duminică, martie 19, 2023

Sondaj: Partidul lui Erdogan nu reușește să câștige votul tinerilor

Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) al președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan  nu reușește să câștige voturile tinerilor, conform sondajelor, citat de Ahval.

Ali Kulat, șeful companiei de consultanță MAK, explică că cetățenii din grupa de vârstă 18-30 de ani din Turcia sunt nemulțumiți de politicile actualului guvern.

„Nici copiii unor directori AKP nu vor vota pentru partid”, susține Kulat.

Erdogan se confruntă cu alegeri prezidențiale și parlamentare în iunie anul viitor, pe fondul scăderii sprijinului public. Actuala criza economică a dat o lovitură popularității guvernului său.

„Încă nu am întâlnit cu cineva care nu a votat pentru AKP înainte, dar se gândește să îl voteze în aceste alegeri”, afirmă Kulat, menționând că lucrează în mod special cu tinerii alegători.

„Suburbiile orașelor nu sunt foarte fericite. Puteți simți în mod clar pierderea de voturi la o treime dintre oamenii care au votat anterior pentru AKP”, explică specialistul.

Sondajele MAK împart Turcia în opt regiuni: șapte regiuni geografice și Istanbul, iar AKP nu reușește să preia conducerea în nicio regiune printre alegătorii din grupul demografic 18-29.

„Potrivit tinerilor, politicile AKP nu sunt suficiente”, afirma Kulat.

Cei născuți între 1980 și 1999, reprezintă 32,6% din electorat, aproximativ 18,4 milioane de oameni.

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

Medic suspendat după ce a comparat remarcile lui Erdogan cu ale lui Ataturk despre medici

În provincia vestică Eskişehir, dr. Senem Kaser, care lucrează la Centrul de Sănătate al Familiei Alanönü, a pus observațiile lui Erdoğan la monitorul din fața cabinetului său.

Caz unic în Europa: Universitățile turcești fără autonomie. Erdogan deține controlul deplin asupra rectorilor

Potrivit raportului, președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan deține controlul deplin asupra numirii rectorilor universităților. Anterior, președintele trebuia să numească o persoană din trei candidați care au fost aleși de personalul universitar și de Consiliul de Învățământ Superior al Turciei (YÖK).

Raport Freedom House: Turcia rămâne în categoria țărilor fără libertate în 2023

Turcia rămâne în categoria țărilor fără libertate în raportul „Freedom in the World 2023” publicat de Freedom House din Washington, conform Stockholm...

Imagini apocaliptice! Provinciile afectate de cutremur, inundate în urma ploilor torențiale

Ploile care au afectat regiunea de sud-est a Turciei de marți noaptea au făcut ravagii, lăsând case, spitale și afaceri inundate, conform...

ONU pentru femei. Discuții despre arestarea arbitrară și torturarea femeilor din Turcia, Afganistan, Iran și Myanmar

Fundația Jurnaliștilor și Scriitorilor (JWF) din New York co-organizează 12 evenimente cu ocazia celei de-a 67-a sesiuni a Comisiei ONU pentru Statutul Femeii (CSW67), în parteneriat cu organizații ale societății civile și instituții de învățământ din întreaga lume, inclusiv România

Turcia: Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor

Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor din provinciile din sud-estul Turciei: Adıyaman și Şanlıurfa, conform Gazete Duvar.