duminică, aprilie 18, 2021

Tragedie:O bătrână se luptă cu guvernul pentru propriul apartament:” Plătești 45.000 de lire sau ești evacuată din clădire”

O bătrână în vârstă de 81 de ani, din provincia vestică Izmir, se luptă cu guvernul turc pentru propriul apartament, relatează presa turcească.

Ayșe Ozer a făcut un contract de donație a apartamentul, după moartea sa, pentru un ONG. Însă, după puciul eșuat din 15 iulie 2016, guvernul turc a preluat conducerea asociației.

Astfel, ministrul culturii i-a trimis, pe 22 februarie, o înștiințare de evacuare a apartamentul al cărui proprietar este bătrâna sau să plătească chirie de 45.000 de lire (5500 de euro), care ar însemna chiriile restante din 2017.

“Dacă vreți să plătiți în rate trebuie să depuneți o cerere. În caz contrat, în 30 de zile veți fi evacuată, iar toate cheltuielile de evacuare vor fi plătite de dumneavoastră”, se arată în  comunicat.

Bătrâna, al cărei  soț a murit în urmă cu câțiva ani,  în disperare de cauză, a cerut ajutor pe rețelele de socializare. 

“Noi am donat acest apartament să fie folosit de asociație, după ce murim noi. Autoritățile turce îmi spun că ori  plătesc chiria ori mă evacuează cu forța. Am fost operată de 7 ori și iau multe medicamente. Să mă lase să trăiesc ultimii ani din viața mea liniștită, în acest apartament”, declară bătrâna.

Tentativa de a evacua  femeia s-a mai petrecut și în  2017, însă decizia a fost suspendată în unei campanii de solidarizare de pe Twitter.

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan

Scriitorul turc,Ahmet Altan a fost eliberat: „Primul pas către libertate”

Faimosul scriitor turc Ahmet Altan a fost eliberat, miercuri seară, după ce a petrecut mai mult de patru ani după gratii pentru presupusa sa implicare în puciul eșuat din 15 iulie 2016, de lovitură de stat din 2016, conform Turkish Minutes.

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.