marți, decembrie 1, 2020

Spectacolele verii la Sibiu, Mediaş şi Cisnădie

Iubitorii muzicii populare, pop și rock din Sibiu și nu numai au de ales la finalul săptămânii, între concertele mai multor vedete, care vor avea loc în orașele Sibiu, Mediaș și Cisnădie, potrivit organizatorilor.

Carla s Dreams și Loredana vor concerta vineri seara, de la ora 20,00, în Piața Corneliu Coposu din municipiul Mediaș, cu ocazia împlinirii a 750 de ani de atestare documentară a orașului.

În același timp, în municipiul Sibiu va începe, vineri, Festivalul Internațional de de Folclor ‘Cântecele Munților’, care va aduce pe scena din Piața Mare peste 600 de artiști din șase țări.

Fanii au de ales sâmbătă seara între concertul celor de la Vama care va avea loc de la ora 21,30, în orașul Cisnădie, și cel susținut de Horia Brenciu și orchestra, care începe la ora 21,00, la Mediaș. Iubitorii de folclor se vor bucura sâmbătă seara, de spectacolul ansamblurilor invitate și recitalul susținut de Ana Ilca Mureșan, plus de o seară bănățeană în compania Ansamblului ‘Timișul’ și a interpreților Andreea Voica, Petrică Irimică Miulescu, Carmen Popovici Dumbravă și Stana Stepănescu.

Duminică, Mirabela Dauer, Luminița Anghel și Marcel Pavel vor încheia seria concertelor din week-end, în Mediaș, în timp ce la Cisnădie vor urca pe scenă cei de la Vița de Vie. La Sibiu, duminică, cunoscuta interpretă de muzică populară Maria Ciobanu își va aniversa cei 80 de ani, alături de copiii săi, Leontina Văduva și Ionuț Dolănescu.

Toate concertele și spectacolele anunțate în cele trei orașe — Sibiu, Mediaș și Cisnădie, sunt cu acces gratuit pentru public, cheltuielile fiind suportate de autoritățile locale și sponsori.

COVID-19: Mii de cetăți turci s-au oferit pentru vaccinul din China

Mii de cetățeni au solicitat deja să participe la testele pentru vaccinul COVID-19 dezvoltat de China, a declarat ministrul sănătății.

COVID-19: Erdogan amenință că va introduce măsuri “dureroase”

Președintele turc Recep Tayyip Erdoğan a declarat, pe 25 noiembrie, după o ședință a partidului, că măsurile trebuie respectate pentru a evita alte măsuri mai dure.

Turcia: 1 persoană moare la fiecare 10 minute infectată cu COVID-19

Directorul medicilor de familie din Turcia (TTB), Nuri Seha Yüksel a explicat într-o conferință online, că datele oficiale ale Ministerului Sănătății arată că o persoană moare din cauza COVID-19 la fiecare 10 minute.

Tinerii voluntari din București au plantat copaci în Prahova

Organizația ADVU, împreună cu Asociația “ Se poate” și Down Plus București au derulat un proiect, în cadrul căruia tinerii au plantat copaci în județul Prahova.

COVID-19: Turcia în Top 3 la numărul de infectați

Turcia a devenit cea de-a treia țară cu cel mai număr de cazuri noi de infectați cu COVID-19, relatează Duvar English.

10.000 de cărți și 1.000 de tablete pentru elevii defavorizați: “Donează o carte! Donează un laptop, tabletă sau PC! Dăruiește cunoaștere!,,

Lumina Instituții de Învățământ din România demarează campania ,,Donează o carte! Donează un laptop, tabletă sau PC! Dăruiește cunoaștere!,, pentru a ajuta elevi defavorizați din zonele rurale.

Legătura turcilor cu pisicile, surprinsă într-o galerie de artă din Japonia

O fotografă din Japonia a făcut o expoziție de artă cu fotografii ale pisicilor din Turcia.

Turcia: Costul cumpărării unei case a crescut drastic

Costul cumpărării unei noi case în Turcia prin intermediul unei ipoteci a crescut drastic în ultimele săptămâni, după ce banca centrală a înăsprit politica monetară pentru a preveni repetarea unei crize valutare în 2018.