marți, iulie 23, 2024

SONDAJ: 4 din 10 turci vor să trăiască în străinătate

1 din 10 dintre turci doresc să locuiască în străinătate, potrivit unui sondaj realizat de MetroPOLL Research, citează Gazete Duvar.

Potrivit sondajului „Turkey’s Pulse” realizat de compania MetroPOLL Research în octombrie, 39,1% dintre oamenii din Turcia au indicat că ar dori să locuiască în altă țară.

Sondajul a fost realizat în perioada 10-16 octombrie, în 28 de provincii, cu 1691 de interviuri telefonice asistate de computer.

La întrebarea dacă ar dori să locuiască sau să studieze în străinătate, 39,1% dintre respondenți au răspuns „Da”, 56,4% au răspuns „Nu”, iar 4,5% nu și-au exprimat o opinie.

Cel mai mare procent dintre cei care au răspuns pozitiv au fost susținătorii Partidului Stânga Verde pro-kurdă, care a devenit recent Partidul Egalității Poporului și Democrației (HEDEP), urmați de susținătorii partidului naționalist de opoziție Good (İYİ) și ai naționalistului de extremă dreapta, Partidul Victoriei (ZP).

Printre alegătorii care și-au exprimat dorința de a trăi sau de a studia în străinătate, afilierile de partid pe baza voturilor lor la alegerile generale din 14 mai au fost distribuite astfel: Partidul Justiției și Dezvoltării (AKP) de guvernământ – 28,4%, principala opoziție Partidul Popular Republican (CHP) – 42,7%.

Numărul respondenților care au răspuns cu „da” a fost de 47,3% în ianuarie 2021 și de 53% în 2023.

Cursurile de limbi străină sunt în mare căutare

Mulți proprietari de cursuri de limbi străine din Turcia au raportat că au înregistrat o creștere a numărului de studenți înscriși la cursuri. Mai mult, numărul persoanele care solicită azil în țările europene, în special în Germania, au crescut drastic în 2023.

„Cea mai frumoasă motociclistă” a murit într-un accident rutier în Turcia

Tatyana Ozolina, care este cunoscută drept MotoTanya călătorea între Mugla, un oraș din sud-vestul Turciei și populara stațiune Bodrum, când a avut loc accidentul.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.