luni, februarie 1, 2021

Starurile producţiei de baclavale, Mustafa Seyidoglu și Serdar Seyidoglu trimişi în instanţă tot în „vânătoarea de vrăjitoare”

Prigoana declanşată de instituţiile statului condus de Erdogan se înteţeşte şi se diversifică pe zi ce trece. Ea se manifestă mai cu seamă asupra simpatizanților Mișcării Hizmet.

Serdar Seyidoglu și unchiul său Mustafa Seyidoglu sunt reținuți sub acuzația de ,, încercarea de eliminare a ordinii Constituționale cu Baclavale”.

Acum sunt afectați și producătorii de dulciuri. Mustafa Seyidoglu și Serdar Seyidoglu, fondatorii a cunoscutului brand de baclavale pe plan național și internațional ,,Seyidoglu Baklavalari”, au fost reținuți și trimiși în instanță pe motivul că sunt simpatizanți ai Mișcării Hizmet. Celor doi (unchi și nepot) li se cere pedeapsă agravată cu închisoare pe viață.

Anchetele care ognoră deopotrivă egile şi bunul simţ, chiar logica gândirii, efectuate de către procurorii și judecătorii mânuiţi de preşedintele Erdogan asupra simpatizanților lui F. Gulen întrec orice măsură.

Serdar Seyidoglu și unchiul său Mustafa Seyidoglu sunt reținuți sub acuzația de ,,încercarea de eliminare a ordinii Constituționale cu Baclavale”. Cei doi sunt acuzați practic de intenția de răsturnare a Constituției cu baclavale.

În investigația condusă de procuroul Gökalp Kökçü de la Crimă Organizată și Anti-teror a Curții de Apel Cumhuriyet din Istanbul, Mustafa și Serdar Seyidoglu au fost arestați pe baza unor mandate judecătorești care conțin diferite date, sub acuzația că ar fi ,,membri ai organizației”.

Ca dovadă probată în instanţă, s-a arătat un covoraș de rugăciuni, o tichie, un șirag de mărgele și o plachetă dăruită de către Fethullah Gulen.

S-A CERUT PEDEAPSĂ AGRAVATĂ CU ÎNCHISOARE PE VIAȚĂ

Serdar Seyidoğlu și unchiul său Mustafa Seyidoglu, sunt acuzați de ,,Încercarea de eliminare a ordinii Constituționale” și pentru fiecare din ei s-a cerut pedeapsă agravată cu închisoare pe viață. Iar pentru acuzația de ,,membru organizației teroriste” s-a cerut pedeapsa cu închisoare de la 7,5 la 15 ani pentru fiecare.


SURSA:  https://www.turkishminute.com/2017/02/10/indictment-seeks-aggravated-life-sentences-baklava-makers-gulen-links/

 

Comediant condamnat la închisoare pentru insultă:” Atatürk cel mai de succes alcoolic din Turcia”

„Anunțarea verdictului a fost amânată, dar totuși, acest lucru nu este deloc plăcut’’, a scris Günsal pe contul sau de Twitter.

Turcia: Arestat că l-a insulta Erdogan, după ce a fost închis pentru un comentariu la adresa unui ministru

Bărbatul, identificat ca Erdal E., a fost reținut, miercuri, după ce a comentat la o postare a lui Soylu cu mama sa, care în prezent primește tratament pentru COVID-19 într-un spital.

Un turc din Istanbul răpit de securitate s-a întors după 5 zile: “M-au torturat”

Un bărbat răpit s-a întors acasă, pe 26 ianuarie, după cinci zile de la dispariție.

Comerțul România-Turcia: Turcii caută soluții pentru noua lege controversată

O delegație a Ambasadei Turciei de la București și Asociația Afaceriștilor Turci, TIAD a făcut o vizită la Ministerul Economiei, Claudiu Nasui pentru a discuta despre lista jurisdicțiilor necooperante în scopuri fiscale, pe care se află și Turcia.

Oamenii lui Erdogan stabilesc regulile de rugăciune în cimitirul musulman din București

O familie de musulmani care trăiește înBucurești și care a vrut să roage în cimitirul mahomedan a fost informată că trebuie să primească acordul Ambasadei Turciei din București pentru a putea intra în cimitir.

Minister:Se va modifica legea care afectează comerțului între România-Turcia

Minister:Se va modifica legea care afectează comerțului între România-Turcia

Turcia: Bebeluș de 9 luni închis după gratii cu mama sa într-o celulă de carantină

Yasemin Melizci, în vârstă de 29 de ani, împreună cu soțul ei sunt închiși după gratii sub acuzații de apartenență la mișcarea Gülen, pentru că au folosit aplicației de mesagerie ByLock.

Turcia: Un tată a construit Mausoleul lui Ataturk din zăpadă pentru a implini visului copiiilor

Un tată a ajuns viral pe rețelele de socializare după ce a construit Mausoleul lui Ataturk din zăpadă, în curtea casei pentru copiii lui.