22 C
București
joi, septembrie 24, 2020

Apel pentru un acord rapid privind Grecia făcut Vicepreședintele CE face

Vicepreședintele Comisiei Europene pentru Euro și Dialog Social, Valdis Dombrovskis, a făcut apel pentru un acord rapid privind programul de ajutor pentru Grecia și reformele din această țară, relatează agenția EFE.

„Nu este momentul să ne întoarcem la vremurile de instabilitate financiară”, Valdis Dombrovski, pentru „Welt am Sonntag”.

El a adăugat că „reformele au scopul de a îmbunătăți competitivitatea economiei elene și a le da grecilor speranța unui viitor mai stabil”.

La Bruxelles o reuniune între reprezentanții instituțiilor creditoare și ministrul grec de Finanțe, Euclides Tsakalotos, pentru a avansa spre un acord care să permită încheierea celei de-a doua evaluări a programului de salvare financiară a țării.

Deși la finalul reuniunii s-a vorbit despre „progrese” în negocierile de care depind noi plăți, încă nu s-a încheiat un acord și există discuții în special legate de rolul pe care îl va avea Fondul Monetar Internațional în cadrul programului.

Vicepreședintele Parlamentului European, Dimitrius Papadimoulis, a subliniat, la rândul său, în declarațiile pentru „Welt am Sonntag”‘, că nimeni nu își dorește o situație precum cea din 2015, când Grecia a fost pe punctul de a ieși din zona euro.

„Fac un apel ca toate părțile să fie realiste și să lucreze pentru un rezultat pozitiv”, a spus politicianul elen. În Guvernul elen există o „rezistență” legată în special de rolul FMI. „Dacă am fi negociat numai cu partenerii noștri europeni am fi ajuns la un acord privind revizuirea programului în decembrie”, a declarat pentru publicația germană viceministrul grec de Externe, Giorgos Katrougalos.

Germania, și în special ministrul de Finanțe, Wolfgang Schauble, consideră indispensabilă o participare a FMI în programul de ajutor pentru Grecia.

 

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.