17.3 C
București
joi, septembrie 17, 2020

Starurile producţiei de baclavale, Mustafa Seyidoglu și Serdar Seyidoglu trimişi în instanţă tot în „vânătoarea de vrăjitoare”

Prigoana declanşată de instituţiile statului condus de Erdogan se înteţeşte şi se diversifică pe zi ce trece. Ea se manifestă mai cu seamă asupra simpatizanților Mișcării Hizmet.

Serdar Seyidoglu și unchiul său Mustafa Seyidoglu sunt reținuți sub acuzația de ,, încercarea de eliminare a ordinii Constituționale cu Baclavale”.

Acum sunt afectați și producătorii de dulciuri. Mustafa Seyidoglu și Serdar Seyidoglu, fondatorii a cunoscutului brand de baclavale pe plan național și internațional ,,Seyidoglu Baklavalari”, au fost reținuți și trimiși în instanță pe motivul că sunt simpatizanți ai Mișcării Hizmet. Celor doi (unchi și nepot) li se cere pedeapsă agravată cu închisoare pe viață.

Anchetele care ognoră deopotrivă egile şi bunul simţ, chiar logica gândirii, efectuate de către procurorii și judecătorii mânuiţi de preşedintele Erdogan asupra simpatizanților lui F. Gulen întrec orice măsură.

Serdar Seyidoglu și unchiul său Mustafa Seyidoglu sunt reținuți sub acuzația de ,,încercarea de eliminare a ordinii Constituționale cu Baclavale”. Cei doi sunt acuzați practic de intenția de răsturnare a Constituției cu baclavale.

În investigația condusă de procuroul Gökalp Kökçü de la Crimă Organizată și Anti-teror a Curții de Apel Cumhuriyet din Istanbul, Mustafa și Serdar Seyidoglu au fost arestați pe baza unor mandate judecătorești care conțin diferite date, sub acuzația că ar fi ,,membri ai organizației”.

Ca dovadă probată în instanţă, s-a arătat un covoraș de rugăciuni, o tichie, un șirag de mărgele și o plachetă dăruită de către Fethullah Gulen.

S-A CERUT PEDEAPSĂ AGRAVATĂ CU ÎNCHISOARE PE VIAȚĂ

Serdar Seyidoğlu și unchiul său Mustafa Seyidoglu, sunt acuzați de ,,Încercarea de eliminare a ordinii Constituționale” și pentru fiecare din ei s-a cerut pedeapsă agravată cu închisoare pe viață. Iar pentru acuzația de ,,membru organizației teroriste” s-a cerut pedeapsa cu închisoare de la 7,5 la 15 ani pentru fiecare.


SURSA:  https://www.turkishminute.com/2017/02/10/indictment-seeks-aggravated-life-sentences-baklava-makers-gulen-links/

 

Constanța: Cum s-au deschis școlile în timpul pandemiei COVID-19

Însă, anul acesta, în prima zi de școală în instituțiile de învățământ din Constanța avut curțile pustii, dar pregătită cu semne care marchează distanțarea socială, bannere care anunță obligativitatea purtării de mască, dezinfectante, și tot ce este necesar pentru protecția elevilor.

Ankara: Mandat de arestare pentru 60 de avocați sunt acuzații de terorism

Procuratura șefă din Ankara a emis, vineri, mandate de arestare pentru 60 de avocați acuzați de terorism, relatează Turkish Minutes.

Vizita lui Robert Spano, președintele CEDO în Turcia, a ucis încrederea în Curtea de la Strasbourg

Vizita lui Robert Spano, președintele CEDO în Turcia, a ucis încrederea în Curtea de la Strasbourg

Turcia: Pacienții cu COVID-19 obligați să poarte brățări.Amenzi de 3.150 de lire pentru cei care încalcă regula

Consiliul provincial de sănătate din sud-estul Mardin a decis pe 10 septembrie că toți pacienții cu COVID-19 vor fi obligați să poarte...

Turcia:Orele de lucru prin rotație, după ce numărul de infectați au depășit 1.700 de cazuri pe zi

Prefectul Istanbul a declarat, luni, că oficialii i-au în calcul planurile de rotație a programului de lucru pentru angajații din sectorul public și privat, după ce cazurile COVID-19 au depășit 1.700.

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

CoronaVirus: 90% din turci consideră că trebuie impusă o interdicție de circulație națională

90% din populația Turciei consideră că ar trebui să fie impusă o interdicție de circulație la nivel național sau în fiecare provincie, conform unui sondaj realizat de sondajul Ipsos.

Grecia îi împinge înapoi pe migranții care fug de persecuțiile guvernului lui Erdogan

Grecia ar fi împins înapoi spre Turcia 10 solicitanți de azil turci care au încercat să treacă, miercuri, râul Evros, a raportat site-ul de știri Tr724.