joi, aprilie 7, 2022

Spectacolele verii la Sibiu, Mediaş şi Cisnădie

Iubitorii muzicii populare, pop și rock din Sibiu și nu numai au de ales la finalul săptămânii, între concertele mai multor vedete, care vor avea loc în orașele Sibiu, Mediaș și Cisnădie, potrivit organizatorilor.

Carla s Dreams și Loredana vor concerta vineri seara, de la ora 20,00, în Piața Corneliu Coposu din municipiul Mediaș, cu ocazia împlinirii a 750 de ani de atestare documentară a orașului.

În același timp, în municipiul Sibiu va începe, vineri, Festivalul Internațional de de Folclor ‘Cântecele Munților’, care va aduce pe scena din Piața Mare peste 600 de artiști din șase țări.

Fanii au de ales sâmbătă seara între concertul celor de la Vama care va avea loc de la ora 21,30, în orașul Cisnădie, și cel susținut de Horia Brenciu și orchestra, care începe la ora 21,00, la Mediaș. Iubitorii de folclor se vor bucura sâmbătă seara, de spectacolul ansamblurilor invitate și recitalul susținut de Ana Ilca Mureșan, plus de o seară bănățeană în compania Ansamblului ‘Timișul’ și a interpreților Andreea Voica, Petrică Irimică Miulescu, Carmen Popovici Dumbravă și Stana Stepănescu.

Duminică, Mirabela Dauer, Luminița Anghel și Marcel Pavel vor încheia seria concertelor din week-end, în Mediaș, în timp ce la Cisnădie vor urca pe scenă cei de la Vița de Vie. La Sibiu, duminică, cunoscuta interpretă de muzică populară Maria Ciobanu își va aniversa cei 80 de ani, alături de copiii săi, Leontina Văduva și Ionuț Dolănescu.

Toate concertele și spectacolele anunțate în cele trei orașe — Sibiu, Mediaș și Cisnădie, sunt cu acces gratuit pentru public, cheltuielile fiind suportate de autoritățile locale și sponsori.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.