marți, aprilie 12, 2022

Spectacol cu scop caritabil la Teatrul Elisabeta din Bucureşti

Spectacolul extraordinar cu scop caritabil, intitulat „Nu avem decât ceea ce dăruim!”, organizat de actriţa Tania Popa, va fi prezentat luni, la Teatrul Elisabeta din Bucureşti.

Marius Manole, Medeea Marinescu, Aurelian Temişan, Monica Davidescu, Marius Gilea, Daniel Iordăchioaie, Cristi Iacob, Mihai Călin, Ion Parea, Alexandra Velniciuc, Andrei Duban, Graţiela Duban, Marian Hâncu şi Horia Moculescu vor urca pe scena Teatrului Elisabeta pentru a strânge fonduri pentru vârstnicii aflaţi sub îngrijirile medicale ale Fundaţiei Crucea Alb-Galbenă.

„Suntem în secolul 21 şi statul român demonstrează în continuare că nu poate să aibă grijă de cetăţenii lui. Dumneavoastră, care aţi reuşit prin propriile forţe să vă dezvoltaţi, să deveniţi cine sunteţi astăzi, ştiţi cât este de greu să faci acest lucru în România. Gândiţi-vă cum trăiesc şi se simt aceia dintre noi pentru care membrii echipei Crucea Alb-Galbenă reprezintă singurii oameni care le deschid uşa. După cum bine ştiţi, cei mai mulţi dintre bătrânii noştri nu seamănă cu bătrânii din occident sau cu bătrânii din reclamele de la televizor, nu sunt nişte persoane fără griji care şi-au făcut datoria faţă de ţara în care au muncit şi care au dreptul acum să-şi petreacă timpul călătorind sau având grijă de nepoţi. Bătrânii noştri sunt nişte persoane care trăiesc cu sentimentul neputinţei, care se gândesc numai la cum şi cu ce să-şi mai achite taxele, să-şi cumpere medicamente sau cum să nu le mai îngreuneze viaţa copiilor – asta în cazul fericit în care aceştia există. (…) Cuvântul ‘caritate’ înseamnă ‘iubire’ în engleza veche, iar dumneavoastră, prin gestul făcut, aţi oferit acest preţios dar celor care în aceste zile au cea mai mare nevoie de el”, a declarat Tania Popa, citată în comunicat.

u33u_450_325Fundaţia Crucea Alb-Galbenă oferă cu profesionalism servicii de îngrijire medicală la domiciliu, fără costuri pentru pacienţii eligibili proiectelor fundaţiei. Cu o echipă pluridisciplinară formată din medici, kinetoterapeuţi şi asistenţi medicali, Fundaţia Crucea Alb-Galbenă îngrijeşte lunar, în Bucureşti, aproximativ 400 de pacienţi.


 

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,