miercuri, decembrie 30, 2020

Scandal: Un diplomat turc prins cu 100 de kg de heroină este acoperit de guvernului turc

Un fost diplomat a fost prins cu 100 de kg de heroină la granița cu Bulgaria  și este acoperit de oficialii turci aflați la conducere, conform Ahval News.

Veysel Filiz, care locuiește în Franța, a fost căutat de poliția la frontiera Hamzabeyli, din nord-vestul provinciei Edirne, unde i-a fost găsită într-un compartiment secret , heroină care valorează 5 milioane de euro (6,1 milioane de dolari).

Urmând ca diplomatul să fie închis în provincia Edirne, unde se află de mai mult de trei săptămâni.

Știri blocate despre cazul diplomatului 

După ce cazul diplomatului turc a ajuns în presa turcească, avocatul lui a publicat o hotărâre pentru blocarea știrilor despre Veysel Filiz, invocând noua lege propusă de Erdogan, care spune că vrea să eradicheze conținutul imoral  de pe social media. 

Decizia de a bloca accesul la ștriri despre Veysel Filiz.

Mai mult, pe 28 decembrie, portalul de știri T24.com.tr a informat că polițiștii care au descoperit drogurile vor fi repartizați în alte secții.

Filiz a fost secretar la ambasada Turciei la Bruxelles până când a fost demis în urma puciului eșuat din 15 iulie 2016.  Bărbatul este actualul purtător de cuvânt al Inițiativei musulmane europene pentru coeziune socială (EMISCO).

Bărbatul are fotografii cu mai mulți oficiali din guvernul actual, inclusiv cu vicepreședintele Turciei, Fuat Oktay.

Vești pentru turiști. Testul PCR obligatoriu pentru intrarea în Turcia

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a publicat, vineri, conform căreia călătorii trebui să prezinte un rezultat negativ al testului PCR efectuat cu cel mult 72 de ore pentru a urca în zboruri internaționale cu direcția Turcie.

Scandal: Un diplomat turc prins cu 100 de kg de heroină este acoperit de guvernului turc

Un fost diplomat a fost prins cu 100 de kg de heroină la granița cu Bulgaria și este acoperit de oficialii turci aflați la conducere, conform Ahval News.

CEDO cere eliberarea urgentă a fostului președinte pro-kurd, Demirtaș

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a ordonat eliberare imediată a fostului președinte al Partidului Democrat al Popoarelor (HDP) pro-kurde, Selahattin Demirtaș, conform presei internaționale.

Erdogan vrea legături mai bune cu Israelul:”Politica Palestinei este linia noastră roșie.”

Președintele Tayyip Erdogan a vorbit cu reporterii, după rugăciunea de vineri, despre evenimentele din Israel. De asemenea, a criticat apropierile recente intermediate de SUA între Israel și patru țări musulmane.

Turcia: 70% din tinerii kurzi se simt discriminați

Șaptezeci la sută dintre tinerii kurzi din Turcia se confruntă cu discriminare în viața cotidiană, potrivit cercetărilor realizate de Rawest Research Center, citat de Stockholm Center for Freedome.

TRT folosită ca marioneta guvernului turc pentru a impune cenzura pe Youtube

TRT, unul dintre cei mai mari furnizori de conținut pe YouTube, din Turcia este folosită de către guvernul turc pentru a cenzura canalele de Youtube critice asupra oficialilor turci, informează Turkish Minutes.

Turcia a găzduit peste 14 milioane de vizitatori străini în 2020

Ministerul Turciei pentru Cultură și Turism a făcut publice, vineri, datele din 2020 care arată că Turcia a găzduit 14.486.632 de vizitatori străini, conform Shafaq.com

Turcia: Bebeluș aruncat la gunoi a murit

După ce a născut, femeia a lăsat copilul născut în toaleta casei lor să moară aruncându-l, apoi într-un container de gunoi.