joi, iunie 16, 2022

Sondaj: Partidul lui Erdogan nu reușește să câștige votul tinerilor

Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) al președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan  nu reușește să câștige voturile tinerilor, conform sondajelor, citat de Ahval.

Ali Kulat, șeful companiei de consultanță MAK, explică că cetățenii din grupa de vârstă 18-30 de ani din Turcia sunt nemulțumiți de politicile actualului guvern.

„Nici copiii unor directori AKP nu vor vota pentru partid”, susține Kulat.

Erdogan se confruntă cu alegeri prezidențiale și parlamentare în iunie anul viitor, pe fondul scăderii sprijinului public. Actuala criza economică a dat o lovitură popularității guvernului său.

„Încă nu am întâlnit cu cineva care nu a votat pentru AKP înainte, dar se gândește să îl voteze în aceste alegeri”, afirmă Kulat, menționând că lucrează în mod special cu tinerii alegători.

„Suburbiile orașelor nu sunt foarte fericite. Puteți simți în mod clar pierderea de voturi la o treime dintre oamenii care au votat anterior pentru AKP”, explică specialistul.

Sondajele MAK împart Turcia în opt regiuni: șapte regiuni geografice și Istanbul, iar AKP nu reușește să preia conducerea în nicio regiune printre alegătorii din grupul demografic 18-29.

„Potrivit tinerilor, politicile AKP nu sunt suficiente”, afirma Kulat.

Cei născuți între 1980 și 1999, reprezintă 32,6% din electorat, aproximativ 18,4 milioane de oameni.

Companiile aeriene ruse iau în considerare mutarea în Turcia

Pegas Touristik, care deține compania Nordwind Airlines și Anex Tourism, care operează Azur Air, analizează înființarea unor companii aeriene cu sediul în Turcia.Firmele sunt în contact cu companii de leasing pentru a obține avioane.

Vedetă din Turcia criticată dur după ce a spus că iubește Grecia

O faimoasă actriță din Turcia a fost vizată de mass-media pro-guvernamentală după ce a spus că iubește Grecia.

Epidemia a ucis 700 de pisici:„ FIP este din familia coronavirusului. Este o boală virală care provoacă simptome foarte diferite la pisici”

Voluntarii pentru salvarea animalelor din Buyukada, Insula Prinților, au susținut că aproximativ 700 de pisici au murit în patru luni din cauza...

ANALIZA: Vrea oare Erdogan cu adevărat să opune veto aderării Suediei și Finlandei la NATO?

circumstanțe, ar putea Erdoğan să pună veto cererilor Suediei și Finlandei de aderare la NATO? Cât de importantă este apartenența Finlandei și a Suediei la NATO?

Turcia: Lira pe cale să stabilească un nou record

Lira turcească este pe cale să atingă un minim istoric din decembrie 2021, după ce un dolar tranzacționat la 17,22 de lire turcești, conform presei turcești.

Sondaj: Partidul lui Erdogan nu reușește să câștige votul tinerilor

Ali Kulat, șeful companiei de consultanță MAK, explică că cetățenii din grupa de vârstă 18-30 de ani din Turcia sunt nemulțumiți de politicile actualului guvern.

Erdogan vrea să schimbe numele Turkish Airlines. Iată noul nume propus

Türkiye este modul în care se pronunță numele țării în turcă. Mișcarea este văzută ca parte a eforturilor Turciei de a se separa de Turkey, care înseamnă curcan în engleză și de a-și crește „valoarea mărcii”.