duminică, ianuarie 3, 2021

Spectacol cu scop caritabil la Teatrul Elisabeta din Bucureşti

Spectacolul extraordinar cu scop caritabil, intitulat „Nu avem decât ceea ce dăruim!”, organizat de actriţa Tania Popa, va fi prezentat luni, la Teatrul Elisabeta din Bucureşti.

Marius Manole, Medeea Marinescu, Aurelian Temişan, Monica Davidescu, Marius Gilea, Daniel Iordăchioaie, Cristi Iacob, Mihai Călin, Ion Parea, Alexandra Velniciuc, Andrei Duban, Graţiela Duban, Marian Hâncu şi Horia Moculescu vor urca pe scena Teatrului Elisabeta pentru a strânge fonduri pentru vârstnicii aflaţi sub îngrijirile medicale ale Fundaţiei Crucea Alb-Galbenă.

„Suntem în secolul 21 şi statul român demonstrează în continuare că nu poate să aibă grijă de cetăţenii lui. Dumneavoastră, care aţi reuşit prin propriile forţe să vă dezvoltaţi, să deveniţi cine sunteţi astăzi, ştiţi cât este de greu să faci acest lucru în România. Gândiţi-vă cum trăiesc şi se simt aceia dintre noi pentru care membrii echipei Crucea Alb-Galbenă reprezintă singurii oameni care le deschid uşa. După cum bine ştiţi, cei mai mulţi dintre bătrânii noştri nu seamănă cu bătrânii din occident sau cu bătrânii din reclamele de la televizor, nu sunt nişte persoane fără griji care şi-au făcut datoria faţă de ţara în care au muncit şi care au dreptul acum să-şi petreacă timpul călătorind sau având grijă de nepoţi. Bătrânii noştri sunt nişte persoane care trăiesc cu sentimentul neputinţei, care se gândesc numai la cum şi cu ce să-şi mai achite taxele, să-şi cumpere medicamente sau cum să nu le mai îngreuneze viaţa copiilor – asta în cazul fericit în care aceştia există. (…) Cuvântul ‘caritate’ înseamnă ‘iubire’ în engleza veche, iar dumneavoastră, prin gestul făcut, aţi oferit acest preţios dar celor care în aceste zile au cea mai mare nevoie de el”, a declarat Tania Popa, citată în comunicat.

u33u_450_325Fundaţia Crucea Alb-Galbenă oferă cu profesionalism servicii de îngrijire medicală la domiciliu, fără costuri pentru pacienţii eligibili proiectelor fundaţiei. Cu o echipă pluridisciplinară formată din medici, kinetoterapeuţi şi asistenţi medicali, Fundaţia Crucea Alb-Galbenă îngrijeşte lunar, în Bucureşti, aproximativ 400 de pacienţi.


 

Istanbul:Copacii înfloresc în decembrie. Specialiștii trag semnale de avertizare

Experții au avertizat asupra schimbărilor climatice, după ce în Turcia s-a înregistrat temperaturi mari în decembrie,

Jurnalistă scoasă de Ministrul Sănătății de pe grupul de informare din cauza întrebărilor critice la adresa lui Erdogan

Jurnalista Özge Uyanık, de la Yol TV a fost eliminată din grupul de comunicare WhatsApp al Ministerului Sănătății, după ce a adresat o întrebare critică președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

Turcia:3 femei ucise brutal în 24 de ore. Apartament incendiat pentru a acoperi fapta

3 cazuri de ucidere brutală au fost raportate în Turcia în doar 24 de ore, printre victime este și o profesoară din Istanbul care a fost arsă de vie de iubitul ei, conform presei turcești.

Erdogan vrea legături mai bune cu Israelul:”Politica Palestinei este linia noastră roșie.”

Președintele Tayyip Erdogan a vorbit cu reporterii, după rugăciunea de vineri, despre evenimentele din Israel. De asemenea, a criticat apropierile recente intermediate de SUA între Israel și patru țări musulmane.

TRT folosită ca marioneta guvernului turc pentru a impune cenzura pe Youtube

TRT, unul dintre cei mai mari furnizori de conținut pe YouTube, din Turcia este folosită de către guvernul turc pentru a cenzura canalele de Youtube critice asupra oficialilor turci, informează Turkish Minutes.

Scandal: Un diplomat turc prins cu 100 de kg de heroină este acoperit de guvernului turc

Un fost diplomat a fost prins cu 100 de kg de heroină la granița cu Bulgaria și este acoperit de oficialii turci aflați la conducere, conform Ahval News.

Turcia:”Vaccinul COVID-19 deschide calea către educație față în față”

Ministrul Educației, Ziya Selcuk a declarat că după vaccinarea grupurilor cu risc crescut, profesorii se pot vaccina dacă doresc.