sâmbătă, aprilie 9, 2022

Tragedie:O bătrână se luptă cu guvernul pentru propriul apartament:” Plătești 45.000 de lire sau ești evacuată din clădire”

O bătrână în vârstă de 81 de ani, din provincia vestică Izmir, se luptă cu guvernul turc pentru propriul apartament, relatează presa turcească.

Ayșe Ozer a făcut un contract de donație a apartamentul, după moartea sa, pentru un ONG. Însă, după puciul eșuat din 15 iulie 2016, guvernul turc a preluat conducerea asociației.

Astfel, ministrul culturii i-a trimis, pe 22 februarie, o înștiințare de evacuare a apartamentul al cărui proprietar este bătrâna sau să plătească chirie de 45.000 de lire (5500 de euro), care ar însemna chiriile restante din 2017.

“Dacă vreți să plătiți în rate trebuie să depuneți o cerere. În caz contrat, în 30 de zile veți fi evacuată, iar toate cheltuielile de evacuare vor fi plătite de dumneavoastră”, se arată în  comunicat.

Bătrâna, al cărei  soț a murit în urmă cu câțiva ani,  în disperare de cauză, a cerut ajutor pe rețelele de socializare. 

“Noi am donat acest apartament să fie folosit de asociație, după ce murim noi. Autoritățile turce îmi spun că ori  plătesc chiria ori mă evacuează cu forța. Am fost operată de 7 ori și iau multe medicamente. Să mă lase să trăiesc ultimii ani din viața mea liniștită, în acest apartament”, declară bătrâna.

Tentativa de a evacua  femeia s-a mai petrecut și în  2017, însă decizia a fost suspendată în unei campanii de solidarizare de pe Twitter.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.