vineri, aprilie 19, 2024

Turcia vrea polițiști turci granița României


Ministrul de interne din Turcia a făcut declarații despre un nou plan în care țara să aibă polițiști la granița României, conform presei turcești.

Suleyman Soylu a vorbit, pe 28 decembrie, într-un eveniment, organizat de Fundația Marea Neagră, din Istanbul, că Turcia a trimis polițiști în Ungaria și Serbia, iar României este următoarea pe listă.

„Băieții noştri au ajutat sute de concetățenii noştri la problemele lor, au verificat mii de maşini, au prins traficanții de droguri și de persoane. Au demonstrat posibilitatea poliției turce în acest sens. Aseară am primit o veste. Acum trecem la granițele României”, susține ministrul.

Ministrul de interne turc și maghiar au semnat, la începutul lunii decembrie,un acord privind desfășurarea a 50 de polițisti turci în apropierea frontierelor Ungariei cu Serbia.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.