vineri, martie 29, 2024

Tragediile continuă: A fost concediat, apoi achitat, izolat, după care a încercat să se sinucidă

Activistul pentru drepturile omului și deputat de Kocaeli al partidului prokurd Ömer Faruk Gergerlioğlu, în cadrul ședinței Marii Adunări Naționale a  GuvernuluiTurciei, a citit  o scrisoare care descrie drama unei victimei a  decretului. Omul a fost mai întâi eliberat din funcție, apoi achitat, dar nu a fost a reprimit  la muncă. Acesta  a fost practic exclus din societate, condamnat la foamete și în cele din urmă, s-a împușcat, a stat în comă timp de 12 zile.

GENOCIDUL ASUPRA  VICTIMELOR  DECRETELOR, CONTINUĂ

Vânătoarea de vrăjitoare din Turcia care este în plină desfășurare, cauzează câte o nouă tragedie în fiecare zi. Gergerlioglu din HDP a adus unul din aceste subiecte pe agenda parlamentară. Gergerlioğlu a declarat că genocidul împotriva victimelor  decretelor, continuă:„ Persoanele concediate în urma acelui decret, cărora li s-a aplicat în mod incontestabil executare extrajudiciară, nu pot lucra în sectorul privat. Drepturile lor de  a avea un paşaport valabil, au fost anulate. Aș vrea să citesc în Marea Adunare Generală  o scrisoare primită de la o persoană concediată prin decret.

M-AM ÎMPUȘCAT, AM  FOST ÎN COMĂ 12 ZILE

Aceasta este scrisoarea: „ Pe 29 octombrie am fost concediat prin aplicarea decretului 675. Curtea Penală 2, Edirne, m-a achitat. Din cauza acestei acuzații am ajuns  în gura oamenilor, am căzut în dizgraţie, mi s-a zis „trădător de țară” şi,în ciuda achitării, am fost mereu batjocorit. Am încercat să mă îndepărtez cât mai mult de oameni, mi-am căutat de lucru dar nu mi s-a oferit nici o posibilitate de a găsi servici. În anul 2017 datorită problemelor financiare am recurs la sinucidere și m-am împușcat. Am stat 12 zile la terapie intensivă și am supreviețuit, mai bine muream. Domnule deputat nu avem liniște în această lume, oare ce vom face în aceste situații?„

ÎI LĂSĂM ÎN PLATA DOMNULUI PE CEI CARE NE-AU ADUS ÎN ACEASTĂ SITUAȚIE..

Noi i-am lăsat în plata Domnului pe cei care ne-au adus în această situație, acesta e alt subiect. Dumneavoastră sunteți speranța noastră, în afară de sinucidere nu-mi vine alt gând, pshilogic sunt în depresie. Sunt căsătorit din 2012, nu am copii. Tatăl meu are75 de ani și nu poate merge, mama și ea este în vârstă. Muncesc în construcții, banii pe care ii primesc sunt  numai 50 de lire. Am încercat să aduc familiei mele bani câștigați cinstit, și o să continui așa. Să ne ajute Dumnezeu, domnule deputat, vă rugăm de dragul lui Dumnezeu, faceţi-ne auzită vocea.”

 

 

 


 

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.