joi, noiembrie 19, 2020

Spre un război comercial mondial pornit de la un război pe Twitter

Inventatorii reţelei sociale Twitter nu s-au gândit probabil că schimbul de mesaje pe această reţea poate provoca atâtea turbulenţe internaţionale.

Practicile de comunicare hors norme ale preşedintelui american declanşează polemici şi atitudini dintre cele mai neobişnuite. Astfel, se pare ca ne aflăm în plin război comerical.    Ministru de externe german ia el însuşi atitudine sancţionând mesajele pe Twitter ale liderului american. El afirmă că Preşedintele american Donald Trump „a distrus” o mare pare a încrederii între SUA şi Europa prin retragerea a posteriori, printr-o postare pe Twitter, a sprijinului său pentru acordul final al Summitului G7 din Canada,( ministrul german de externe Heiko Maas, relatează AFP.)

„Puteţi distruge foarte rapid o bună parte a încrederii cu o postare pe Twitter. Asta face cu atât mai important pentru Europa să rămână unită şi să-şi apere intreresele într-un mod şi mai ofensiv”, a scris Maas tot pe Twittter.
„Europa unită este răspunsul la ‘America în primul rând'”, a adăugat el.

În două postări pe Twitter publicate când toţi liderii părăsiseră deja summitul de la La Malbaie (Canada), preşedintele american s-a desolidarizat, spre surpriza generală, de comunicatul final negociat intens de către statele membre ale G7 (SUA, Canada, Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia, Japonia).

El şi-a justificat atitudinea invocând „declaraţii false” ale premierului canadian Justin Trudeau în timpul conferinţei sale de presă finale, unde a considerat „insultătoare” noile taxe vamale aplicate unor produse importate din ţări aliate ale SUA. L-a şi etichetat pe primul ministru canadian drept „slab”şi lipsot de onestitate , nedezminţindu-şi faima de a se lăsa pradă primelor impulsuri.Ceea ce l-a deranjat pe Trump a fost conferinţa acordata de premierul Trudeau după ce Trump a părăsit Canada.(PM Justin Trudeau of Canada acted so meek and mild during our @G7 meetings only to give a news conference after I left saying that, “US Tariffs were kind of insulting” and he “will not be pushed around.” Very dishonest & weak. Our Tariffs are in response to his of 270% on dairy! )

 

63.000 de persoane urmărite penal pentru că l-ar fi insultat pe Erdoğan

63.041 de persoane au fost acuzate de insultarea președintelui începând cu 2014, de când Recep Tayyip Erdoğan a fost ales, potrivit unui raport al unui deputat de opoziție, citat de Turkish Minutes.

Pacienți străini COVID-19 care călătoresc în Turcia în ambulanțe aeriene private pentru tratament

Turcia a acceptat pacienții COVID-19 din străinătate care călătoresc în ambulanțe aeriene private la un cost de aproximativ 20.000 de dolari

Musulmanii dezbat despre Islamul european: “Agresorii au venit din mijlocul nostru ”

După atacurile teroriste consecutive în Franța și Austria, islamul și musulmanii au devenit din nou un punct de dezbatere. În timp ce opinia dominantă în țările islamice este adesea că atacurile sunt o reacție la ceea ce au făcut țările occidentale în Orientul Mijlociu, unii musulmani au exprimat opinii diferite care au început să obțină sprijin, în special în Europa.

Tineri soldați condamnați pe viață, achitați, după 4 ani. Cine plătește durerile bâlciului din Turcia?

Într-o dimineață din mijlocul verii a anului 2016, peste 400 de soldați turci au fost dezbrăcați, înfometați și chinuiți fizic și psihic, fotografiați într-un hambar de cai din Ankara.

Antalya a încheiat sezonul turistic cu 3,3 milioane de vizitatori străini

Majoritatea hotelurilor din Antalya, inima sectorului turistic turcesc ,și-au închis ușile până la următorul sezon de vacanță, care se așteaptă să înceapă...

COVID-19: Turcia închide școlile și introduce carantina de seară la nivel național

Turcia a închis școlile și a introdus carantină la nivel național de la ora 20:00 până la 10 dimineața, conform declarațiilor președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Drame umane: Deținuții infectați cu COVID-19 în închisorile din Turcia: ”Am fost lăsați aici să murim”

Un deținut a trimis o scrisoare către oficialii turci și către presă, în care a descris condițiile în care trăiesc, raportând  tortura...

Primul ministru albanez a plantat copaci pentru Erdoğan

Premierul Edi Rama a plantat copaci în lacul Farka dın apropiere capitalei Tirana, ca parte a inițiativei Turciei de a planta 1.000...