13.5 C
București
duminică, septembrie 27, 2020

Guvernul Turc angajează profesori doar pe criterii discriminatorii

Guvernul Turc  angajează 20 de mii de profesori dar această angajare se face pe criterii discriminatorii, potrivit ziarului Sozcu.

La examenul de titularizare  a celor  20 de mii de profesori care vor să se angajeze,acestora  li s-au adresat întrebări pentru a -i testa  dacă sunt pro sau contra politicii guvernamentale.

Astăzi în Turcia sunt închişi în mod discreţionar zeci de mii de oameni, într-o avalnaşă a persecuţiilor fără egal în lumea contemporană. Actul de justiţie este practic inexistent, iar nesiguranţa şi spaima domină societatea turcă. Drepturile omului sunt călcate în picioare ,într-o formă de autoritarism grav şi discreţionar,  care calcă în picioare tot trecutul de încercări democratice ale acestui stat.

 

După puciul eşuat din 15 iulie, aproximativ 40 de mii de profesori au fost concediați. Ulterior, Ministerul Educaţiei a anunţat că angajează 20 de mii de  profesori. După  examenul de titularizare, profesorii  care vor să se angajeze au mai trecut printr-un de interviu suplimentar. La acel interviu, fiecărui profesor i s-au adresat mai multe întrebăricu caracter pur politic şi fără legătură cu  profesia lui.Iată câteva din întrebările  interviului care s-a derular  la sfărşitul săptamânii trecute.

-Unde anume a avut loc Reuniunea Summitului G20 din acest an ?

– Dacă preşedintele Erdogan a luat cuvântul la acest eveniment ?

– Ce ziar şi care editor sunt  urmăriţi?

– Explicaţi situaţia din 15 iulie.

– La care scoala privat/de stat ai făcut cursurile ?(Interesează dacă a fost o şcoală Gulenista)

-Ce părere ai despre ce s-a întâmplat în Gezi?

– Enumeraţi grupurile teroriste.

 Profesorii care au luat notă mare la examenul de titularizare şi notă mică la interviu au protestat în Istanbul, scandând: ,,Şcoli fără profesori, profesori fără catedră.” Protestatarii vor anunalrea interviului.

Peste 32.000 de profesori din sistemul educaţional de stat din Turcia au fost suspendaţi din funcţie, în timp ce altor 21.000 de profesori din sistemul privat li s-au suspendat licenţele de profesie, după tentativa de lovitură de stat, ei fiind acuzaţi că au relaţii cu mişcarea Gulen.

Turcia: Membrele Fancy Women Bike Ride s-au plimbat separat din cauza pandemiei COVID-19

Fancy Women Bike Ride, care a fost organizat din 2013 pentru a încuraja mersul cu bicicletele, a fost sărbătorită anul acesta prin ...

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Jurnalist turc, autoexilat în Suedia a fost atacat:” Au început să mă lovească cu pumnii în față și în cap ”

Un jurnalist turc a fost atacat, ieri, lângă casa sa din Suedia, urmând să fie internat cu răni grave,

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Un copil a murit de cancer fără să-și ia rămas bun de la tatăl său, închis sub acuzații false de terorism

Un copil în vârstă de șapte ani a murit sâmbătă, după ce a pierdut lupta cu cancerul la creier, înainte să-și poată lua rămas bun de la tată, un profesor închis pentru acuzații de terorism false.

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,

Constanța: S-a dat startul la votul pentru alegerile locale. Cursa strânsă între Făgădău și Chițac

Duminică dimineață s-a dat startul la votul pentru alegerea primarului și a consilierului local din România.  În Constanța, 17...