vineri, ianuarie 7, 2022

SUA: Turcia nu a reușit să furnizeze suficiente dovezi pentru extrădarea lui Fethullah Gülen

John Bolton, fostul consilier al securității naționale a SUA a susținut că Turcia nu a oferit dovezi suficiente pentru extrădare clericului turc, Fethullah Gülen, acuzat de guvernul turc că ar fi orchestrat lovitura de stat eșuată, relatează Turkish Minute.

Bolton a declarat că nu crede că președintele american Donald Trump a fost implicat în decizia de a respinge cererile de la Ankara de extrădare a lui Gülen și că guvernul turc a prezentat în mod repetat aceleași documente, care nu aveau dovezi despre implicarea clericului turc în evenimentele din 15 iulie 2016.

„Trump nu a jucat un rol [în respingerea cererilor de extrădare].Deciziile au fost luate în general de Departamentul Justiției.” a comentat Bolton.

Turcia a trimis mai multe cereri de extrădare guvernului american, în timp ce a urmărit o represiune la nivel mondial asupra adepților lui Gülen, în urma loviturii de stat eșuată.

Din 15 iulie 2016, peste 540,000 de cetățeni turci au fost anchetați sub acuzații de apartență la Mișcarea Gulen, iar zeci de miii de lucrători au fost concediați prin decrete guvernamentale.164 de organizații media au fost confiscate pentru presupusa afiliere cu Gulen.

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută. 

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,