marți, decembrie 6, 2022

Turcia: 62 de cadeți militari sunt inculpați pentru acuzații de lovitură de stat, după 5 ani de la eveniment

Procurorii turci au pus sub acuzare 62 de foști cadeți militari sub acuzația de încercare de a răsturna ordinea constituțională din cauza presupusului lor rol într-o lovitură de stat eșuată din 15 iulie 2016, a anunțat o platformă care îi reprezintă pe cadeți, citat de Stockholm Center for Freedome.

Platforma a anunțat, pe Twitter, că cadeții vor fi judecați la un tribunal pentru minori, postând în același timp câteva părți din rechizitoriu. Rechizitoriul se referă la cadeți ca fiind „copiii care au fost împinși într-o crimă”.

Alte acuzații includ cauzarea de răni, încercarea de a răsturna guvernul Turciei și apartenența la o organizație teroristă.

Cadeții susțin că nu știau că se desfășoară o tentativă de lovitură de stat și că acționau la ordinele superiorilor lor, care le-au spus că a avut loc un atac terorist.

Cadeții de la școala militară, Kuleli, care e acum închisă, aveau varste cuprinse între 14 și 18 ani când au fost arestați în noaptea puciului, urmând să fie trimiși la închisoarea Maltepe, din Istanbul și eliberați pe 30 iulie 2016.

În total, alți 259 de cadeți militari au fost reținuți sub acuzația de lovitură de stat pe 16 iulie 2016 și au fost arestați patru zile mai târziu. Cadeții au fost inculpați la un an după ce au fost puși în arest preventiv, iar procesul lor s-a încheiat în mai 2018. 

178  de cadeți au fost condamnați la închisoare pe viață, sub acuzația de tentativă de răsturnare a ordinii constituționale și tentativă de răsturnare a guvernului și parlamentul prin folosirea forței, precum și apartenența la o organizație teroristă.

După puciul eșuat, un total de 319.587 de persoane au fost reținute și peste 100.000 arestate în cadrul operațiunilor împotriva susținătorilor Mișcării Gülen, acuzată de guvernul turc că ar fi pus la cale evenimentele din 15 iulie 2016.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Istanbul: Armenii au mers la urne. Primele alegeri după nouă ani

Alegerile au avut loc pe 16, 20 noiembrie și, de asemenea, în această duminică, 4 decembrie. Peste 3.600 de persoane au votat la alegerile pentru consiliile fundației lor pentru școli, spitale și biserici.