joi, decembrie 1, 2022

Sondaj: Partidul lui Erdogan nu reușește să câștige votul tinerilor

Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) al președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan  nu reușește să câștige voturile tinerilor, conform sondajelor, citat de Ahval.

Ali Kulat, șeful companiei de consultanță MAK, explică că cetățenii din grupa de vârstă 18-30 de ani din Turcia sunt nemulțumiți de politicile actualului guvern.

„Nici copiii unor directori AKP nu vor vota pentru partid”, susține Kulat.

Erdogan se confruntă cu alegeri prezidențiale și parlamentare în iunie anul viitor, pe fondul scăderii sprijinului public. Actuala criza economică a dat o lovitură popularității guvernului său.

„Încă nu am întâlnit cu cineva care nu a votat pentru AKP înainte, dar se gândește să îl voteze în aceste alegeri”, afirmă Kulat, menționând că lucrează în mod special cu tinerii alegători.

„Suburbiile orașelor nu sunt foarte fericite. Puteți simți în mod clar pierderea de voturi la o treime dintre oamenii care au votat anterior pentru AKP”, explică specialistul.

Sondajele MAK împart Turcia în opt regiuni: șapte regiuni geografice și Istanbul, iar AKP nu reușește să preia conducerea în nicio regiune printre alegătorii din grupul demografic 18-29.

„Potrivit tinerilor, politicile AKP nu sunt suficiente”, afirma Kulat.

Cei născuți între 1980 și 1999, reprezintă 32,6% din electorat, aproximativ 18,4 milioane de oameni.

Turcia: Numărul turiștilor a ajuns la 45 de milioane în 10 luni. Nemții pe primul loc

În aceeași perioadă a anului 2021, 2,75 milioane de turişti germani au venit în Turcia. În 2020, această cifră a fost de puțin peste 1 milion.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Criza economică din Turcia: Anvelope de iarnă au început să fie date în chirie

Serdar Pektaş, care lucrează de 10 ani ca producător de anvelope pentru autovehicule în districtul Kadirli, din Osmaniye, a decis să continue serviciul de închiriere a anvelopelor de iarnă pe care l-a început anul trecut.

Una dintre cele mai bune călătorii din lume pentru 2023: Istanbul-Sofia Express

Trenul de noapte din Turcia către Bulgaria a început să funcționeze din nou în acest an și a fost votat de Lonely...

Demirtaș despre explozia din Istanbul: „Focalizați-vă pe fapte ascunse, nu pe este arătat”

În articolul său intitulat „Doar întreb”, Demirtaș a amintit că 52 de kilograme de explozibili au fost găsite într-o mașină de poliție în provincia estică, Yüksekova în martie și a examinat declarațiile ministrului de interne, Süleyman Soylu.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Istanbul: Cum se menține cultura străveche a cafelei în lumea modernă

Există locuri mai proaste pentru o cafea de dimineață decât la unchiul Mustafa Jean. Stând pe unul dintre scaunele din curtea liniştită de lângă bulevardul Istiklal, îmi dau seama că nu sunt singurul care crede asta: o pisică de stradă şi-a găsit şi ea un loc propriu, ghemuită pe o pernă lângă mine raze. Un zgomot liniștit de cești vine din bucătăria mică din colț.