duminică, aprilie 10, 2022

Spinoasele probleme ale Brexitului: „viitoarea relație” cu UE

O mare parte a viitoarelor aranjamente de frontieră între Irlanda și Irlanda de Nord poate fi rezolvată înainte ca negocierile cu privire la Brexit să intre în faza finală, a declarat luni șeful diplomației de la Dublin, Simon Coveney, îndemnând guvernul de la Londra să dea dovadă de realism în negocierea condițiilor de ieșire din Uniunea Europeană, transmite Reuters.

'Vrem o doză de realism. Există o propunere în documentele guvernului britanic cu privire la Irlanda, potrivit căreia problemele cu frontiera irlandeză pot fi rezolvate cu adevărat doar în contextul unui acord de liber schimb, dar eu cred că sunt multe pe care le putem face în avans', a declarat Simon Coveney, la postul național RTE.
‘Vrem o doză de realism. Există o propunere în documentele guvernului britanic cu privire la Irlanda, potrivit căreia problemele cu frontiera irlandeză pot fi rezolvate cu adevărat doar în contextul unui acord de liber schimb, dar eu cred că sunt multe pe care le putem face în avans’, a declarat Simon Coveney, la postul național RTE.

Oficiali britanici sosesc luni la Bruxelles pentru a treia rundă de negocieri cu Comisia Europeană, dornici să discute despre „viitoarea relație” cu UE, pe care europenii refuză însă categoric să o abordeze înainte de reglementarea celor trei priorități ale UE, printre care viitorul graniței dintre Irlanda și provincia britanică Irlanda de Nord, o problemă marcată de consecințe economice și complexități politice.

‘Vrem o doză de realism. Există o propunere în documentele guvernului britanic cu privire la Irlanda, potrivit căreia problemele cu frontiera irlandeză pot fi rezolvate cu adevărat doar în contextul unui acord de liber schimb, dar eu cred că sunt multe pe care le putem face în avans’, a declarat Simon Coveney, la postul național RTE.

În cadrul documentelor de poziție legate de Brexit, făcute publice de Londra în această lună, guvernul britanic propune ca, după ce țara va părăsi UE în 2019, la frontiera cu Irlanda să nu existe posturi de frontieră sau controale de imigrație.

2:Negociatorul pentru Brexit al Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a respins abordarea guvernului britanic, calificând drept 'fantezie' ideea unei frontiere 'invizibile'.
Negociatorul pentru Brexit al Parlamentul European, Guy Verhofstadt, arespins abordarea guvernului britanic, calificând drept ‘fantezie’ ideea unei
frontiere ‘invizibile’.

În același timp, guvernul conservator britanic intenționează să recâștige controlul complet asupra imigrației, post-Brexit, ceea ce ridică întrebări despre cum va funcționa aceasta dacă va exista frontieră deschisă cu Irlanda.

Guvernul irlandez, care a devenit tot mai critic față de abordarea de negociere a Marii Britanii, a salutat ceea ce a numit un progres semnificativ în aceste documente, dar luni a reiterat că Londra trebuie să prezinte detaliile implementării planului.

‘Depinde de Marea Britanie în această săptămână să prezinte modul în care documentele de poziție, în special în relație cu Irlanda și problemele de frontieră, poate funcționa’, a menționat Simon Coveney.’Mulți în UE, deși acceptă ce vrea Marea Britanie, nu văd cum abordarea de negociere poate realiza acest lucru’, a mai spus ministrul irlandez. Negociatorul pentru Brexit al Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a respins abordarea guvernului britanic, calificând drept ‘fantezie’ ideea unei frontiere ‘invizibile’.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.