luni, septembrie 5, 2022

Starurile producţiei de baclavale, Mustafa Seyidoglu și Serdar Seyidoglu trimişi în instanţă tot în „vânătoarea de vrăjitoare”

Prigoana declanşată de instituţiile statului condus de Erdogan se înteţeşte şi se diversifică pe zi ce trece. Ea se manifestă mai cu seamă asupra simpatizanților Mișcării Hizmet.

Serdar Seyidoglu și unchiul său Mustafa Seyidoglu sunt reținuți sub acuzația de ,, încercarea de eliminare a ordinii Constituționale cu Baclavale”.

Acum sunt afectați și producătorii de dulciuri. Mustafa Seyidoglu și Serdar Seyidoglu, fondatorii a cunoscutului brand de baclavale pe plan național și internațional ,,Seyidoglu Baklavalari”, au fost reținuți și trimiși în instanță pe motivul că sunt simpatizanți ai Mișcării Hizmet. Celor doi (unchi și nepot) li se cere pedeapsă agravată cu închisoare pe viață.

Anchetele care ognoră deopotrivă egile şi bunul simţ, chiar logica gândirii, efectuate de către procurorii și judecătorii mânuiţi de preşedintele Erdogan asupra simpatizanților lui F. Gulen întrec orice măsură.

Serdar Seyidoglu și unchiul său Mustafa Seyidoglu sunt reținuți sub acuzația de ,,încercarea de eliminare a ordinii Constituționale cu Baclavale”. Cei doi sunt acuzați practic de intenția de răsturnare a Constituției cu baclavale.

În investigația condusă de procuroul Gökalp Kökçü de la Crimă Organizată și Anti-teror a Curții de Apel Cumhuriyet din Istanbul, Mustafa și Serdar Seyidoglu au fost arestați pe baza unor mandate judecătorești care conțin diferite date, sub acuzația că ar fi ,,membri ai organizației”.

Ca dovadă probată în instanţă, s-a arătat un covoraș de rugăciuni, o tichie, un șirag de mărgele și o plachetă dăruită de către Fethullah Gulen.

S-A CERUT PEDEAPSĂ AGRAVATĂ CU ÎNCHISOARE PE VIAȚĂ

Serdar Seyidoğlu și unchiul său Mustafa Seyidoglu, sunt acuzați de ,,Încercarea de eliminare a ordinii Constituționale” și pentru fiecare din ei s-a cerut pedeapsă agravată cu închisoare pe viață. Iar pentru acuzația de ,,membru organizației teroriste” s-a cerut pedeapsa cu închisoare de la 7,5 la 15 ani pentru fiecare.


SURSA:  https://www.turkishminute.com/2017/02/10/indictment-seeks-aggravated-life-sentences-baklava-makers-gulen-links/

 

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.

Vești bune! Turcia a introdus un nou card special pentru turiștii în Istanbul 

Istanbul, care face parte din top 10 cele mai vizitate orașe din lume, introduce un nou card de călătorie care va face...

Cea mai mare fraudă din Turcia! Fondatorul fugar al schimbului de criptomonede arestat în Albania

Procurorul Elbasan, Kreshnik Ajazi, a confirmat, marți, pentru BIRN că fugarul turc, Faruk Fatih Ozer, suspectat că a organizat o înșelătorie masivă de criptomonede, este reținut în orașul albanez.

Turcia crește de cinci ori mai mult taxele de tranzit pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Potrivit rapoartelor presei turce, taxa a fost stabilită la 4,08 de dolari pentru fiecare tonă de tonaj net înregistrat, de cinci ori taxa inițială de 0,83 dolari și o creștere a veniturilor anuale curente de la 40 milioane dolari la 200 milioane de dolari, noul regulament fiind așteptat să intre în vigoare pe 7 octombrie.

Un suspect în cazul uciderii unui academician turc prins în Bulgaria

Ministerul de Interne a anunțat că un suspect în cazul de ucidere a unui academician turc a fost prins de forțele de securitate bulgare.

Vești proaste pentru turci!Prețurile la energie electrică și gaze cresc cu până la 50 la sută

Autoritatea de reglementare a energiei EMRA din Turcia a declarat că a crescut cu 20% prețurile la energie electrică casnică, cu 30% pe cele utilizate de sectoarele publice și de servicii și cu 50% pe cele utilizate în industrie, de pe 1 septembrie.