sâmbătă, decembrie 2, 2023

SONDAJ: 4 din 10 turci vor să trăiască în străinătate

1 din 10 dintre turci doresc să locuiască în străinătate, potrivit unui sondaj realizat de MetroPOLL Research, citează Gazete Duvar.

Potrivit sondajului „Turkey’s Pulse” realizat de compania MetroPOLL Research în octombrie, 39,1% dintre oamenii din Turcia au indicat că ar dori să locuiască în altă țară.

Sondajul a fost realizat în perioada 10-16 octombrie, în 28 de provincii, cu 1691 de interviuri telefonice asistate de computer.

La întrebarea dacă ar dori să locuiască sau să studieze în străinătate, 39,1% dintre respondenți au răspuns „Da”, 56,4% au răspuns „Nu”, iar 4,5% nu și-au exprimat o opinie.

Cel mai mare procent dintre cei care au răspuns pozitiv au fost susținătorii Partidului Stânga Verde pro-kurdă, care a devenit recent Partidul Egalității Poporului și Democrației (HEDEP), urmați de susținătorii partidului naționalist de opoziție Good (İYİ) și ai naționalistului de extremă dreapta, Partidul Victoriei (ZP).

Printre alegătorii care și-au exprimat dorința de a trăi sau de a studia în străinătate, afilierile de partid pe baza voturilor lor la alegerile generale din 14 mai au fost distribuite astfel: Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) de guvernământ – 28,4%, principala opoziție Partidul Popular Republican (CHP) – 42,7%.

Numărul respondenților care au răspuns cu „da” a fost de 47,3% în ianuarie 2021 și de 53% în 2023.

Cursurile de limbi străină sunt în mare căutare

Mulți proprietari de cursuri de limbi străine din Turcia au raportat că au înregistrat o creștere a numărului de studenți înscriși la cursuri. Mai mult, numărul persoanele care solicită azil în țările europene, în special în Germania, au crescut drastic în 2023.

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.