miercuri, februarie 21, 2024

SUA: Turcia nu a reușit să furnizeze suficiente dovezi pentru extrădarea lui Fethullah Gülen

John Bolton, fostul consilier al securității naționale a SUA a susținut că Turcia nu a oferit dovezi suficiente pentru extrădare clericului turc, Fethullah Gülen, acuzat de guvernul turc că ar fi orchestrat lovitura de stat eșuată, relatează Turkish Minute.

Bolton a declarat că nu crede că președintele american Donald Trump a fost implicat în decizia de a respinge cererile de la Ankara de extrădare a lui Gülen și că guvernul turc a prezentat în mod repetat aceleași documente, care nu aveau dovezi despre implicarea clericului turc în evenimentele din 15 iulie 2016.

„Trump nu a jucat un rol [în respingerea cererilor de extrădare].Deciziile au fost luate în general de Departamentul Justiției.” a comentat Bolton.

Turcia a trimis mai multe cereri de extrădare guvernului american, în timp ce a urmărit o represiune la nivel mondial asupra adepților lui Gülen, în urma loviturii de stat eșuată.

Din 15 iulie 2016, peste 540,000 de cetățeni turci au fost anchetați sub acuzații de apartență la Mișcarea Gulen, iar zeci de miii de lucrători au fost concediați prin decrete guvernamentale.164 de organizații media au fost confiscate pentru presupusa afiliere cu Gulen.

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.

Turcia: Cel puțin 9 persoane prinse într-o alunecare de teren de la controversata mină de aur

Alunecarea de teren a avut loc, marți, în jurul orei 14.00. ora locală (1100 GMT) lângă districtul İliç, din provincia Erzincan.Imaginile de la fața locului au arătat alunecarea de teren care a măturat o vale unde se credea că muncitorii se aflau în acel moment