duminică, ianuarie 29, 2023

Rușii și ucrainenii își iau case în Antalya: Nou record în vânzarea de locuințe în noiembrie 

Antalya a ocupat primul loc la vânzările de locuințe către străini în noiembrie, conform T14.com.tr

Potrivit datelor Institutului de Statistică din Turcia (TUIK), 2.616 de case au fost vândute către străini, în noiembrie.

În perioada de 11 luni din 2022, în oraș au fost vândute în total 19. 395 de case .Antalya, care s-a clasat pe locul al doilea cu această cifră, a cunoscut o creștere record de 56,6%.

Pe locul doi se află Istanbul cu 1733 de case, apoi Mersin cu 567 de case vândute.

Potrivit datelor TUIK, Istanbul și Antalya au atras atenția în special în vânzările de locuințe către străini în 2022.

Top vânzări către ruși

Rușii au ocupat primul loc cu 13. 909 de case cumpărate în 2022.  Pe locul doi au fost iranieni au fost Iran 7. 548, Irak cu 5.896, apoi Germania 2.493.

Celelalte provincii din top 10 cu cele mai mari vânzări în 11 luni în acest an sunt „Mersin, Ankara, Bursa, Yalova, Sakarya, İzmir, Samsun, Trabzon.

Potrivit datelor oficiale, numărul cetățenilor străini cu permis de ședere, care a fost de a depășit anul acesta 177.000, dintre care 51.000  ruși și 20.000 de ucraineni.

Turcia: Creștere record la benzină

O creștere record este așteaptă la benzină, în această seară, în Turcia

Turcia: Poliția a spart ușa femeii care a dormit 3 zile și 3 nopți

Polițiștii a spart ușa apartamentul unei femei care a dormit 3 zile și 3 nopți, în provincia nordică Erzurum, conform DHA.

Reporter concediat după ce o știre despre sărăcia din Turcia a ajuns virală

În știrea de săptămâna trecută, al cărui videoclip a fost difuzat pe scară largă pe rețelele de socializare, băiatul îi spune lui Fatmanur Boylu, reporter la Habertürk TV, că mama lui i-a cumpărat „carne” pentru a sărbători notele mari pe care le-a obținut semestrul acesta.

Istanbul: Apel către locuitori pentru a opri risipa de apă: „ Să evităm consumul inconștient de apă și să ne concentrăm pe economisire”

Administrația de apă și canalizare din Istanbul (ISKI) a explicat că amenințările de secetă au făcut necesară schimbarea obiceiurilor de utilizare a apei în Turcia, precum și în întreaga lume.

O nouă linie de metrou! De la Aeroportul Istanbul în cartierul Eyüpsultan în doar 24 de minute!

Legătura de metrou de 34 de kilometri marchează prima conexiune feroviară cu aeroportul din Istanbul.

Bărbat concediat pentru că soția era investigată. Curtea Supremă din Turcia a dat verdictul!

Resul Aydın, care lucra la o rafinărie de zahăr de stat din provincia Elazig, din estul Turciei, a fost concediat printr-un decret de urgență în 2017, ca parte a unei epurări după puciul eșuat din 2016.

Turcia: Încercarea de asasinarea a jurnaliștilor exilați în Germania și Suedia

Potrivit sursei anonime a lui Aytav, femeia, care are legături cu Grey Wolves, un grup de tineret ultranaționalist afiliat unui partid politic turc de extremă dreapta, a fost arestată în emiratul Dubai din Emiratele Arabe Unite înainte de a putea îndeplini o altă presupusă misiune, aceea de a asasina pe Sedat Peker, un șef al mafiei turce.

Turcia: Femeie, închisă cu fiica de 3 luni, a fost eliberată

O femeie, care era în închisoare însoţită de fiica ei de 3 luni în închisoare, a fost eliberată condiţionat din cauza stării de sănătate a fiicei sale,