joi, martie 28, 2024

Spinoasele probleme ale Brexitului: „viitoarea relație” cu UE

O mare parte a viitoarelor aranjamente de frontieră între Irlanda și Irlanda de Nord poate fi rezolvată înainte ca negocierile cu privire la Brexit să intre în faza finală, a declarat luni șeful diplomației de la Dublin, Simon Coveney, îndemnând guvernul de la Londra să dea dovadă de realism în negocierea condițiilor de ieșire din Uniunea Europeană, transmite Reuters.

'Vrem o doză de realism. Există o propunere în documentele guvernului britanic cu privire la Irlanda, potrivit căreia problemele cu frontiera irlandeză pot fi rezolvate cu adevărat doar în contextul unui acord de liber schimb, dar eu cred că sunt multe pe care le putem face în avans', a declarat Simon Coveney, la postul național RTE.
‘Vrem o doză de realism. Există o propunere în documentele guvernului britanic cu privire la Irlanda, potrivit căreia problemele cu frontiera irlandeză pot fi rezolvate cu adevărat doar în contextul unui acord de liber schimb, dar eu cred că sunt multe pe care le putem face în avans’, a declarat Simon Coveney, la postul național RTE.

Oficiali britanici sosesc luni la Bruxelles pentru a treia rundă de negocieri cu Comisia Europeană, dornici să discute despre „viitoarea relație” cu UE, pe care europenii refuză însă categoric să o abordeze înainte de reglementarea celor trei priorități ale UE, printre care viitorul graniței dintre Irlanda și provincia britanică Irlanda de Nord, o problemă marcată de consecințe economice și complexități politice.

‘Vrem o doză de realism. Există o propunere în documentele guvernului britanic cu privire la Irlanda, potrivit căreia problemele cu frontiera irlandeză pot fi rezolvate cu adevărat doar în contextul unui acord de liber schimb, dar eu cred că sunt multe pe care le putem face în avans’, a declarat Simon Coveney, la postul național RTE.

În cadrul documentelor de poziție legate de Brexit, făcute publice de Londra în această lună, guvernul britanic propune ca, după ce țara va părăsi UE în 2019, la frontiera cu Irlanda să nu existe posturi de frontieră sau controale de imigrație.

2:Negociatorul pentru Brexit al Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a respins abordarea guvernului britanic, calificând drept 'fantezie' ideea unei frontiere 'invizibile'.
Negociatorul pentru Brexit al Parlamentul European, Guy Verhofstadt, arespins abordarea guvernului britanic, calificând drept ‘fantezie’ ideea unei
frontiere ‘invizibile’.

În același timp, guvernul conservator britanic intenționează să recâștige controlul complet asupra imigrației, post-Brexit, ceea ce ridică întrebări despre cum va funcționa aceasta dacă va exista frontieră deschisă cu Irlanda.

Guvernul irlandez, care a devenit tot mai critic față de abordarea de negociere a Marii Britanii, a salutat ceea ce a numit un progres semnificativ în aceste documente, dar luni a reiterat că Londra trebuie să prezinte detaliile implementării planului.

‘Depinde de Marea Britanie în această săptămână să prezinte modul în care documentele de poziție, în special în relație cu Irlanda și problemele de frontieră, poate funcționa’, a menționat Simon Coveney.’Mulți în UE, deși acceptă ce vrea Marea Britanie, nu văd cum abordarea de negociere poate realiza acest lucru’, a mai spus ministrul irlandez. Negociatorul pentru Brexit al Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a respins abordarea guvernului britanic, calificând drept ‘fantezie’ ideea unei frontiere ‘invizibile’.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Cel mai poluat oraș din Europa este în Turcia. Konya, singurul oraș din țară cu aer curat

Conform standardelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), valoarea PM2,5 ar trebui să fie de cel mult cinci μg/m3 pentru a respira aer curat într-o regiune.