vineri, aprilie 8, 2022

Sinuciderile din Turcia au crescut cu 48% în timpul guvernării lui Erdogan

Un raport a dezvăluit că sinuciderile din Turcia au crescut cu 48 la sută de la venirea la putere a Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), condus de președintele turc, Recep Erdogan, citează Turkish Minutes. 

Gamze Akkuș İlgezdi, din partidul de opoziție, CHP a informat că numărul sinuciderilor din țară a crescut de la 2.301 în 2002 la 3.406 în 2019,  menționând că AKP  nu a reușit să determine motivele care stau la baza a 42% din sinuciderile care au avut loc în timpul guvernării sale.

Între 2017 și 2019, cel puțin 65 de persoane s-au sinucis în fiecare săptămână. În total, 9.916 persoane și-au luat propria viață în această perioadă, ceea ce corespunde cu 19% din cele 53.425 de persoane care s-au sinucis între 2002 și 2019.

70 la sută din sinucideri sunt legate de sărăcie în timpul guvernării AKP au avut loc între 2017 și 2019, sinuciderile comise din cauza problemelor financiare crescând cu 38 la sută în aceeași perioadă.

O criză economică și valoarea lirei, care a scăzut la nivel record, împreună cu un impactul negativ suplimentar cauzat de pandemia COVID-19, au făcut ca dificultățile financiare ale turcilor să fie vizibile în 2020.

Conform datelor din noiembrie 2020 furnizate de Centrul de carduri interbancare (BKM), aproximativ 75,3 milioane de carduri de credit sunt utilizate în mod activ în Turcia, o cifră destul de ridicată pentru o țară cu o populație de 82 de milioane de locuitori.

Cifrele arată, de asemenea, că vânzările de carduri de credit s-au ridicat la 90,7 miliarde TL (11,5 miliarde dolari) în aceeași perioadă. În primele nouă luni ale anului 2020, datoria privată față de bănci a crescut cu 37,2%.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.