sâmbătă, aprilie 20, 2024

SE ÎNTÂMPLĂ LA GRANIȚA AUSTRIACĂ-SLOVENĂ

Sute de poliţişti şi militari austrieci participă marţi la un exerciţiu ce prevede respingerea unor mari grupuri de migranţi la graniţa cu Slovenia, în contextul presiunilor făcute de guvernul de la Viena în favoarea unor politici europene mai dure împotriva migraţiei, transmite dpa.

‘Un stat îşi pierde credibilitatea dacă nu îşi poate proteja eficient frontierele atunci când este nevoie’, a declarat ministrul de interne Herbert Kickl (Partidul Libertăţii, FPO, extrema dreapta) în oraşul Spielfeld, în sudul ţării, unde are loc exerciţiul.

foto vicecancelar
Vicecancelarul austriac Heinz-Christian Strache, liderul Partidului Libertăţii, a declarat pentru tabloidul german Bild că exerciţiul, la care iau parte 500 de poliţişti şi 200 de militari, se desfăşoară din cauza ‘evoluţiilor actuale de pe ruta balcanică de migraţie’.

În 2015, la apogeul crizei refugiaţilor, autorităţile austriece s-au văzut incapabile să ţină sub control miile de solicitanţi de azil care intrau zilnic în ţară pe la graniţa cu Slovenia.

Austria a declarat că frontierele de-a lungul rutelor principale de migraţie din Europa ar putea fi închise una după alta dacă ministrul german de interne Horst Seehofer îşi va pune în aplicare planul de respingere a unora dintre solicitanţii de azil la graniţa germano-austriacă.

Vicecancelarul austriac Heinz-Christian Strache, liderul Partidului Libertăţii, a declarat pentru tabloidul german Bild că exerciţiul, la care iau parte 500 de poliţişti şi 200 de militari, se desfăşoară din cauza ‘evoluţiilor actuale de pe ruta balcanică de migraţie’.

Coaliţia de guvernare de la Viena (conservatori şi extremişti de dreapta) a avertizat în legătură cu un nou val de migraţie pe această rută, care leagă Turcia de Europa occidentală.

Potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi, în pofida unei creşteri în ultimul an a numărului de migranţi care au tranzitat ruta balcanică, cifra totală rămâne mult inferioară celei înregistrate în timpul crizei refugiaţilor, în 2015 şi la începutul lui 2016.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.