joi, aprilie 25, 2024

Prințul de Wales, vizită oficială în România

Prințul Charles va fi primit, joi, de premierul Grindeanu și va merge la Patriarhie, Palatul Elisabeta și Muzeul Satului.

Prințul de Wales va fi primit joi, la ora 11,40, la Palatul Victoria, de premierul Sorin Grindeanu, întâlnirea având loc în cea de-a doua zi a vizitei oficiale pe care Alteța Sa Regală o efectuează în România. Tot în cursul zilei de joi, Prințul Charles va fi primit de Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu la Palatul Elisabeta.

De asemenea, Prințul de Wales va merge joi la Patriarhia Română și la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”.

Vizita oficială a Prințului Charles în România a început miercuri, când Alteța Sa Regală a depus o coroană de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I.

Tot miercuri, Prințul de Wales a fost primit, la Palatul Cotroceni, de președintele Klaus Iohannis, care l-a decorat cu Ordinul Național „Steaua României” în Grad de Mare Cruce, în semn de „prețuire pentru activitatea în România și pentru promovarea imaginii acesteia în lume”.

Vizita oficială a Prințului Charles în România se va încheia vineri.

Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, declara săptămâna trecută într-un interviu acordat AGERPRES că vizita Prințului Charles, un mare prieten și admirator al României, reprezintă celebrarea forței legăturilor dintre cele două țări.

”Cred că acesta este mesajul principal: că vizita Alteței Sale reprezintă celebrarea modalităților, de o diversitate imensă, prin care oamenii și organizațiile din România și Marea Britanie colaborează pentru a face lucruri bune”, preciza Brummell.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, președintele Iohannis a reiterat, în numele său și al României, condoleanțe familiilor victimelor și însănătoșire grabnică celor răniți în recentul atac de la Londra.

„La rândul său, ASR Prințul de Wales a exprimat regretele sale pentru rănirea celor doi români în atentat și a exprimat speranța că starea lor medicală, mai ales a cetățenei române mai grav afectate, se va îmbunătăți cât mai repede”, precizează sursa citată.

Totodată, cei doi interlocutori au evidențiat nivelul foarte bun al Parteneriatului Strategic dintre cele două țări, bazat pe o cooperare intensificată în sfera securității și pe legăturile economice importante. „ASR Prințul de Wales a apreciat că ambele state împărtășesc interese și obiective comune, care definesc relația bilaterală specială dintre cele două țări”.

Vizitele în România ale Prinţului Charles au fost numeroase şi axate în principal pe Transilvania, acolo unde Alteţea Sa deţine proprietăţi, are afaceri şi interese economice . De această dată , este vorba despre o vizită oficială, cu tot ceea ce acest termen presupune.

Reamintim faptul că :”În trilogia Wild Carpathia, Prinţul Charles vorbeşte despre tot ce are mai frumos România, în aceste zile prezentatorul şi regizorul aflându-se în ţara noastră pentru a stabili următoarele zone şi obiective ce vor fi promovate în întreaga lume.

,,Prinţul este absolut îndrăgostit de peisajele tradiţionale, pasionat de arhitectură, de vestigii şi cultură şi vede că unele locuri din România, în special din Transilvania, arată aşa cum era Marea Britanie acum sute de ani, pe vremea lui Shakespeare”, a spus Charlie Ottley (prezentator Wild Carpathia, pentru Pro Tv. )

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.