marți, aprilie 12, 2022

Scandal: Un diplomat turc prins cu 100 de kg de heroină este acoperit de guvernului turc

Un fost diplomat a fost prins cu 100 de kg de heroină la granița cu Bulgaria  și este acoperit de oficialii turci aflați la conducere, conform Ahval News.

Veysel Filiz, care locuiește în Franța, a fost căutat de poliția la frontiera Hamzabeyli, din nord-vestul provinciei Edirne, unde i-a fost găsită într-un compartiment secret , heroină care valorează 5 milioane de euro (6,1 milioane de dolari).

Urmând ca diplomatul să fie închis în provincia Edirne, unde se află de mai mult de trei săptămâni.

Știri blocate despre cazul diplomatului 

După ce cazul diplomatului turc a ajuns în presa turcească, avocatul lui a publicat o hotărâre pentru blocarea știrilor despre Veysel Filiz, invocând noua lege propusă de Erdogan, care spune că vrea să eradicheze conținutul imoral  de pe social media. 

Decizia de a bloca accesul la ștriri despre Veysel Filiz.

Mai mult, pe 28 decembrie, portalul de știri T24.com.tr a informat că polițiștii care au descoperit drogurile vor fi repartizați în alte secții.

Filiz a fost secretar la ambasada Turciei la Bruxelles până când a fost demis în urma puciului eșuat din 15 iulie 2016.  Bărbatul este actualul purtător de cuvânt al Inițiativei musulmane europene pentru coeziune socială (EMISCO).

Bărbatul are fotografii cu mai mulți oficiali din guvernul actual, inclusiv cu vicepreședintele Turciei, Fuat Oktay.

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.