății s-a extins în toată țara, după ce a fost testat câteva zile în instituțiile de stat.

Toți cetățenii inclusiv turiştii care vor folosi mijloace de transport în Ankara și Istanbul trebuie să-și personalizeze cardurile de transport pănă pe 16 octombrie.

Aplicația oferă detalii despre  starea de sănătate a utilizatorului, indiferent dacă persoana suferă sau nu de coronavirus. Codul va fi integrat în abonamentele electronice utilizate în transportul de masă, de la metrou la autobuze. 

Măsura are ca scop descurajarea celor care au întrerupt carantina, care au fost o vedere obișnuită în unele orașe. De asemenea, hotelurilor li se va interzice să accepte clienții care nu pot afișa codul HES. Hotelurile și alte facilități de cazare care acceptă astfel de clienți vor fi închise timp de 10 zile.

Turcia cumpără 1,5 milioane de vaccinuri antigripale. Farmaciștii se tem că nu este de ajuns

Farmaciștii se tem că vor rămâne fără vaccinuri antigripale, deși Turcia se așteaptă la o aprovizionare de 1,5 milioane de vaccinuri împotriva gripei până pe 15 octombrie.

Humanitas Cișmigiu a lansat cartea scriitorului turc, Ahmet Altan„Nu voi mai vedea lumea niciodată. Memoriile unui scriitor întemnițat”

Librăria Humanitas de la Cișmigiu a lansat, vineri, cartea”Nu voi mai vedea lumea niciodată. Memoriile unui scriitor întemnițat” a scriitorului turc, Ahmet Altan, închis după gratii de mai bine de patru ani, sub represiunile guvernului turc.

Cuplu torturat cu electroșocuri: Polițiștii au scris „trădător” pe fruntea soțului

Un cuplu a fost torturat de către poliția turcă cu electroșocuri în timpul detenției lor de 14 zile, potrivit femeii.

COVID-19 a ajuns în Turcia cu o lună înainte ca guvernul să raporteze primele cazuri

Partidul Republican Popular (CHP) a acuzat guvernul turc că nu a raportat cazuri suspecte de COVID-19 în februarie, cu o lună înainte...

Mărturisirile unui jurnalist turc închis: Copiii strigă din celulă” Deschideți ușa! Deschideți ușa!”

Un jurnalist aflat după gratii a vorbit într-o scrisoare despre tragediile familiilor destrămate ca urmare a aplicării deciziilor guvernului turc, mai ales despre suferințele copiilor ai căror părinți sunt închiși în penitenciar, printre care și fata lui de patru ani.

Turcia: Mamă a 3 copii bătută cu lanțuri timp de 5 zile

Un bărbat și-a torturat soția timp de cinci zile, bătând-o cu un lanțuri de fier în apartamentul în care locuia cu copiii.

Spotify și FOXplay interzise în Turcia, dacă nu depun cereri de licență în 72 de ore

Turcia a acordat 72 de ore mai multor corporații de radiodifuziune, inclusiv Spotify și FOXplay, pentru a depune cereri de licență, în caz contrar accesul va fi interzis, relatează Duvar English.

Biden îi cere lui Erdogan să schimbe decizia asupra Hagia Sophia

Biden i-a cerut lui Erdogan să revoce decizia asupra Hagia Sophia și să o schimbe în muzeu,  relatează Duvar English.