luni, septembrie 27, 2021

SUA şi Rusia expulzează diplomaţii. Moment de cumpănă în relaţiile diplomatice americano-ruse

Statele Unite expulzează 35 de diplomați ruși, transmite Reuters, care citează surse oficiale americane care au dorit să își păstreze anonimatul.

SUA expulzează 35 de diplomați ruși și le dau 72 de ore ca să părăsească teritoriul țării

 

 Măsura reprezintă replica administrației americane la campania de hărțuire derulată de Rusia la adresa diplomaților americani detașați la Moscova, indică sursa citată, care precizează că „unele acțiuni ” ale celor care vor fi expulzați „nu sunt în concordanță cu practicile diplomatice”. Oficialii ruși au la dispoziție 72 de ore ca să părăsească teritoriul SUA.

 „Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte „ titrează presa internaţională

 Rusia va declara persona non grata 35 de diplomați americani aflați pe teritoriul Federației Ruse,

 A indicat vineri ministrul de externe rus Serghei Lavrov, la o zi după ce administrația Obama a anunțat expulzarea a 35 de diplomați ruși de pe teritoriul SUA, relatează agențiile de presă ruse.”Desigur, nu putem lăsa astfel de acțiuni fără răspuns, reciprocitatea este legea diplomației și a relațiilor internaționale”, a spus Lavrov, citat de agenția de presă TASS.

Prin urmare, Ministerul de Externe al Rusiei a prezentat o propunere președintelui Vladimir Putin pentru a declara persona non grata 31 de diplomați de la Ambasada SUA la Moscova și patru diplomați de la Consulatul General al SUA de la Sankt-Petersburg, a indicat șeful diplomației ruse.

În plus, diplomații americani nu se mai vor putea folosi de două locații la Moscova — vila din Serebrianîi Bor și depozitul de pe strada Dorojnaia.

 Acuzațiile SUA privind amestecul Rusiei în procesul electoral american sunt nefondate, declarase Serghei Lavrov, care avertizase că Moscova nu va lăsa sancțiunile Washingtonului fără ripostă și va răspunde conform principiului reciprocității, conform TASS.http://www.sudouest.fr/2016/12/30/expulsion-d-agents-russes-aux-etats-unis-moscou-riposte-et-expulse-des-americains-3067115-4803.php

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Le Monde: Interviu inedit cu scriitorul turc, Ahmet Altan

Le Monde: Interviu inedit cu scriitorul turc, Ahmet Altan

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia