luni, septembrie 27, 2021

Starurile producţiei de baclavale, Mustafa Seyidoglu și Serdar Seyidoglu trimişi în instanţă tot în „vânătoarea de vrăjitoare”

Prigoana declanşată de instituţiile statului condus de Erdogan se înteţeşte şi se diversifică pe zi ce trece. Ea se manifestă mai cu seamă asupra simpatizanților Mișcării Hizmet.

Serdar Seyidoglu și unchiul său Mustafa Seyidoglu sunt reținuți sub acuzația de ,, încercarea de eliminare a ordinii Constituționale cu Baclavale”.

Acum sunt afectați și producătorii de dulciuri. Mustafa Seyidoglu și Serdar Seyidoglu, fondatorii a cunoscutului brand de baclavale pe plan național și internațional ,,Seyidoglu Baklavalari”, au fost reținuți și trimiși în instanță pe motivul că sunt simpatizanți ai Mișcării Hizmet. Celor doi (unchi și nepot) li se cere pedeapsă agravată cu închisoare pe viață.

Anchetele care ognoră deopotrivă egile şi bunul simţ, chiar logica gândirii, efectuate de către procurorii și judecătorii mânuiţi de preşedintele Erdogan asupra simpatizanților lui F. Gulen întrec orice măsură.

Serdar Seyidoglu și unchiul său Mustafa Seyidoglu sunt reținuți sub acuzația de ,,încercarea de eliminare a ordinii Constituționale cu Baclavale”. Cei doi sunt acuzați practic de intenția de răsturnare a Constituției cu baclavale.

În investigația condusă de procuroul Gökalp Kökçü de la Crimă Organizată și Anti-teror a Curții de Apel Cumhuriyet din Istanbul, Mustafa și Serdar Seyidoglu au fost arestați pe baza unor mandate judecătorești care conțin diferite date, sub acuzația că ar fi ,,membri ai organizației”.

Ca dovadă probată în instanţă, s-a arătat un covoraș de rugăciuni, o tichie, un șirag de mărgele și o plachetă dăruită de către Fethullah Gulen.

S-A CERUT PEDEAPSĂ AGRAVATĂ CU ÎNCHISOARE PE VIAȚĂ

Serdar Seyidoğlu și unchiul său Mustafa Seyidoglu, sunt acuzați de ,,Încercarea de eliminare a ordinii Constituționale” și pentru fiecare din ei s-a cerut pedeapsă agravată cu închisoare pe viață. Iar pentru acuzația de ,,membru organizației teroriste” s-a cerut pedeapsa cu închisoare de la 7,5 la 15 ani pentru fiecare.


SURSA:  https://www.turkishminute.com/2017/02/10/indictment-seeks-aggravated-life-sentences-baklava-makers-gulen-links/

 

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Le Monde: Interviu inedit cu scriitorul turc, Ahmet Altan

Le Monde: Interviu inedit cu scriitorul turc, Ahmet Altan