25.9 C
București
luni, septembrie 28, 2020

Spectacol cu scop caritabil la Teatrul Elisabeta din Bucureşti

Spectacolul extraordinar cu scop caritabil, intitulat „Nu avem decât ceea ce dăruim!”, organizat de actriţa Tania Popa, va fi prezentat luni, la Teatrul Elisabeta din Bucureşti.

Marius Manole, Medeea Marinescu, Aurelian Temişan, Monica Davidescu, Marius Gilea, Daniel Iordăchioaie, Cristi Iacob, Mihai Călin, Ion Parea, Alexandra Velniciuc, Andrei Duban, Graţiela Duban, Marian Hâncu şi Horia Moculescu vor urca pe scena Teatrului Elisabeta pentru a strânge fonduri pentru vârstnicii aflaţi sub îngrijirile medicale ale Fundaţiei Crucea Alb-Galbenă.

„Suntem în secolul 21 şi statul român demonstrează în continuare că nu poate să aibă grijă de cetăţenii lui. Dumneavoastră, care aţi reuşit prin propriile forţe să vă dezvoltaţi, să deveniţi cine sunteţi astăzi, ştiţi cât este de greu să faci acest lucru în România. Gândiţi-vă cum trăiesc şi se simt aceia dintre noi pentru care membrii echipei Crucea Alb-Galbenă reprezintă singurii oameni care le deschid uşa. După cum bine ştiţi, cei mai mulţi dintre bătrânii noştri nu seamănă cu bătrânii din occident sau cu bătrânii din reclamele de la televizor, nu sunt nişte persoane fără griji care şi-au făcut datoria faţă de ţara în care au muncit şi care au dreptul acum să-şi petreacă timpul călătorind sau având grijă de nepoţi. Bătrânii noştri sunt nişte persoane care trăiesc cu sentimentul neputinţei, care se gândesc numai la cum şi cu ce să-şi mai achite taxele, să-şi cumpere medicamente sau cum să nu le mai îngreuneze viaţa copiilor – asta în cazul fericit în care aceştia există. (…) Cuvântul ‘caritate’ înseamnă ‘iubire’ în engleza veche, iar dumneavoastră, prin gestul făcut, aţi oferit acest preţios dar celor care în aceste zile au cea mai mare nevoie de el”, a declarat Tania Popa, citată în comunicat.

u33u_450_325Fundaţia Crucea Alb-Galbenă oferă cu profesionalism servicii de îngrijire medicală la domiciliu, fără costuri pentru pacienţii eligibili proiectelor fundaţiei. Cu o echipă pluridisciplinară formată din medici, kinetoterapeuţi şi asistenţi medicali, Fundaţia Crucea Alb-Galbenă îngrijeşte lunar, în Bucureşti, aproximativ 400 de pacienţi.


 

Un copil a murit de cancer fără să-și ia rămas bun de la tatăl său, închis sub acuzații false de terorism

Un copil în vârstă de șapte ani a murit sâmbătă, după ce a pierdut lupta cu cancerul la creier, înainte să-și poată lua rămas bun de la tată, un profesor închis pentru acuzații de terorism false.

Constanța: S-a dat startul la votul pentru alegerile locale. Cursa strânsă între Făgădău și Chițac

Duminică dimineață s-a dat startul la votul pentru alegerea primarului și a consilierului local din România. În Constanța, 17...

Armenii, sirienii și grecii în lista grupurilor vizate de discursuri de ură în presa din Turcia

Armenii, refugiații sirieni și grecii se află în fruntea listei grupurilor vizate de discursuri de ură de către mass-media turcă în 2019, conform „Raportului Hate Speech and Discriminatory Discourse in Media 2019”, publicat de Hrant Dink Foundation, citat de Stockholm Center for Freedome.

Constanța: PSD a pierdut după 20 de ani de conducere. Cine a câștigat primăria cu un avans de doar 4.000 de voturi

Vergil Chiţac este câştigător al Primăriei Constanţa cu doar 4.000 de voturi distanță de contracandidatul Stelian Ion de la USR PLUS, conform datelor provizorii transmise de BEC după numărarea a 94,48% din voturile.

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

Agentul turc susține că a fost pus de Turcia să asasineze un politician kurd din Austria

Un argent turc care care lucrează pentru serviciul național de informații turc MİT s-a autodenunțat la autoritățile austriece că i s-a ordonat, în august, să o asasineze pe Berivan Aslan, un politician kurd-austriac și membru al Partidului Verde al Austriei, relatează Ahval News.

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...

Jurnalist turc, autoexilat în Suedia a fost atacat:” Au început să mă lovească cu pumnii în față și în cap ”

Un jurnalist turc a fost atacat, ieri, lângă casa sa din Suedia, urmând să fie internat cu răni grave,