miercuri, august 31, 2022

SUA avertismente de călătorie pentru Turcia: “Nu călătoriți!”

Departamentul de Stat al SUA a emis pe 26 august un aviz de călătorie actualizat pentru Turcia, care include avertismente de nivel 3 și 4 pentru COVID-19,  informează Duvar English.

Agenția de sănătate americană consideră că Turcia este riscantă și îndeamnă americanii să evite călătoriile neesențiale. Turcia a primit avertisment de nivelul 3 care înseamnă „reconsidera călătoriile” și de nivelul 4,  “Nu călători”.  Înainte de pandemie, Turcia era un nivel global 2 („aveți precauție crescută”).

Avertisment pentru detențiile arbitrate

 Departamentul de Stat al SUA a avertizat americanii împotriva „detențiilor arbitrare” din Turcia.

„Aveți precauție sporită atunci când călătoriți în Turcia din cauza terorismului și a detențiilor arbitrare. Forțele de securitate au reținut zeci de mii de persoane, inclusiv cetățeni americani, pentru presupuse afiliații cu organizații teroriste, bazate pe probe slabe sau secrete și motive care par motivate politic. Cetățenii americani au fost, de asemenea, supuși interdicțiilor de călătorie care îi împiedică să plece din Turcia. ” se arată în comunicatul SUA.

Unul dintre cele mai controversate cazuri de arestare arbitrată a fost cea omul de ştiinţă american de la NASA, Serkan Gölge, care a fost încarcerat aproape patru ani, după puciul eșuat din iulie 2016, în timpul unei vizite pe care o efectua în ţara sa de origine. 

Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, s-a întors la locuința sa din Houston la începutul acestei lunii iulie 2020, alături de familia sa.

Imagini șocante! Faimosul cântăreț, İbrahim Tatlıses a fost rănit într-un accident rutier în Bodrum

Faimosul cântărețul, İbrahim Tatlıses a fost transportat la spital după ce s-a ciocnit frontal cu camionul care venea din sens opus, în...

Turcia: Mâncare stradală, preferata turcilor, afectată de inflație

„Creșterea prețurilor are un impact în special asupra noastră. Ca studenți, ne bazăm pe banii de buzunar dați de familiile noastre. Cu greu ne putem permite să mergem la un restaurant și să comandăm o friptură, covrigi sunt întotdeauna alegerea noastră”, a declarat pentru un student din cartierul popular Kızılay, din Ankara.

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Turcia: Producția de automobile a crescut cu 37,4% în ultimele 6 luni

Producătorii de automobile au produs 742.969 de unități în primele șapte luni ale acestui an, inclusiv automobile și vehicule comerciale, în timp ce exporturile din sector au crescut cu 16,2%, până la 59.596.

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.

Turcia: Aplicație care localizează câinii maidanezi interzisă, după ce animalele au fost otrăvite

Avocații Baroului din Istanbul au declarat că tortura și uciderea animalelor constituie o infracțiune și au depus o cerere pentru închiderea aplicației online, Havrita. 

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.

Turcia crește de cinci ori mai mult taxele de tranzit pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Potrivit rapoartelor presei turce, taxa a fost stabilită la 4,08 de dolari pentru fiecare tonă de tonaj net înregistrat, de cinci ori taxa inițială de 0,83 dolari și o creștere a veniturilor anuale curente de la 40 milioane dolari la 200 milioane de dolari, noul regulament fiind așteptat să intre în vigoare pe 7 octombrie.