sâmbătă, aprilie 10, 2021

Scandal: Un diplomat turc prins cu 100 de kg de heroină este acoperit de guvernului turc

Un fost diplomat a fost prins cu 100 de kg de heroină la granița cu Bulgaria  și este acoperit de oficialii turci aflați la conducere, conform Ahval News.

Veysel Filiz, care locuiește în Franța, a fost căutat de poliția la frontiera Hamzabeyli, din nord-vestul provinciei Edirne, unde i-a fost găsită într-un compartiment secret , heroină care valorează 5 milioane de euro (6,1 milioane de dolari).

Urmând ca diplomatul să fie închis în provincia Edirne, unde se află de mai mult de trei săptămâni.

Știri blocate despre cazul diplomatului 

După ce cazul diplomatului turc a ajuns în presa turcească, avocatul lui a publicat o hotărâre pentru blocarea știrilor despre Veysel Filiz, invocând noua lege propusă de Erdogan, care spune că vrea să eradicheze conținutul imoral  de pe social media. 

Decizia de a bloca accesul la ștriri despre Veysel Filiz.

Mai mult, pe 28 decembrie, portalul de știri T24.com.tr a informat că polițiștii care au descoperit drogurile vor fi repartizați în alte secții.

Filiz a fost secretar la ambasada Turciei la Bruxelles până când a fost demis în urma puciului eșuat din 15 iulie 2016.  Bărbatul este actualul purtător de cuvânt al Inițiativei musulmane europene pentru coeziune socială (EMISCO).

Bărbatul are fotografii cu mai mulți oficiali din guvernul actual, inclusiv cu vicepreședintele Turciei, Fuat Oktay.

Turcia a sechestrat averea unui ziarist din România. Necdet Celik:”Eu nu sunt terorist, sunt ziarist”

Autoritățile turc au sechestrat averea unui ziarist turc din România și a altor 205 de susținători ai clericului Fethullah Gulen, pentru “a prevenii finanțarea terorismului”.

Turcia:10 amirali reținuți pentru “mesaj subliminal de lovitură de stat”

Autoritățile turce au reținut 10 amirali în rezervă, sub acuzații de organizarea de grup infracționala, după ce au au semnat o declarație prin care afirmă importanța pentru securitatea turcă a Convenției de la Montreux menită să prevină militarizarea Mării Negre, conform Reuters.

Turcia: Patru solicitanți de azil, extrădați după ce au protestat susținând Convenția de la Istanbul

Patru iranieni , solicitanți de azil, au fost deportați pe 6 aprilie pentru participarea la o demonstrație împotriva retragerii Turciei din Convenția...

Turcia: O femeie a decedat după întârzierea spitalizării, pe fondul creșterii cazurilor COVID-19

O femeie în vârstă de 41 de ani a decedat după ce a așteptat peste două săptămâni să fie internată în spital pentru tratamentul bolilor pulmonare, conform Ahval News.

Scenariu de film! Un deputat certat cu un afacerist pentru un teren aparținând statului

Un afacerist din provincia sud-estică Adiyaman a ajuns după gratii după ce un deputat din partidul lui Erdogan i-a propus să-i vândă un teren aparținând statului și situat în Ankara, conform DW.

Turcia: Deputatul pro-kurd internat la ATI, după ce a fost reținut

Proeminent apărător al drepturilor omului și deputatul pro-kurd, Ömer Faruk Gergerlioğlu a fost dus la spital după ce a preinfarct, la câteva ore după ce a fost reținut, conform presei turcești.