vineri, aprilie 8, 2022

Se dovedeşte că atacatorul din Bruxelles este un fervent susţinător al regimului Erdogan.

Trei cetățeni turci care locuiau în Bruxelles cunoscuţi ca opozanți ai regimului Preşedintelui Erdogan, au fost atacați cu cuțitul de către Mehmet G. în timp ce mergeau să voteze pentru referendumul din 16 Aprilie. Evident aceştia urmau să voteze NU la acest referendum.

Se dovedeşte la scurt timp faptul că atacatorul, Mehmet G. este membru al grupării ,,Osmanlı Ocakları” (Vatra Otomană) grupare susținută de către Erdogan. Au fost făcute publice şi instantanee foto din întâlnirile atacatorului Mehmet G. cu președintele Erdogan.

Zilele trecute, Sultan Uğraş în vârstă de 66 de ani, Mahmut Yaşar și Hasan (nu s-a aflat numele de familie al acestuia), au fost atacați cu cuțitul de către o persoană în timp ce mergeu la Consulatul Turciei din Bruxelles pentru a vota NU la referednum.După puțin timp atacatorul a fost identificat ca cetățen turc cu numele de Mehmet G.

cavusoglu

Conform știrilor publicate agenției de presă ANF, Mehmet G, ”este cătățean turc, locuiește de multă vreme în Belgia și este membru al organizației Osmanli Ocaklari”. Au fost publicate (cum s-a menţionat mai sus) și poze ale acestuia împreună cu președintele Erdogan și ministrul de externe Mevlut Cavușoglu.

Pe data de 29 Martie, Mehmet G, a postat o filmare video în care face apel ca cetățenii turci din Belgia să voteze DA, în favoarea lui Erdogan.

Conform ANF, acelaţi Mehmet G a postat pe pagina de socializare, opozanții și liderii instituțiilor etnicilor kurzi din Belgia, desemnându-i ca drept țintă pentru atacuri.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,