miercuri, aprilie 24, 2024

Timişoara: Orchestra şi corul Forţelor Terestre Americane staţionate în Europa

Orchestra şi corul Forţelor Terestre Americane staţionate în Europa susţin, luni seară, la Filarmonica Banatul din Timişoara, un recital cameral ce include piese celebre compuse de Aaron Copland, Bartok Bela şi Leonard Berstein.

Orchestra şi corul Armatei SUA staţionate în Europa sunt comandate de locotenent colonel Dwayne Milburn, ofiţer executiv este căpitan Taylor Criswell, dirijor asociat, Chief Warrant Officer, Richard Chapman, iar Band Sergeant Major este Jesse Hughes. Vor fi prezentate piese celebre compuse de Aaron Copland, Bartok Bela şi Leonard Berstein, informează un comunicat al Filarmonicii Banatul transmis AGERPRES.

Orchestra este staţionată în Sembach, Germania, a fost înfiinţată în 1940 şi are în componenţă 65 de grupuri de concert şi fanfară, 35 de grupuri pentru muzica de ceremonie, grupurile de jazz USAREUR Standard, trupa de muzica dixie Rhine River Ramblers, trupa de rock modern The Musik Brigade şi ansambluri de muzică de cameră, transmit organizatorii.

Alături de Corul Soldaţilor USAREUR, Orchestra este în prezent a treia organizaţie muzicală ca mărime a Armatei SUA, iar membrii săi au statutul de ambasadori muzicali ai armatei americane în Europa. Ei sunt muzicieni profesionişti, absolvenţi ai unor universităţi şi conservatoare de muzică prestigioase din Statele Unite, selectaţi în orchestră prin concurs.

Corul Soldaţilor USAREUR, sub comanda căpitanului Aaron Morris, a fost înfiinţat în 1963 pentru a ridica moralul trupelor americane prin reprezentaţii muzicale. Spre deosebire de colegii lor din orchestra USAREUR, membrii Corului Soldaţilor nu trebuie să fie muzicieni profesionişti, iar selecţia se face prin audiţii foarte competitive la care participă soldaţi din toate structurile Armatei SUA.

The USAREUR Band & Chorus au mai mult de 200 de misiuni muzicale anual, în cadrul unor turnee în ţări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.