vineri, noiembrie 27, 2020

Scrisori sfîşietoare din închisoare : oameni închişi pe motivaţii aberante

După puciul eşuat din 15 iulie, mii de judecători, procurori, polițiști, profesori și oameni de afaceri, fără nicio legătură cu acesta, au fost arestați. Ei încearcă să-și facă auzită vocea scriind scrisori către redacțiile ziarelor. Aceasta este scrisoarea unui avocat arestat, trimisă către Emin Colașan, de la ziarul #Sozcu…

„Am 50 de ani și practic avocatura de 26 de ani. În viața mea nu am avut nicio legătură cu vreo organizație teroristă. În urma perchezițiilor din casa mea, au fost găsite trei cărți care nu sunt interzise, două CD-uri şi o sumă de bani în dolari, dar am fost arestat pe nedrept.

Am fost surprins când am ajuns în închisoare, eram coleg de celulă cu procurori, profesori și ofițeri de poliție care au fost arestați din motive foarte simple. Există cadre didactice reținute pe motiv că ar fi membri de sindicat, ofițeri arestați pentru că au conturi la Bank Asya.”

emincolasan1

 „10 oameni în 16 metri pătrați”

 Aici suntem 10 persoane care stau într-o celulă de 16 de metri pătrați. Pentru că nu e suficient loc pentru toți, dormim cu rândul în paturile suprapuse. Cărțile nu sunt permise.

Apă caldă avem doar câteva minute, două zile pe săptămână. Problema băii o rezolvăm cu apă pe care o strângem în găleți de plastic.

Credeti-mă că situația în care suntem noi nu mă deranjează la fel de mult ca situația justiției din Turcia. Nu există niciun motiv pentru aceste arestări. E de ajuns să existe o plângere.

Această problemă a devenit o rană socială.

Cel mai rău este că acest lucru functionează pentru cei mai vinovați. Nu iese nimeni rațional să strige: „Ce faceți? Din cauza unui CD, a unei cărți și a unui dolar ne putem numi organizație teroristă? „

Nimeni nu își pune aceste întrebări. Domnule Colaşan, noi urmărim din închisoare articolele dumneavoastră şi vă rugăm să puneți această chestiune pe ordinea de zi a țării … ”

Tinerii voluntari din București au plantat copaci în Prahova

Organizația ADVU, împreună cu Asociația “ Se poate” și Down Plus București au derulat un proiect, în cadrul căruia tinerii au plantat copaci în județul Prahova.

Turcia: Un taximetrist a folosit un manechin pentru distanțare socială

Un șofer de taxi din provincia de nord-vest Düzce și-a pus un manechin pe scaunul din dreapta, pentru a impune distanțarea socială cu clienții,

Turcia: Tânără paralizată condamnată la 6 ani închisoare pentru terorism

O tânără a fost condamnată la șase ani, trei luni de închisoare pentru presupusa apartenență la o organizație teroristă, în ciuda faptului are mâinile și picioarelor paralizate de la naștere.

Membru al Consiliului Suprem din Turcia a demisionat

Președintele Consiliului Suprem din Turcia a anunțat că a demisionat într-o postare pe contul său de Twitter, pe 24 noiembrie.

COVID-19: Turcia în Top 3 la numărul de infectați

Turcia a devenit cea de-a treia țară cu cel mai număr de cazuri noi de infectați cu COVID-19, relatează Duvar English.

Erdogan vrea Turcia în UE: ”Ne gândim să ne construim viitorul împreună”

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a afirmat că vrea Turcia în Europa și a cerut UE să-și țină promisiunile,

Turcia: Peste 4 milioane de tineri nu au acces la educație

Peste patru milioane de tineri nu au acces la educația în Turcia, după ce guvernul turc a decis închiderea școlile până la sfârșitul anului, a declarat Feray Aytekin Aydoğan, președintele sindicatului turc Eğitim-Sen, citat de Duvar English.

COVID-19: Turcia trece printr-o perioadă de „contagiune în masă”

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a declarat, pe 18 noiembrie, că Turcia trece acum printr-o perioadă de „contagiune în masă”