joi, aprilie 15, 2021

Erdogan anunță relaxarea măsurilor anti COVID-19: “Începe o normalizare controlată”

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, pe 1 martie, că Turcia va relaxa  măsurile contra COVID-19 și “începe normalizarea controlată”, conform Hurriyet Daily News.

Erdoğan a făcut declarații după o ședință de cabinet, afirmând că lista măsurilor va fi actualizată la fiecare două săptămâni, de la o provincie la alta. 

Președintele a mai spus că educația față în față va începe și în provinciile cu risc scăzut și mediu, inclusiv în școlile generale și licee.

De asemenea, ministrul sănătății, Fahrettin Koca, a distribuit pe contul său de Twitter  o hartă a Turciei, clasificând provinciile în funcție de riscul lor de răspândire a COVID-19. Clasificarea provinciilor ca fiind cu risc scăzut, mediu, ridicat sau foarte mare se bazează pe ratele de infecție și pe procesul de vaccinare, care a început pe 14 ianuarie.

Cel mai mare oraș al Turciei, Istanbul, a fost clasificat ca fiind  cu un risc ridicat, în timp ce capitala Ankara era în categoria cu risc mediu.

Toate restaurantele vor solicita codul HES

Restaurantele și cafenelele vor fi deschise cu o capacitate de 50% de la 7.00 la 19.00 cu excepția provinciilor cu risc foarte ridicat și se va solicita contactul cu situația evoluțiilor coronavirusului la nivel de țară,  urmărind codul HES. 

Cafenelele și restaurantele vor oferi doar servicii de luat masa și livrare între orele 19.00 și ora 21.00 oferind în același timp doar servicii de livrare de la ora 21:00. la 24.00

În provinciile cu risc ridicat și foarte mare risc, restaurantele și cafenelele vor oferi servicii de luat masa și livrare între orele 10.00 și 20.00. și oferă numai servicii de livrare de la ora 20:00 la 24:00.

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.

CEDO condamnă Turcia pentru încălcarea drepturilor faimosului scriitor, Ahmet Altan

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru încălcat drepturile proeminentului scriitor Ahmet Altan, conform Duvar English.

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Turcia a sechestrat averea unui ziarist din România. Necdet Celik:”Eu nu sunt terorist, sunt ziarist”

Autoritățile turc au sechestrat averea unui ziarist turc din România și a altor 205 de susținători ai clericului Fethullah Gulen, pentru “a prevenii finanțarea terorismului”.

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com