sâmbătă, aprilie 1, 2023

Succesorul Doinei Pană la cârma Ministerului Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a organizat o reuniune regională

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a organizat la Bistriţa, o primă întâlnire regională pe probleme de silvicultură, la care au fost prezenţi reprezentanţi din 12 judeţe, dar şi prefectul de Bistriţa-Năsăud, Ovidiu Frenţ, şi preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan.

„Astăzi a fost o primă întâlnire dintr-o serie de întâlniri pe care le-am creionat la nivelul ministerului împreună cu consilierii. În aceste întâlniri regionale – pentru că la Bistriţa am avut invitaţi din 12 judeţe, regiunea Nord-Vest şi Centru a României, urmând ca săptămâna viitoare să ne întâlnim cu regiunea Nord-Est în Suceava, apoi la Piteşti din Râmnicu Vâlcea cu regiunile din zona de sud a României – am invitat oameni care au domeniul de activitate în cele cinci paliere de activitate din zona forestieră, respectiv proprietari de păduri, administratorii fondului forestier, şefi de ocoale, operatori economici din exploatare şi prelucrare, precum şi producători de mobilă”, a declarat Deneş după finalizarea dezbaterilor.

padure
Ioan Deneş a precizat că vor urma întâlniri şi cu reprezentanţii gărzilor forestiere, ai mediului academic şi ai ONG-urilor, după care problemele identificate vor fi prioritizate şi discutate cu premierul Viorica Dăncilă, pentru a se lua măsurile necesare.

„În acest întâlniri am spus-o foarte clar că vom cuantifica probleme care se află la firul ierbii, problemele reale din sistem şi, mai mult de atât, după aceste întâlniri vom forma grupuri de lucru cu ei şi cu reprezentanţi ai Ministerului Apelor şi Pădurilor, în care, în aceste grupuri de lucru care se vor întâlni pe parcursul lunii martie, vor dezbate aceste probleme şi (…) vor propune şi soluţii”, a spus Deneş.

 

 

27 martie, ultima zi în care se poate depune candidatura. Un faimos actor vrea să fie deputat

27 martie este ultima zi în care candidații vor fi desemnați de alegătorii care încearcă să adune 100 de mii de semnături,...

Scenariile AI cu Erdogan au ajuns virale. Iată imaginile în cazul în care câștigă sau pierde alegerile

Platforma de documentare turcă, 140journos, a creat cu ajutorul programele de inteligență artificială, viața post-electorală a președintelui Recep Tayyip Erdogan

Turcii nu l-au ascultat pe Erdogan! Rata fertilității a scăzut cel mai mult din Europa

În ultimii 20 de ani, s-a înregistrat o creștere cu 7% a ratei totale de fertilitate în Europa, țara cu cea mai mare rată totală de fertilitate din Europa în 2021 a fost Franța cu 1,84.

Erdogan a promis creștere a salariului minim în iulie. Prețurile la gaz și curent vor scădea

Turcia a majorat salariul minim cu aproximativ 54,66% la 8.506 lire (444 dolari) în prima lună a anului 2023. În iulie 2022, salariul minim a crescut cu 30% pentru a doua oară în 2022, în fața inflației ridicate.

Eurostat: 145% mai mulți turci au solicitat azil în UE în 2022

Potrivit Eurostat, în 49.720 de turci au căutat adăpost în țările europene în 2022, comparativ cu anul 2021, când 20.315 cetățeni turci au solicitat azil.

Salvator din Craiova povestește despre experiența din Hatay: „Am văzut imagini de nedescris.”

O echipă formată din opt oameni şi şase câini din Dolj, a participat la salvarea victimelor cutremurului din Hatay, Turcia, la scurt...

Dacia Duster va fi produs în Turcia!  200.000 de mașini pe an vor ieși din uzina din Bursa

Potrivit reportajului special al jurnalistului Emre Özpeynirci, care ia pulsul industriei auto, Oyak Renault s-a angajat la producția popularului SUV model Duster de la Dacia și își propune ca 200.000 de mașini să fie produse anual în provincia Bursa.

Alegerile din Turcia sunt mai vulnerabile decât cele din Zimbabwe și Pakistan

Potrivit noului index al Freedom House, care își propune să investigheze relația dintre platformele digitale și integritatea alegerilor, Turcia este una dintre mai vulnerabile țările din lume.