sâmbătă, aprilie 20, 2024

Purtătorul de cuvânt al armatei Libiene solicită o investigație a ONU privind „sprijinul Turciei față de grupurile teroriste”

Purtătorul de cuvânt al armatei libiene, Ahmed al-Mesmar, a acuzat Turcia că sprijină terorismul în țara arabă sfâșiată de un lung război civil, în același timp solicitând Organizației Națiunilor Unite să înceapă o investigație cu privire la acest subiect.

„Turcia continuă să furnizeze arme pentru teroriști în Libia”, a afirmat al-Mesmar pe Twitter în limba turcă. „Solicităm ca ONU și Consiliul de Securitate să înceapă imediat o investigație împotriva Republicii Turce”.

libie
Purtătorul de cuvânt al armatei libiene, Ahmed al-Mesmar, a acuzat Turcia că sprijină terorismul în țara arabă sfâșiată de un lung război civil, în același timp solicitând Organizației Națiunilor Unite să înceapă o investigație cu privire la acest subiect.

Declarația vine după ce oficiali libieni au declarat săptămâna trecută că un transport de arme din Turcia, care conținea 3 000 de pistoale produse în Turcia, precum și alte tipuri de arme de foc și muniție, a fost confiscat într-un port aflat lângă aeroportul din Tripoli.

Ankara a respins această afirmație, care spune că „nu reprezintă politica sau abordarea statului turc”.

Cu o zi înainte de acest incident, un transport care conținea 2,5 milioane de cartușe produse în Turcia a fost confiscat în același port, conform The Jerusalem Post.

Transportul de arme către Libia este interzis în baza unui embargou asupra armelor impus de către Organizației Națiunilor Unite, embargo impus în anul 2011, atunci când a izbucnit războiul civil din această țară.

Purtătorul de cuvânt al armatei libiene a reiterat din nou acuzațiile împotriva Turciei de a pune în pericol securitatea și stabilitatea Libiei într-o conferință de presă desfășurată joi în Benghazi, conform ziarului de limbă arabă de la Londra, Asharq al-Awsat.

Libia și Turcia au convenit să deschidă o anchetă comună asupra acestor acuzații, în urma unei întâlniri care a avut loc la începutul acestei luni la Tripoli între prim-ministrul libian Fayez al-Serraj și ministrul turc de externe Mevlüt Cavușoğlu.

La șapte ani de la revolta din 2011, care a pus capăt conducerii și vieții liderului libian Muammar Gaddafi care a condus Libia timp de 42 de ani, țara se află în prezent într-un război civil și condusă de două guverne rivale, unul aflat în capitala Tripoli și celălalt în orașului din estul țării Tobruk.

SURSA: https://evz.ro/libia-acuza-turcia-ca-sprijina-terorismul.html

 

O organizaţie turcească de caritate (İHH) cooperează cu Serviciul Turc de Informaţii (MİT) în sprijinul jihadiștilor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume.