duminică, aprilie 18, 2021

Sinuciderile din Turcia au crescut cu 48% în timpul guvernării lui Erdogan

Un raport a dezvăluit că sinuciderile din Turcia au crescut cu 48 la sută de la venirea la putere a Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP), condus de președintele turc, Recep Erdogan, citează Turkish Minutes. 

Gamze Akkuș İlgezdi, din partidul de opoziție, CHP a informat că numărul sinuciderilor din țară a crescut de la 2.301 în 2002 la 3.406 în 2019,  menționând că AKP  nu a reușit să determine motivele care stau la baza a 42% din sinuciderile care au avut loc în timpul guvernării sale.

Între 2017 și 2019, cel puțin 65 de persoane s-au sinucis în fiecare săptămână. În total, 9.916 persoane și-au luat propria viață în această perioadă, ceea ce corespunde cu 19% din cele 53.425 de persoane care s-au sinucis între 2002 și 2019.

70 la sută din sinucideri sunt legate de sărăcie în timpul guvernării AKP au avut loc între 2017 și 2019, sinuciderile comise din cauza problemelor financiare crescând cu 38 la sută în aceeași perioadă.

O criză economică și valoarea lirei, care a scăzut la nivel record, împreună cu un impactul negativ suplimentar cauzat de pandemia COVID-19, au făcut ca dificultățile financiare ale turcilor să fie vizibile în 2020.

Conform datelor din noiembrie 2020 furnizate de Centrul de carduri interbancare (BKM), aproximativ 75,3 milioane de carduri de credit sunt utilizate în mod activ în Turcia, o cifră destul de ridicată pentru o țară cu o populație de 82 de milioane de locuitori.

Cifrele arată, de asemenea, că vânzările de carduri de credit s-au ridicat la 90,7 miliarde TL (11,5 miliarde dolari) în aceeași perioadă. În primele nouă luni ale anului 2020, datoria privată față de bănci a crescut cu 37,2%.

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale

Ramadan în Turcia: Ghidul COVID-19 pentru rugăciunea în moschee

Direcția pentru afaceri religioase a Turciei a publicat ghiduri de pandemie pentru toate moscheile pe care să le urmeze în timpul lunii sfinte islamice a Ramadanului, conform ahval.news

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.

Scriitorul turc,Ahmet Altan a fost eliberat: „Primul pas către libertate”

Faimosul scriitor turc Ahmet Altan a fost eliberat, miercuri seară, după ce a petrecut mai mult de patru ani după gratii pentru presupusa sa implicare în puciul eșuat din 15 iulie 2016, de lovitură de stat din 2016, conform Turkish Minutes.

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Ramadan la un an după marele lockdown – la fel sau doar pe alocuri diferit

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital,

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.