marți, ianuarie 26, 2021

Se dovedeşte că atacatorul din Bruxelles este un fervent susţinător al regimului Erdogan.

Trei cetățeni turci care locuiau în Bruxelles cunoscuţi ca opozanți ai regimului Preşedintelui Erdogan, au fost atacați cu cuțitul de către Mehmet G. în timp ce mergeau să voteze pentru referendumul din 16 Aprilie. Evident aceştia urmau să voteze NU la acest referendum.

Se dovedeşte la scurt timp faptul că atacatorul, Mehmet G. este membru al grupării ,,Osmanlı Ocakları” (Vatra Otomană) grupare susținută de către Erdogan. Au fost făcute publice şi instantanee foto din întâlnirile atacatorului Mehmet G. cu președintele Erdogan.

Zilele trecute, Sultan Uğraş în vârstă de 66 de ani, Mahmut Yaşar și Hasan (nu s-a aflat numele de familie al acestuia), au fost atacați cu cuțitul de către o persoană în timp ce mergeu la Consulatul Turciei din Bruxelles pentru a vota NU la referednum.După puțin timp atacatorul a fost identificat ca cetățen turc cu numele de Mehmet G.

cavusoglu

Conform știrilor publicate agenției de presă ANF, Mehmet G, ”este cătățean turc, locuiește de multă vreme în Belgia și este membru al organizației Osmanli Ocaklari”. Au fost publicate (cum s-a menţionat mai sus) și poze ale acestuia împreună cu președintele Erdogan și ministrul de externe Mevlut Cavușoglu.

Pe data de 29 Martie, Mehmet G, a postat o filmare video în care face apel ca cetățenii turci din Belgia să voteze DA, în favoarea lui Erdogan.

Conform ANF, acelaţi Mehmet G a postat pe pagina de socializare, opozanții și liderii instituțiilor etnicilor kurzi din Belgia, desemnându-i ca drept țintă pentru atacuri.

Cazurile de cenzură cresc în Turcia: 23 de jurnaliști condamnați la peste 100 de ani de închisoare în 2020

Instanțele turcești au pronunțat sentințe de 103 ani pentru 23 de jurnaliști în 2020, conform „Raportului de monitorizare media BIA 2020”,

Un milion de turci vaccinați. Ministerul Sănătății răspunde la cele mai frecvente întrebări despre vaccinare

Ministerul Sănătății a răspuns la cele mai frecvențe întrebări cu privire la vaccinul COVID-19, pe platforma de informații online, după ce un milion de turci s-au vaccinat

Turcia a încălcat mai multe legi în 6 ani decât orice altă țară din lume

Potrivit lui Nate Schenkkan, expulzările ilegale „nu se vor sfârși niciodată, atât timp cât Erdogan este la putere. Aceasta este o prioritate atât de mare pentru ei, încât vor sacrifica alte obiective de politică externă. ”

Turcia-România: Cum afectează noua lege fiscală micii comercianți

În România a fost modificat Codul Fiscal prin introducerea unei noi categorii de cheltuieli nedeductibile, respectiv cheltuielile generate prin achiziții de la furnizori înregistrați fiscal în jurisdicții necooperante fiscal, conform portalului bihorjust.ro

Cenzură în Turcia: Erdogan blochează știri despre familia lui și oficialii din partidul său

42 la sută știrile care au fost blocate în Turcia sunt legate de Recep Tayyip Erdoğan, de familia sa și de oficiali ai partidului său de guvernământ Justiție și Dezvoltare (AKP),

Turcia ar putea redeschide școlile pe 15 februarie

Ministrul Ziya Selçuk, la aproximativ două luni după închiderea școlilor în mijlocul pandemiei, a făcut declarații într-un interviu pentru radiodifuzorului CNN Türk.

Turcia:25% din restaurante s-ar putea să nu se redeschidă niciodată după pandemie

Președintele Asociației Turce a Restaurantelor și Divertismentului (TURYID), Kaya Demirer explică că din aproximativ 100.000 de restaurant care angajează aproape două milioane de persoane în țară, 10% dintre ele nu se mai pot deschid niciodată după primul val al pandemiei COVID-19.

Cele mai bune voci din România: 15 tineri talentați în finala Golden Voices

15 tineri talentați au ajuns în finala concursului Golden Voices, competiția care premiază cele mai bune voci din România.