luni, aprilie 15, 2024

Sondaj: Partidul lui Erdogan nu reușește să câștige votul tinerilor

Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) al președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan  nu reușește să câștige voturile tinerilor, conform sondajelor, citat de Ahval.

Ali Kulat, șeful companiei de consultanță MAK, explică că cetățenii din grupa de vârstă 18-30 de ani din Turcia sunt nemulțumiți de politicile actualului guvern.

„Nici copiii unor directori AKP nu vor vota pentru partid”, susține Kulat.

Erdogan se confruntă cu alegeri prezidențiale și parlamentare în iunie anul viitor, pe fondul scăderii sprijinului public. Actuala criza economică a dat o lovitură popularității guvernului său.

„Încă nu am întâlnit cu cineva care nu a votat pentru AKP înainte, dar se gândește să îl voteze în aceste alegeri”, afirmă Kulat, menționând că lucrează în mod special cu tinerii alegători.

„Suburbiile orașelor nu sunt foarte fericite. Puteți simți în mod clar pierderea de voturi la o treime dintre oamenii care au votat anterior pentru AKP”, explică specialistul.

Sondajele MAK împart Turcia în opt regiuni: șapte regiuni geografice și Istanbul, iar AKP nu reușește să preia conducerea în nicio regiune printre alegătorii din grupul demografic 18-29.

„Potrivit tinerilor, politicile AKP nu sunt suficiente”, afirma Kulat.

Cei născuți între 1980 și 1999, reprezintă 32,6% din electorat, aproximativ 18,4 milioane de oameni.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume.