23.9 C
București
miercuri, septembrie 23, 2020

Spre un război comercial mondial pornit de la un război pe Twitter

Inventatorii reţelei sociale Twitter nu s-au gândit probabil că schimbul de mesaje pe această reţea poate provoca atâtea turbulenţe internaţionale.

Practicile de comunicare hors norme ale preşedintelui american declanşează polemici şi atitudini dintre cele mai neobişnuite. Astfel, se pare ca ne aflăm în plin război comerical.    Ministru de externe german ia el însuşi atitudine sancţionând mesajele pe Twitter ale liderului american. El afirmă că Preşedintele american Donald Trump „a distrus” o mare pare a încrederii între SUA şi Europa prin retragerea a posteriori, printr-o postare pe Twitter, a sprijinului său pentru acordul final al Summitului G7 din Canada,( ministrul german de externe Heiko Maas, relatează AFP.)

„Puteţi distruge foarte rapid o bună parte a încrederii cu o postare pe Twitter. Asta face cu atât mai important pentru Europa să rămână unită şi să-şi apere intreresele într-un mod şi mai ofensiv”, a scris Maas tot pe Twittter.
„Europa unită este răspunsul la ‘America în primul rând'”, a adăugat el.

În două postări pe Twitter publicate când toţi liderii părăsiseră deja summitul de la La Malbaie (Canada), preşedintele american s-a desolidarizat, spre surpriza generală, de comunicatul final negociat intens de către statele membre ale G7 (SUA, Canada, Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia, Japonia).

El şi-a justificat atitudinea invocând „declaraţii false” ale premierului canadian Justin Trudeau în timpul conferinţei sale de presă finale, unde a considerat „insultătoare” noile taxe vamale aplicate unor produse importate din ţări aliate ale SUA. L-a şi etichetat pe primul ministru canadian drept „slab”şi lipsot de onestitate , nedezminţindu-şi faima de a se lăsa pradă primelor impulsuri.Ceea ce l-a deranjat pe Trump a fost conferinţa acordata de premierul Trudeau după ce Trump a părăsit Canada.(PM Justin Trudeau of Canada acted so meek and mild during our @G7 meetings only to give a news conference after I left saying that, “US Tariffs were kind of insulting” and he “will not be pushed around.” Very dishonest & weak. Our Tariffs are in response to his of 270% on dairy! )

 

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.