miercuri, noiembrie 25, 2020

Spinoasele probleme ale Brexitului: „viitoarea relație” cu UE

O mare parte a viitoarelor aranjamente de frontieră între Irlanda și Irlanda de Nord poate fi rezolvată înainte ca negocierile cu privire la Brexit să intre în faza finală, a declarat luni șeful diplomației de la Dublin, Simon Coveney, îndemnând guvernul de la Londra să dea dovadă de realism în negocierea condițiilor de ieșire din Uniunea Europeană, transmite Reuters.

'Vrem o doză de realism. Există o propunere în documentele guvernului britanic cu privire la Irlanda, potrivit căreia problemele cu frontiera irlandeză pot fi rezolvate cu adevărat doar în contextul unui acord de liber schimb, dar eu cred că sunt multe pe care le putem face în avans', a declarat Simon Coveney, la postul național RTE.
‘Vrem o doză de realism. Există o propunere în documentele guvernului britanic cu privire la Irlanda, potrivit căreia problemele cu frontiera irlandeză pot fi rezolvate cu adevărat doar în contextul unui acord de liber schimb, dar eu cred că sunt multe pe care le putem face în avans’, a declarat Simon Coveney, la postul național RTE.

Oficiali britanici sosesc luni la Bruxelles pentru a treia rundă de negocieri cu Comisia Europeană, dornici să discute despre „viitoarea relație” cu UE, pe care europenii refuză însă categoric să o abordeze înainte de reglementarea celor trei priorități ale UE, printre care viitorul graniței dintre Irlanda și provincia britanică Irlanda de Nord, o problemă marcată de consecințe economice și complexități politice.

‘Vrem o doză de realism. Există o propunere în documentele guvernului britanic cu privire la Irlanda, potrivit căreia problemele cu frontiera irlandeză pot fi rezolvate cu adevărat doar în contextul unui acord de liber schimb, dar eu cred că sunt multe pe care le putem face în avans’, a declarat Simon Coveney, la postul național RTE.

În cadrul documentelor de poziție legate de Brexit, făcute publice de Londra în această lună, guvernul britanic propune ca, după ce țara va părăsi UE în 2019, la frontiera cu Irlanda să nu existe posturi de frontieră sau controale de imigrație.

2:Negociatorul pentru Brexit al Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a respins abordarea guvernului britanic, calificând drept 'fantezie' ideea unei frontiere 'invizibile'.
Negociatorul pentru Brexit al Parlamentul European, Guy Verhofstadt, arespins abordarea guvernului britanic, calificând drept ‘fantezie’ ideea unei
frontiere ‘invizibile’.

În același timp, guvernul conservator britanic intenționează să recâștige controlul complet asupra imigrației, post-Brexit, ceea ce ridică întrebări despre cum va funcționa aceasta dacă va exista frontieră deschisă cu Irlanda.

Guvernul irlandez, care a devenit tot mai critic față de abordarea de negociere a Marii Britanii, a salutat ceea ce a numit un progres semnificativ în aceste documente, dar luni a reiterat că Londra trebuie să prezinte detaliile implementării planului.

‘Depinde de Marea Britanie în această săptămână să prezinte modul în care documentele de poziție, în special în relație cu Irlanda și problemele de frontieră, poate funcționa’, a menționat Simon Coveney.’Mulți în UE, deși acceptă ce vrea Marea Britanie, nu văd cum abordarea de negociere poate realiza acest lucru’, a mai spus ministrul irlandez. Negociatorul pentru Brexit al Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a respins abordarea guvernului britanic, calificând drept ‘fantezie’ ideea unei frontiere ‘invizibile’.

Tinerii voluntari din București au plantat copaci în Prahova

Organizația ADVU, împreună cu Asociația “ Se poate” și Down Plus București au derulat un proiect, în cadrul căruia tinerii au plantat copaci în județul Prahova.

Musulmanii dezbat despre Islamul european: “Agresorii au venit din mijlocul nostru ”

După atacurile teroriste consecutive în Franța și Austria, islamul și musulmanii au devenit din nou un punct de dezbatere. În timp ce opinia dominantă în țările islamice este adesea că atacurile sunt o reacție la ceea ce au făcut țările occidentale în Orientul Mijlociu, unii musulmani au exprimat opinii diferite care au început să obțină sprijin, în special în Europa.

Turcia: Peste 4 milioane de tineri nu au acces la educație

Peste patru milioane de tineri nu au acces la educația în Turcia, după ce guvernul turc a decis închiderea școlile până la sfârșitul anului, a declarat Feray Aytekin Aydoğan, președintele sindicatului turc Eğitim-Sen, citat de Duvar English.

Constănțean dispărut de 8 luni. Soția turcoaică din Istanbul face un apel disperat

O turcoaică din Istanbul face un apel disperat pentru a-și găsi soțul român, despre care nu a mai auzit nimic de 8 luni, după ce s-a întors în România, relatează Romanya Haber.

COVID-19: Turcia închide școlile și introduce carantina de seară la nivel național

Turcia a închis școlile și a introdus carantină la nivel național de la ora 20:00 până la 10 dimineața, conform declarațiilor președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Turcia: Un taximetrist a folosit un manechin pentru distanțare socială

Un șofer de taxi din provincia de nord-vest Düzce și-a pus un manechin pe scaunul din dreapta, pentru a impune distanțarea socială cu clienții,

Erdogan vrea Turcia în UE: ”Ne gândim să ne construim viitorul împreună”

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a afirmat că vrea Turcia în Europa și a cerut UE să-și țină promisiunile,

Povestea unui profesor turc care a trebuit să se mute în 4 țări ca să evite extrădarea

Un profesor turc care predă în Libia a povestit despre experiențele sale după puciul eșuat din 15 iulie 2016, de când s-a mutat în patru țări diferite pentru a evita extrădarea în Turcia.