24 de studenți au fost internați în spital după ce au consumat chiftele în cantina școlii lor, conform presei turcești.
În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.
Toxiinfecțiile alimentare i-au lovit din nou pe elevii din Turcia, 24 fiind spitalizați după ce au consumat chiftele într-o cantină de la școala primară Servet Akaydın, din provincia centrală Kayseri.
Examinările inițiale la spital au indicat că nu există rezultate îngrijorătoare, ceea ce a dus la externarea tuturor celor 24 de studenți.
Alte incidente
Incidentul de la Kayseri se adaugă la o serie de focare de toxiinfecții alimentare care au afectat instituțiile de învățământ din Turcia în ultimele luni.
La începutul lunii aprilie, 48 de elevi au fost internați în spital după ce au consumat alimente dintr-un bazar la o școală secundară din Aydın, vestul Turciei.
În mod similar, în aprilie, 23 de elevi de liceu dintr-un cămin Imam Hatip, din provincia Ordu de la Marea Neagră au avut nevoie de tratament în urma unei cine de iftar.
În februarie 2024, opt elevi de la o școală primară și secundară din sud-estul provinciei Adıyaman au primit îngrijiri medicale după ce au consumat prăjituri.
În ianuarie 2024, 12 elevi de la o școală din Kayseri au necesitat spitalizare din cauza alimentelor consumate în pauza de masă.
În aceeași lună, 95 de eleve dintr-un cămin de fete din provincia Kastamonu au fost internate în spital după ce au consumat o mâncare de pui.
În noiembrie 2023, 117 studenți au suferit de otrăvire alimentară după o cină la cantină în provincia mediteraneană Isparta.