duminică, noiembrie 17, 2024

Summitul Consumatorului de la Bratislava

Autoritățile din România, prezente la Summitul Consumatorului de la Bratislava, s-au implicat în clarificarea standardelor duble de calitate a alimentelor, stabilind un mod de colaborare pentru a identifica produsele care ar putea prezenta parametri de calitate diferiți, conform unui comunicat al Ministerului Agriculturii. Se reamintește că, în România, în vederea analizării și depistării eventualului dublu standard în privința calității alimentelor produse în Vestul Europei, s-a constituit, la finalul lunii februarie a.c., un grup de lucru format din reprezentați ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), ai Autorității Naționale Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) și ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

anpc-agentia-nationala-pentru-protectia-consumatorilor

Mihai Vișan, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, a participat la Bratislava, în Slovacia, la un Summit pe tema calității hranei în Europa de Est, în data de 13 octombrie 2017. Din partea României a participat, de asemenea, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Bogdan Pandelică.

Inițiativa reuniunii a aparținut Slovaciei și Cehiei iar obiectivul a fost identificarea modalităților de combatere a standardelor duble ale produselor alimentelor.

Invitația la acest eveniment a fost făcută către reprezentanții de nivel înalt ai Statelor Membre, Președintelui Comisiei Europene și Comisarilor europeni cu portofolii în domeniu.

Potrivit comunicatului, România agreează și susține ideea că, la nivelul Uniunii Europene se impune stabilirea unei baze legislative clare, a unor metodologii de control specifice cu caracter unitar și a cooperării între statele membre și Comisia Europeană, astfel ca statele membre să poată răspunde la problematica dublului standard într-un mod eficient.

Turcia, prinsă între Orient și Occident. În NATO, dar și parteneră în blocul BRICS, cu China și Rusia?

Turcia, membră NATO, a primit statutul de țară parteneră de către grupul de națiuni BRICS, din care face parte China și Rusia, conform presei turcești.

X, platforma cheie de informarea din Turcia, pierde clienți după alegerile din SUA. Acuzații de dezinformare

„Am dorit să informăm cititorii că nu vom mai posta de pe niciun cont editorial oficial al Guardian pe site-ul de socializare X”, se arată în anunţul publicaţiei britanice, care are mai mult de 80 de conturi pe X, cu aproximativ 27 de milioane de urmăritori.

Incendiu în Izmir. 5 copii au murit în casă din cauza sobei. Mama era plecată să strângă fiare vechi

Cinci frați, cu vârste cuprinse între unu și cinci ani, au murit într-un incendiu la o casă provocat de o sobă în provincia vestică Izmir, din Turcia.

Erdogan vrea în Uniunea Europeană: „Nu există o explicație rezonabilă pentru blocarea procesului…”

Erdogan, vorbind la cel de-al cincilea summit al Comunității Politice Europene de la Budapesta, a vorbit despre importanța aderării Turciei la UE pentru pacea și siguranța Europei în urma unei game largi de provocări.